Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja mogłąbym go wziąć w piątek na sobotę i niedzielę, od poniedziałku jest problem o tyle, że nie wiem jak się dogada z moją suczką (ew. mogłabym jeszcze z jeden dzień dołożyć (urlop). Psiaki musiałyby zostawać w domu na 9 godzin same. W ciagu dnia pzrychodzi jedynie sąsiadka i zabiera moją sukę na spacer. Wydaje mi się, że nie byłoby problemu z zabraniem dwóch psów. Problem moze się zrobić, jeżeli moja suka bedzie go atakować. Jest dodoatkowy pzredpokój, w którym mogę go zostawić, ale nei jest całkiem widny (okno w korytarzu). Poza tym mieszkam w Warszawie, to jest kawałek drogi. Nie wiem w tygodniu w razie czego, może zosrawałby w klatce, której nie mam, ale trzeba byłoby poszukać.

Posted

Jomar napisał(a):
Ja mogłąbym go wziąć w piątek na sobotę i niedzielę, od poniedziałku jest problem o tyle, że nie wiem jak się dogada z moją suczką (ew. mogłabym jeszcze z jeden dzień dołożyć (urlop). Psiaki musiałyby zostawać w domu na 9 godzin same. W ciagu dnia pzrychodzi jedynie sąsiadka i zabiera moją sukę na spacer. Wydaje mi się, że nie byłoby problemu z zabraniem dwóch psów. Problem moze się zrobić, jeżeli moja suka bedzie go atakować. Jest dodoatkowy pzredpokój, w którym mogę go zostawić, ale nei jest całkiem widny (okno w korytarzu). Poza tym mieszkam w Warszawie, to jest kawałek drogi. Nie wiem w tygodniu w razie czego, może zosrawałby w klatce, której nie mam, ale trzeba byłoby poszukać.

Jomar - zadzwon prosze, porozmawiamy 0793 046 770 albo podaj numer ja oddzwonie...

Niki zgadza sie z psami, zależy jaka jest Twoja suczka...?

A dla niego to nawet łazienka czy przedpokój to zbawienie... on i tak większośc dnia śpi.

Posted

No właśnie nie wiem. Rozmawiałam z Modliszką wczoraj przez telefon o tym psiaku.
Czekam na jakąś informację, przede wszystkim czy on może jechać. Ja mu proponowałym dom tymczasowy do czasu wyjazdu. Niestety nie mogę go przygarnąć na stałe. Nie wiem tylko, czy on wogóle może jechać do Niemiec. Czekam na jakąś informację.

Posted

Jomar - dowiedziałam się w schronisku, że Beata z fundacji niemieckiej przyjeżdża 10 marca, więc nie ma to sensu żeby dziadka na 10 dni przerzucać do Ciebie i z powrotem.
Bardzo dziękuje za pomoc, ale w tej sytuacji Niki zostanie w schronisku jednak...

A może Ty zdecydujesz się inną bidę wziąć na tymczas...? U nas Ci takich dostatek... :-(

Posted

Faktycznie nie ma go co wozić taki kawał drogi, szczególnie, że jest z tego co czytałam w jakiś lepszym pomieszczeniu.
Mam nadzieję, że psiul powalczy i pojedzie do domu.
Czyw tej chwili jakiś mały starszy piesek, nie suczka, potrzebuje pilnie tymczasu?

Posted

jest np. Puszek... (który też ma wątek na dogo)
mały, starszy piesek, znaleziony na ulicy... gdy spał na trawniku i nie reagował na nic...
Puszek nie radzi sobie w schronisku, być moze jest chory, trzeba go zdiagnozować. Tylko że Puszek gdy się boi to potrafi człowieka złapać zębami... :roll: Na spacerze nie, da sie głaskac, je z ręki, ale gdy uzna sytuacje za zagrożenie ...

Posted

Nikuś jest słaby...Wychodzi na króciutkie spacery, pracownicy dbają o niego-jest teraz najbardziej uprzywilejowanym psem w schronisku. Większośc dnia przesypia na podusi. Dostaje acane dla sercowców, puszki eukanuby i nawet mleko dla szczeniąt na wzmocnienie.

Niestety na starość nie ma lekarstwa ... :-(

Posted

Madzik77 napisał(a):
czy to dobry pomysl by jechal??

w pabianicach nikt go nie weżmie...:shake: ja mam nadzieję, że Nikuś wytrzyma podróż i przynajmniej będzie miał dobry dom....:roll: w schronisku napewno nie będzie u lepiej....