hanka456 Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 A ja ostatnio usłyszałam informację, że babka lancetowata z kwaśną śmietaną jest najlepsza na rany. Quote
hanka456 Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 A ja ostatnio usłyszałam informację, że babka lancetowata z kwaśną śmietaną jest najlepsza na rany. Quote
hanka456 Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Molly odpoczywa po długotrwającym upokorzeniu, (psa i człowieka) którego była świadkiem. Quote
Diana S Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Ale śliczna z niej mordeczka....:loveu::loveu::loveu::loveu:... teraz to dopiero wie co to prawdziwy, spokojny dom....:loveu: :loveu: :loveu: Quote
hanka456 Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Szukamy dla Molly domu, a w każdym razie jesteśmy w pogotowiu, gdyby była taka potrzeba. Quote
pusia2405 Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Jak patrzę na te jej cycuszki, to ryczeć mi się chce. Jak to ją musi boleć... Ale teraz będzie dla niej tylko lepiej! Quote
justynaz87 Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Śliczna :loveu:. Bardzo się cieszę, że tak wydobrzała, zniknął ten jej przerażająco smutny wyraz twarzy (zastąpiony przez ciekawskie i wyluzowane spojrzenie :cool1:). A jak sprawuje się w domku, nie psoci za bardzo? Quote
hanka456 Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Zapewne Łodzianka coś nam wieczorem napisze. Quote
katya Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 No to mamy allegro stricte adopcyjne: http://www.allegro.pl/item307133043_molly_sunia_przeszla_pieklo_czeka_na_dom_.html Quote
Łodzianka Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Nocka i dzionek minęły spokojnie. Żadnych problemów. Dwie wielkie tabletki na robaki przemycone w parówce. Te na laktację również. Doskonale rozumiem Molly jeśli chodzi o pokarm. Jestem mamą trójki dzieci, z którch najmłodsze dopiero nauczyło się siedzieć. Suńka szybko się do nas przywiązała. Gdy dzieci wyszły na dwór strasznie piszczała, a gdy wróciły, to jej radości końca nie było, to znaczy był, jeśli można za to uznać zjedzene dziecku ze stołu połowy drugiego dania :-) A poza tym Molly zaczęła się uśmiechać :o) Jedyne co mnie zaniepokoiło to jakby to powiedzieć coś na kształt odchodów poporodowych. Otóż na jej kołderce można spotkać plamki krwi i pasemka śluzowatej krwi. Mam nadzieję, że tam w brzuszku wszystko dobrze. Quote
Łodzianka Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Szajbusku - tak też myślę. Ale zapytam się jeszcze lekarza. Quote
Psiutka380 Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Napisałam ze szukamy domku dla suni ale czy ona jest w DT czy w DS bo się troszkę pogubiłam. Quote
szajbus Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Jasne, lepiej niech ja zbada fachowiec. Jedna moja sunia jak do nas trafiła była po porodzie , miła wyciek z pochwy a potem okazało się, ze to było ropomacicze. Druga z kolei trafiła po porodzie i operacji usunięcia narządu rodnego ale pojawił się problem z cysiami do tego stopnia, ze pojawiły sie guzy. Quote
Psiutka380 Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Tak, lepiej pójść do weta niewiadomo co to oby tylko nic brzydkiego się nie przyplątało. Quote
Łodzianka Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Na razie jest to DT. Czas pokaże, co będzie dalej. Naszego psiaka nie ma już ponad sześć tygodni, ale cały czas na niego czekamy i pomagamy przy okazji innemu. U mnie w domu d 8 roku życia był pies, później drugi i dom bez psa to nie dom... Quote
katya Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Molly jest cudnej urody! No i chyba można już zacząć myśleć o sterylce. A co sunia dostaje przeciw laktacji? Bromergon? Quote
andzia69 Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 katya napisał(a):Molly jest cudnej urody! No i chyba można już zacząć myśleć o sterylce. A co sunia dostaje przeciw laktacji? Bromergon? o sterylce to można pomyśleć jak nie będzie mleka... jesli ona plami ale poza tym nic jej nie dolega to raczej nie ma się czym martwić - to te maluszki zabrane musiałybyć straszne malizny - suka ma prawo do 3 tygodni po porodzie plamić Quote
katya Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Dlatego napisałam "zacząć myśleć" Andziu :) Molly ma na allegro 1 obserwatora. Quote
Diana S Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Molly zaznała miłości i już odżywa... :loveu: :loveu: Quote
hanka456 Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Jej sczenieta podobno miały ok. 8 tygdoni, ale czy to prawda? Cokolwiek by to plamienie znaczyło chyba lekarz powinien o tym wiedzieć. Może jakiś stan zapalny się wdał? Quote
Recommended Posts