Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie wysłałam do Ciebie Ewuś prośbę o przesłanie na mój mail.

Byłam dzisiaj u Zuzi dać Ani tabletki p/laktacji, które załatwiłam. Sunia bardzo grzeczna, Ania bardzo ją chwali. Koniecznie chce siedzieć w domu, zagląda do pokoju, ale Ania ze względu na maluchy nie wpuszcza jej na dywan. Mówi "nie wolno" i ona to rozumie. Bardzo się słucha, jest spokojna i posłuszna, naprawdę super. Ania wpuszcza ją do korytarza, Zuza najchętniej kładzie się w łazience na posadzce, pewnie ze względu na ochłodę. Jest super do dzieci. Bardzo cierpliwa, mały (2latek) przynosi jej zabawki, zaczepia, bierze za uszy, a ona znosi to ze stoickim spokojem. Ania mówi, że ona nadaje się do siedzenia w domu, bo bardzo to lubi, a poza tym czuje obecność człowieka. Widać, jak bardzo tego potrzebuje i jak lgnie do kontaktu i pieszczot. Jak się do niej coś mówi, to zaraz skomle, skarży się... Fajna psiunia. :lol:.
Dzwoniła jedna kobita, co to może by ją wzięła do pilnowania posesji w Starosielcach. Ona mieszka w innej miejscowości, ale mąż pracuje w Białymstoku i podobno codziennie tam zajeżdża. Ale chyba nie o to nam chodziło, prawda...? Poza tym na razie cisza:shake:

Guest monia3a
Posted

dreag napisał(a):

Dzwoniła jedna kobita, co to może by ją wzięła do pilnowania posesji w Starosielcach. Ona mieszka w innej miejscowości, ale mąż pracuje w Białymstoku i podobno codziennie tam zajeżdża. Ale chyba nie o to nam chodziło, prawda...? Poza tym na razie cisza:shake:

Napewno nie o to nam chodzi, żaden pies nie powinien mieszkać sam :mad:

Posted

Ania mówiła, że Zuza zwymiotowała po tej tabletce, więc chyba nie będzie jej dawać. A Altacet namiętnie wylizuje i też nie może go stosować... Szkoda, bo bidula się męczy, ale co zrobić:razz:

Posted

Przypomniało mi się... Czy wiedziałyście, że ta czarna suczka z Rynku Kościuszki (pomnik Piłsudskiego) została podobno złapana do schroniska? Wczoraj zapytałam o nią kwiaciarkę pod filarami przy Empiku i ona mi to powiedziała. Było to jakieś miesiąc temu. Biedna suczka trafiła za kraty... Ciekawe czy jeszcze tam jest (hmm)...?

Guest monia3a
Posted

Okłady z kapusty :eviltong:

A jeśli chodzi o sunię spod pomnika
to jest ona w nowym domu a nie w schronisku :)

Posted

No właśnie, coś mi się przypomniało, że mówiłaś o nowym domu, to co, schronisko jej nie złapało? Skąd ten nowy dom?
A co do tych okładów z kapusty, przypomnij o nich Ani, może zrobi...

Guest monia3a
Posted

Nowy dom dla suni znalazła kobieta, która od samego początku opiekołwa się sunią, teraz też ma cały czas pod lupą domek ;)

Guest monia3a
Posted

Izabela124. napisał(a):
To czyli sunia juz w nowym domku czy się szykuje jakiś domeczek?

nie, nie rozmawiałyśmy o całkiem innym piesku :)

Posted

Byłam w piątek u Zuzy na zdjęcie szwów. Suczka nie ta sama. Zadowolona, biega z kumplami, zakochana w Ani (z wzajemnością zresztą). Wczoraj dzwonił Pan, szukał ostrego psa do pilnowania posesji, ale jak usłyszał, że była bezdomna, stwierdził, że nie będzie dobrze pilnować. I tyle.

Guest monia3a
Posted

Oststnio rozwiesiłam jej ogłoszenia w Klepaczach i dalej we wsi Klepacze.

Agnieszko jakby może Ania pouczyła ją trochę chodzenia na smyczy to nie ograniczalibyśmy się do domu z ogrodem.
Ewa wczoraj zaproponowała, że może pokazać Ani na czym taka nauka polega, jak nagradzać i za co itp

A ta boksio astka jest w moim podpisie, fajna co ??

Posted

Ania właśnie mówiła, że będzie ją powoli przyuczać do obroży, a potem do smyczy. Słodziutka ta mała, widziałam ją w ogłoszeniach. Super, że udało się znaleźć domki dla Buni i Bezy. Mam nadzieję, że trafiły w miejsce, gdzie będzie im chociaż w przybliżeniu tak dobrze, jak u Ewy.:cool2:

Guest monia3a
Posted

Ania dostała kiedyś plakietkę do obroży "szukam domu " to niech i dla Zuzy ją założy może ktoś ją wypatrzy na podwórku, przechodząc obok jej domu ...
Póki co spacery dla niej sie nie szykują

Guest monia3a
Posted

Wczoraj woziłamkarmę z Tomkiem dla Zuzy i słuchajcie jak ona wyładniała :loveu: słucha się Ani i jest w nią wpatrzona. Tomasza oszczekała jak tylko wszdł za bramkę a jak wychodził to Ania musiała ją zamknąć bo nie chciala go wypuścić i cały czas szczekała.
Trzeba jej szybko znaleść dom, Zuza będzie świetnym stróżem !!! Z dnia na dzień coraz bardziej się przyzwyczaja do Ani !!!

• 2 weeks later...