Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przede wszystkim witam wszystkich ponieważ to mój 1 post.

Myślę że bardziej szczegółowo napisze nowa właścicielka piesi, ja tylko dla uspokojenia przekażę, że piesia jest nadal chora ale już po wizycie u dobrego weterynarza i w trakcie intensywnego leczenia. Wykąpana, wyczesana i chyba szczęśliwa tak zresztą jak jej nowa Pani.

Jako dowód mała fotka :)

Posted

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::B-fly: WITAJCIE!!!

Uśmiechnięta jest!!! To zupełnie inny pies, jak pięknie!!!
Dziekujemy za dom dla Irmy, jakie to szczęscie!

Jak zmienia się psi pychol, gdy go ludzie pokochają... niewiarygodne.

Posted

Witam wszystkich serdecznie. Tak jak Set napisal Piesia jest pod stala opieka naprawde rewelacyjnej Pani weterynarz. Dostala lekarstwa po ktorych poczula sie lepiej. Miala spora temperature, az 39.8C :( dzisiaj juz jest nizsza. Wyzdrowieje :)
Jutro czeka nas kolejna wizyta i antybiotyk, jesli okaze sie, ze Piesia czuje sie lepiej niz dzisiaj, bedziemy mogli odstawic ja od zastrzykow i dostanie antybiotyk w postaci tabletek, ktore juz beda podawane jej w domku.
Jest bardzo cierpliwym Pieskiem, Pani weterynarz ja za to pochwalila :)
W domku nie sprawia zadnego problemu, taki kochany przytulak z niej. Kochamy ja bardzo mocno i jestem pewna, ze ona to czuje :)

bardzo lubi pozowac do zdjec :P mala Modelka ;) wiec bedzie miala ich pewnie duzo i oczywiscie bedziemy sie nimi z Wami dzielic :)

Szczegolne podziekowania naleza sie Ani i Mariuszowi (Set) !!

Pozdrawiam serdecznie

Posted

Witaj Aga@, witaj na dogo :lol:

Jednak Brązowa miała rację (jak zawsze zresztą ;)) wysyłając dramatyczne apele o dom dla Irmy. Ona w schronisku nie miałaby szans :shake: To dzieciak jeszcze, chora była... z tęsknoty też.

Musiała mieć jednak dobrego Anioła stróża, który przyprowadził Was do niej :loveu: Wycałujcie tego ślicznego przyutulaka od nas, mocno ściskam kciuki za jej zdrowie!!!

Posted

Piesia czuje sie dużo lepiej, już wczoraj wieczorem "nawrzucała" naszej suni i okazało się że umie szczekać :)

Dzisiaj i jutro to decydujące dni i będziemy wiedzieli czy to choróbsko to "tylko" wirus czy też coś poważniejszego, jutro ostatnia dawka sterydów i jeśli poprawa będzie taka jak przez pierwsze dwie doby piesia przejdzie na antybiotyki a dalej to już z górki.

Idziemy na spacer z naszymi suniami więc może wieczorkiem zamieszczę świeże zdjęcia.

pozdro Set

Posted

Zmienimy jej imie :) caly czas myslimy nad jakims odpowiednim dla tej slodkiej i filigranowej Suni :)

Jest kochaniutka i zasluguje na wszystko co najlepsze :)
Najwiekszym podziekowaniem jest to jak ona patrzy z miloscia tymi swoimi slodkimi oczkami.

Posted

Pięknie o niej piszesz :loveu:, miód na serce!!!
A jaki piękny avatarek masz :multi:

Nie mogę się doczekać fotek. Patrzę na nią i myslę sobie, że gdy wyzdrowieje wyrosnie, to bedzie z niej wyjatkowo piękna panna. Już jest ąlicznym chucherkierm :lol:

Buziaki daje?

Posted

dajemy jej maximum dwa miesiace i bedzie piekniusia Sunia :D dzisiaj na spacerku pozytywnie nas zaskoczyla, biegala, bawila sie, gryzla patyki :P slodziutko :) wraca do zycia, pierwszego dnia byla strasznie ospala i zmeczona, a dzisiaj widac juz duuuza roznice :)
jesli chodzi o imie to przyleglo do niej Mala :P i pewnie tak zostanie :)

takiego typowego "mokrego" buziaka nie dostalam, ale przytula sie pyszczkiem do mnie wszedzie gdzie sie da ;) wszedzie gdzie jestesmy wtula sie tak mocniutko, ze az sie cieplutko na serduszku robi :)

Posted

Jejku, ona pewnie stres przeżywała, nie mogła w swoje szczęście uwierzyć. :lol:
Jeszcze się ośmieli i w lizawkę zamieni :evil_lol: szczęściara nasza!!!
Mówi się, że psy ze schroniska kochają mocniej, to prawda!
Niech tylko szybko do zdrowia wraca, to najważniejsze!

Jej uśmiechnięty pyszczek, to najpiękniejszy widok :loveu:
Jesteście kochani! Niewiele osób wyciągnęłoby chorego psa ze schroniska, stał się prawdziwy cud!

Posted

Tak jak obiecałem kilka fotek ze spaceru w lesie. Generalnie z godziny na godzinę piesia czuje się coraz lepiej: na spacerze zaczęła biegać, interesować się kijami a nawet szczekała na inne psy i to na dwa owczarki podhalańskie.

Początki z Panią przy boku

Kilka minut później pokazała że zabawa z kijem jest jej już znana

to moja jedyna psia kumpela jak narazie, obwąchiwanko z Młodą

Jaka jedna taka i druga (mowa o piesiach oczywiście :))

Tutaj chyba widać jak szybko wracam do zdrowia

To zdjęcie nie wymaga komentarza :)

pozdro Set

Posted

:multi: Dziękujemy za fotki, miło poznać Rodzinę i Przyjaciół Młodej :hand:
Jaki ona ma świetny ogon!!! Jak lisia kita :-o
Psia kumpela fajna jest :lol: też schroniskowa?

Ciotki nadmorskie ogłaszam konkurs! Pytanie brzmi:
O co zapyta Brazowa po obejrzeniu zdjęć?

Posted

Malutka i Młoda to dwie niesamowicie fotogeniczne gwiazdy :)
Dzisiejszy spacerek sprawil nam strasznie duzo radosci. Malutka pokazala nam jak ogromna ma chec do zycia. Z kazdym dniem jest zywsza i bardziej spontaniczna. Poza tym jest bardzo inteligentna :) I ma charakterek :P nie da sie tak latwo i bedzie bronila swojego :) Caly czas zerkala czy przypadkiem gdzies mnie nie zgubila :P slodkie uczucie :)

Posted

My takie historie bardzo lubimy. Jeśli będziesz chciała, to miło nam będzie, jeśli podzielisz się nią z nami. Wiele ludzi czyta wątki, historie psów czesto motywują ich do adopcji i opieki nad bezdomnymi zwierzętami ;)

Stwierdzam, że owszem - obie są bardzo fotogeniczne :lol: Kochamy fotki w każdych ilościach!!!
Mała z pewnością będzie Was bronić, jesteście przecież jej największym skarbem!! :lol: