maggiejan Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Szczęśliwie mieliśmy dzisiaj bardzo złą pogodę i w parku nie było prawie ludzi (i zwierząt), więc odważyłam się spuścić Czarusia ze smyczy. Trochę z duszą na ramieniu... Ale wszystko było dobrze, Czaruś przychodzi na każde zawołanie, nawet jeśli interesuje się akurat jakimś pieskiem. Nie odbiega daleko i co jakiś czas ogląda się, aby sprawdzić, czy jestem w okolicy. Bardzo grzeczny z niego piesek.:loveu: Czaruś jest bardzo dużym owczarkiem, który wygląda dość groźnie - jest zabawnie przyglądać się, jak ten wielki pies bawi się piszczącą kością, zupełnie jak szczeniaczek :evil_lol:. Quote
Poker Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 cudowne wiadomości, :multi::multi::multi: z tego wynika ,że poprzednia diagnoza,była postawiona mocno na wyrost i całe szczęście ,że maggiejan go zabrała,a Peterbeny i Elzamilicz go do niej dowieźli i w ogóle pomagało tyle wspaniałych ludzi. Quote
maggiejan Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Czaruś bardzo sie stara tą szansę wykorzystać :lol:. Quote
maggiejan Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Wydaje mi się, że poprzednie wyniki Czarusia były takie złe, bo bardzo długo nie był leczony, ani cewnikowany, dlatego jego stan był kiepski. Ale leczony regularnie powoli dochodzi do siebie. Quote
maggiejan Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Moja suczka chyba przekonuje się do Czarusia, albo godzi się z sytuacją ;), bo dzisiaj pierwszy raz są razem w pokoju bez awantur.:multi: Quote
ATLANTYDA Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Jak miło się czyta wieści o Czarusiu miał Chłopak szczęście że trafił w tak dobre ręce :lol::lol:,dobrze że z sunią też zaczyna być kompromis :evil_lol::evil_lol: Quote
quasimodo Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Strasznie się cieszymy!!! Takie znakomite wiadomości!!! Psinka kwitnie, bo czuje że ma Pańcię, domek, no i jest rewelacyjnie zadbana i ma świetna opiekę!!! Małgosiu jesteś wielka!!! Quote
maggiejan Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 [quote name='quasimodo']Małgosiu jesteś wielka!!![/quote] No, nie wiem...:hmmmm:...naprawdę....może rzeczywiście...;) Quote
Doda_ Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Maggiejan, wszyscy maja swieta racje, jestes wielka.. Zrobilas dla czarusia bardzo wiele, dalas mu wspanialy dom, i chyba nie tylko wspanialy dom, jeszcze milosc mu dajesz:) Quote
ocelot Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Na dobranoc napiszę, że strasznie się cieszę.;) Quote
maggiejan Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Aniu, trzymaj za mnie kciuki - Czaruś ma jakieś problemy jelitowe i puszcza tak siarczyste bąki, że nie wiem jak przetrwam dzisiejszą noc.:evil_lol: Quote
maggiejan Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 [quote name='Doda_']maggiejan, to nie wachaj :evil_lol:[/quote] To się uduszę :evil_lol: Muszę zainwestować w maskę tlenową, albo spać dzisiaj na balkonie.:evil_lol: Quote
ATLANTYDA Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 [quote name='maggiejan']To się uduszę :evil_lol: Muszę zainwestować w maskę tlenową, albo spać dzisiaj na balkonie.:evil_lol:[/quote] Na balkonie to ryzykowne chyba że w Poznaniu nie wieje:evil_lol::evil_lol: Quote
maggiejan Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 W takim razie, będę musiała przezornie zostawić nos w innym pokoju:evil_lol: Quote
Doda_ Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Na balkonie?? To chyba ja w Sosnowcu ciebie zobacze, bedziesz latac :loveu: A no niestety, bedziesz spac w pokoju albo w lazience, zapach i tak bedzie w calym mieszkaniu :evil_lol: Wiec chyba z tym balkonem to dobry pomysl :loveu: Quote
ElzaMilicz Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 [quote name='maggiejan']Aniu, trzymaj za mnie kciuki - Czaruś ma jakieś problemy jelitowe i puszcza tak siarczyste bąki, że nie wiem jak przetrwam dzisiejszą noc.:evil_lol:[/quote] Żadne tam problemy jelitowe, po prostu zmieniłaś mu dietę. Przyznaj się. Quote
maggiejan Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Je karmę od Ciebie i karmę od Pani Hani, też dobrą (Royal). No i 2 parówki, w które chowam tabletki... Quote
ElzaMilicz Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Pierdzi od Royala, przejdzie mu. Następnym razem jak p. Hania będzie chciała kupić karmę to poproś o zieloną Nutrę Naggets. Quote
maggiejan Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 [quote name='ocelot']I jak noc?[/quote] Szczęśliwie, przeżyłam...uffff..... Quote
maggiejan Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 [quote name='ElzaMilicz']Pierdzi od Royala, przejdzie mu. Następnym razem jak p. Hania będzie chciała kupić karmę to poproś o zieloną Nutrę Naggets.[/quote] Nie wiem, czy zdołam być tak bezpośrednia...:shake: Quote
maggiejan Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Czaruś jest bardzo inteligentny. Dostaje kilka tabletek, niektóre duże, więc chowam je w parówkę: 5 tabletek, 5 kawałków parówki; aby połączyć przyjemne z pożytecznym wykorzystuję te smakołyki do szkolenia. Siad - parówka, daj łapę - parówka, waruj - parówka... Kiedy później Czaruś zobaczył w mojej ręce parówkę usiadł, podał łapę i położył się - wszystko za jednym razem, bo po co czekać, kiedy i tak wiadomo, czego będę chciała...:evil_lol: Quote
Recommended Posts