Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Własnie wróciliśmy z dłuugiego spaceru - dzisiaj mam wolne i korzystam z zimnego powietrza, super dotlenia, Norinkowi też służy. Co do budy i kojca to już sie tym mój piesio nie zachwyca, szuka gdzie by tu zwiać. Wczoraj z pomocą Herspri pojechałam z nim do Wetki, był bardzo dzielny, dostał zastrzyk i tak co 10 dni. Do tego antybiotyk, osłonowe leki i maść na łapę, bo jest w złym stanie. Słabo trawi pokarm, co ujrzałyśmy na własne oczy jak piesio dostał konwulsji w aucie.Dzień zakończył sie niewesoło, bo Norin uwziął się na mojego męża i go ostro oszczekał, sytuacja nie była pierwszy raz. Tak więc, Norinku w górę - szukaj domku.

Posted

Piękny, kurcze to pierwsze zdjęcie jest normalnie cudowne!!! Myślę, że szybko znajdzie dom jak się da ogłoszenia z tym zdjęciem:lol: Tylko trzeba chyba zaznaczać, że nie wszystkich mężczyzna toleruje (pracownika schronu tolerował, wręcz się przytulał jak robiłam zdjęcia, ale on go karmił, więc trzeba by w razie czego nowych właścicieli odpowiednio ustawić przed pierwszym spotkaniem - smakołyk musiałby dać mężczyzna)
Ela a co mu jest dokładnie???

Posted

Leczenie w schronie bylo przerwane, więc jest nawrót, a to jest ponoć gorsze bo ze zdwojoną siła może się ujawnić i widać to już na łapie, są spore zmiany, jest opuchnięta. zastrzyki, antybiotyk, osłonowe leki, maści i karma dla psów pracujących-jeszcze nie kupiłam, bo nie miałam czasu. Aha, mówiła że psy ze schroniska takie jak on powinny dostawać karmę dla psów pracujących. Żoładek ma nadwyrężony, przez to że długo nie jadł-dużo soków żołądkowych zrobiło swoje. Ale wszystko ma być ok. W tej łapie może być jeszcze grzybica lub gronkowiec, ale to zostawia do badan jak już infekcja zniknie.

Posted

Hop, moje słoneczko w górę. Idę zrobić mu opatrunek. Ale dzisiaj była zabawa. Herspri razem ze swoją ślicznotką Etną odwiedziły Norinka. Pełne szaleństwo, nawet z kąpielą w stawie. Zabawy nie było końca, cała nasza czwórka miała wspaniały dzień, który dodał nam sił do tego co robimy, aby dać tym biedactwom porzuconym takie właśnie chwile.

Posted

Ja dodam o Norinku kilka uwag. Dzisiaj Norin spacerował z moją suczką i zachowywał się bardzo ładnie, przychodzi na wołanie i ogólnie dobrze pilnuje się człowieka. Patyczkami się bawić nie umie, za to urodzony z niego biegacz i mimo że wczoraj szczeknął na mnie więcej się to nie powtórzyło i przychodził się głaskać :loveu: Cudny pies i szybko się przywiązuje.
Elu z tym sikaniem się jeszcze chyba będzie trzeba weta poradzić.

Posted

[quote name='agamika']Czy chłopak ma ogłoszenia oprócz allegro i adopcje org ?
Jak nie ma to go wrzucę tam gdzie Płoszke

(jaki on do mojej Miki podobny :crazyeye: , zobaczyłam fotkę w podpisie i musiałam zajrzeć )
Norin
http://img264.imageshack.us/img264/2861/dscf0659si6.jpg

MIka
http://images23.fotosik.pl/157/3ffed9342ac76953.jpg

Nie ma, jeśli możesz gdzieś go wstawić to będzie bardzo miło :loveu:
:crazyeye: Fakt podobni bardzo