baffi2 Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 [quote name='fizia']Wiadomo co z tymi uszkami?[/quote] a no właśnie..? Quote
kobix Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Lovefigaro czy możesz napisać co z psem? i gdzie teraz przebywa bo miala być już zbadana i odebrana z kliniki.... Quote
iwop Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 martwię się Lusią... Nie mozna zostawic lovefigaro bez pomocy...:oops: Quote
Frotka Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 Co u Lusi? Nadal podtrzymuję propozycję przejęcia jej, gdyby coś było nie tak. Lovefigaro, dasz radę wziąć jeszcze pudla? [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106263&page=12[/URL] Nie boisz się, że nie "wyrobisz się" z tym wszystkim? Quote
lovefigaro Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Witajcie, dziewczyny! Bardzo was przepraszam, że mnie wczoraj nie było, ale cały dzień byłam poza domem. Lusia już została odebrana ze szpitalika, na szczęście stan zapalny w jej uszkach nie jest (ponoć) zakaźny.. Uszka ma wyczyszczone i w sumie wygląda to trochę lepiej.. Kupiłam jej krople, którymi trzeba zakraplać uszka dwa razy dziennie. Lusia cały czas się uporczywie drapie, ale chyba jakby troszkę mniej.. Na grzbiecie nad ogonem zauważyłam jeszcze, że ma na skórze rozdrapane strupki. Możliwe, ze sa to jakies uczulenia na pogryzienia od pcheł. Pcheł na szczęście już nie ma, więc myślę, że po kilku kapielach w jakichs łagodzącyh środkach swędzenie minie.. Przerosty w uszkach nadal są i juz pewnie będą zawsze. Tak przynajmniej twierdzi lekarz z Mieszka. U innego na razie nie byłam. Dziewczyny, ponieważ dziś wyjeżdżam na tydzień do Łodzi, Lusia przez ten czas będzie pod opieką Weroniki. Weronika jest kochana i Lusia będzie miała u niej wspaniale. Będę oczywiście w stałym kontakcie z Weroniką, więc na bierząco będę informować was poprzez smsy, co u Lusinki. Weronika na pewno tez napisze tu na wątku. Lusinka odkąd jest na allegro, ma 3 osoby obserwujące. Nikt jednak jeszcze w jej sprawie nie dzwonił..:shake: Będąc w Łodzi porozklejam tam ogłoszenia z Lusią. Po powrocie pójdę z Lusią do kontroli do tego lekarza, którego polecałyście. Quote
lovefigaro Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 [quote name='Frotka']Co u Lusi? Nadal podtrzymuję propozycję przejęcia jej, gdyby coś było nie tak. Lovefigaro, dasz radę wziąć jeszcze pudla? [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106263&page=12[/URL] Nie boisz się, że nie "wyrobisz się" z tym wszystkim?[/quote] Frotka, dziękuję za propozycję, ale myślę, że to bez sensu.. Wspominałaś, że Lusię trzebaby było zawieźć do Krakowa, a to z Poznania niesamowicie daleko. Póki co, dajemy sobie tu radę, nie jestm sama. Gdybym jednak potrzebowała pomocy, to na pewno o nia poproszę..:oops: Quote
kobix Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 [quote name='lovefigaro']Witajcie, dziewczyny! Bardzo was przepraszam, że mnie wczoraj nie było, ale cały dzień byłam poza domem. Lusia już została odebrana ze szpitalika, na szczęście stan zapalny w jej uszkach nie jest (ponoć) zakaźny.. Uszka ma wyczyszczone i w sumie wygląda to trochę lepiej.. Kupiłam jej krople, którymi trzeba zakraplać uszka dwa razy dziennie. Lusia cały czas się uporczywie drapie, ale chyba jakby troszkę mniej.. Na grzbiecie nad ogonem zauważyłam jeszcze, że ma na skórze rozdrapane strupki. Możliwe, ze sa to jakies uczulenia na pogryzienia od pcheł. Pcheł na szczęście już nie ma, więc myślę, że po kilku kapielach w jakichs łagodzącyh środkach swędzenie minie.. Przerosty w uszkach nadal są i juz pewnie będą zawsze. Tak przynajmniej twierdzi lekarz z Mieszka. U innego na razie nie byłam. Dziewczyny, ponieważ dziś wyjeżdżam na tydzień do Łodzi, Lusia przez ten czas będzie pod opieką Weroniki. Weronika jest kochana i Lusia będzie miała u niej wspaniale. Będę oczywiście w stałym kontakcie z Weroniką, więc na bierząco będę informować was poprzez smsy, co u Lusinki. Weronika na pewno tez napisze tu na wątku. Lusinka odkąd jest na allegro, ma 3 osoby obserwujące. Nikt jednak jeszcze w jej sprawie nie dzwonił..:shake: Będąc w Łodzi porozklejam tam ogłoszenia z Lusią. Po powrocie pójdę z Lusią do kontroli do tego lekarza, którego polecałyście.[/quote] Lovefigaro to ja bardzo proszę o telefon do Weroniki-chyba to nie jest żadna tajemnica,prawda? oczywiście na pw,jeśli wolisz(trzeba szanować prywatność Weroniki) Quote
lovefigaro Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Kobix, wysłałam ci na priv numer do Weronii. Jeśli będę miała mozliwość skorzystania z netu podczas mojego pobytu w Łodzi to dam znać. Jeśli nie to będę do was dzwonić.. MOgę?:oops: Mam numer do Ciebie i do Fizi.. Dziewczyny, proszę nie martwcie się. Lusia jest w dobrych rękach. Weronika na pewno się tu odezwie. Jest znana na DoGo i nie raz juz pomagała psiakom. MAm do was tylko ogromną prośbę.. Jeśli możecie, to ogłaszajcie Lusię gdzie sie da.. Ona się strasznie przywiązuje i musi mieć już stały domek.. Musi mieć kogoś, kto będzie miał dla niej dużźo czasu. Ona uwielbia się przytulać i być głaskana. Kocha spacerki. Nie lubi kotów. Dziewczyny, chciałabym wam jeszcze raz podziękować za wsparcie. Gdyby nie to, ze byłyście takie uparte, Lusia byłaby tam do tej pory i cierpiałaby z powodu uszek.. Taki bolesny stan zapalny i przerosty mogłyby spowodować nawet, że Lusia straciłaby słuch..:-( Teraz tylko pozostaje nam szukać kochającego domciu dla Lusinki. Bedziemy w kontakcie, dziewczyny. Pozdrawiam!:loveu: Quote
fizia Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Trzymajmy kciuki za wspaniały Dom i zdrowie Lusi. Jasne, że możesz dzwonić :) Quote
Weronia Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 witam :) Lusia jest u mnie, wszystko jest w porzadku. To lekarstwo chyba działa, bo Lusia już tak uszek nie drapie. Trzeba psince szukać domku..:( Lusia kotów nie lubi... i mojego ojca :D:D:D Quote
Frotka Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 Martwiłam się, co z Lusią, gdy pojedziesz do Łodzi i czy dasz radę z Lusią i pudlem ale widzę, że jest ktoś kto "zabezpiecza tyły". Uspokoiłaś mnie.:loveu: Quote
iwop Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Bardzo prosże o podnoszenie bazarku. jutro wystawię więcej... [URL]http://http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9662683#post9662683[/URL] Quote
elik Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 [quote name='lovefigaro']...będę do was dzwonić.. MOgę?:oops: Mam numer do Ciebie i do Fizi...[/quote] No i do mnie także masz. Kontaktowałam się przecież z Tobą w dniu "odbicia" ;) Lusi. Quote
Weronia Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 ło matko! :) ile pytan:D u lusi dobrze wszystko:) mniej się drapie, jest wesoła, biega, tarza się, śmieje i ogólnie jest urocza:) wczoraj miała sesję zdjęciową. Może uda mi się dziś jeszzce wrzucić na wątek kilka zdjęć psiaka:) Quote
Recommended Posts