Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 429
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śliczna :loveu:. Bardzo się cieszę, że tak wydobrzała, zniknął ten jej przerażająco smutny wyraz twarzy (zastąpiony przez ciekawskie i wyluzowane spojrzenie :cool1:). A jak sprawuje się w domku, nie psoci za bardzo?

Posted

Nocka i dzionek minęły spokojnie. Żadnych problemów. Dwie wielkie tabletki na robaki przemycone w parówce. Te na laktację również. Doskonale rozumiem Molly jeśli chodzi o pokarm. Jestem mamą trójki dzieci, z którch najmłodsze dopiero nauczyło się siedzieć.
Suńka szybko się do nas przywiązała. Gdy dzieci wyszły na dwór strasznie piszczała, a gdy wróciły, to jej radości końca nie było, to znaczy był, jeśli można za to uznać zjedzene dziecku ze stołu połowy drugiego dania :-)
A poza tym Molly zaczęła się uśmiechać :o)
Jedyne co mnie zaniepokoiło to jakby to powiedzieć coś na kształt odchodów poporodowych. Otóż na jej kołderce można spotkać plamki krwi i pasemka śluzowatej krwi. Mam nadzieję, że tam w brzuszku wszystko dobrze.

Posted

Jasne, lepiej niech ja zbada fachowiec. Jedna moja sunia jak do nas trafiła była po porodzie , miła wyciek z pochwy a potem okazało się, ze to było ropomacicze.
Druga z kolei trafiła po porodzie i operacji usunięcia narządu rodnego ale pojawił się problem z cysiami do tego stopnia, ze pojawiły sie guzy.

Posted

Na razie jest to DT. Czas pokaże, co będzie dalej. Naszego psiaka nie ma już ponad sześć tygodni, ale cały czas na niego czekamy i pomagamy przy okazji innemu. U mnie w domu d 8 roku życia był pies, później drugi i dom bez psa to nie dom...

Posted

katya napisał(a):
Molly jest cudnej urody!
No i chyba można już zacząć myśleć o sterylce.

A co sunia dostaje przeciw laktacji? Bromergon?

o sterylce to można pomyśleć jak nie będzie mleka...

jesli ona plami ale poza tym nic jej nie dolega to raczej nie ma się czym martwić - to te maluszki zabrane musiałybyć straszne malizny - suka ma prawo do 3 tygodni po porodzie plamić