Zytka Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Dzieki :buzi:. APSA kiedy będą nowe fotki i czy wiesz ile masz samic i samczyków? Quote
kalcia Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 dobra, sprawa wyglada tak, jesli po 25tym lutym nadal beda jakies kluski do wziecia, to ja wezme (wczesniej nie bardzo moge, bo wyjezdzam ;) ) taka jedna dla siebie :razz: ale jesli znajda sie chetni wczesniej, to nie trzymaj dla mnie specjalnie, mysle, ze wtedy bede mogla miec wiecej miejsca na jakies tymczasy :] udalo mi sie wyperswadowac na facecie ew zwiekszenie domowego zoo ;) (ale w granicach rozsadku :diabloti: ) Quote
Zytka Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Kalcia a ile masz zwierząt? Wiesz, dobrego nigdy za wiele.:evil_lol: Ja chyba (!!) też się skusze i nawyżej rodzice będą krzyczeć ale w koncu nie wyrzucą chomika na dwór.Mam psa i dwie świnki to chyba mogę sobie pozwolić na jeszcze jedno, nie? :razz: Osteczną odpowiedz dam w poniedziałek. Quote
zasadzkas Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Ja mam 6 szczurów i chomika. To tak nieabsorbujące zwierzątko, naprawdę nie ma przy nim za wiele pracy czy obowiązków, a jak już wyjdzie po spaniu i pedałuje w kołowrotku albo dzielnie maszeruje po kanapie wzięty na spacer, radości mamy z tego bardzo dużo. Polecam ;) Quote
kalcia Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Aktualnie posiadam tylko dwie swinki morskie, ale ze sa odmiennej plci i jeszcze za mlode na kastracje, to musza siedziec w oddzielnych klatkach, a to zajmuje duuuzo miejsca :angryy: Co do chomisiow, to wiem, ze sa slodziachne i kochane, i pelnia szczescia, no i ze niewiele z nimi roboty ;) mialam swego czasu dwa takie slodkosci :] Chcialam do domu sprowadzic szczurki jeszcze, chocby na tymczas, bo nie wiem czy moja mezczyzna zawalu nie dostanie od natloku zwierzat ;) Quote
OlimpiaK Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 [B]Zytka[/B], powiedz mamie, że chomiki wcale nie pachną mysza. Miałam myszki i nigdy więcej ich nie bede miała. :shake: Teraz mam szczury i czasem zalatuje, ale to kwestia organizacji w sprzataniu. ;) Mam tez chomika na tymczasie i samiczka nawet nie pachnie. Załatwia sie w jednym miejscu, więc co 2-3 dni wystarczy wybrać stamtąd trociny. Poza tym jej futerko nie ma w ogóle "zwierzecego" zapachu. Jak dla mnie pachnie trocinkami w których się zakopuje. ;) Quote
seledynek Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Chomisie śliczne :loveu: Widzę, że tutaj dywagacja jak załatwić transport na te zawody. Gdyby się udało to ja też mam dwie świniaczki, które szukają transportu do Włocławka :oops: A Cerbi będzie na tych zawodach i tam mogłyby one pojechać. Jak coś będziecie o tym wiedzieć to dajcie znać. Quote
Zytka Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 [quote name='OlimpiaK'][B]Zytka[/B], powiedz mamie, że chomiki wcale nie pachną mysza. Miałam myszki i nigdy więcej ich nie bede miała. :shake: Teraz mam szczury i czasem zalatuje, ale to kwestia organizacji w sprzataniu. ;) Mam tez chomika na tymczasie i samiczka nawet nie pachnie. Załatwia sie w jednym miejscu, więc co 2-3 dni wystarczy wybrać stamtąd trociny. Poza tym jej futerko nie ma w ogóle "zwierzecego" zapachu. Jak dla mnie pachnie trocinkami w których się zakopuje. ;)[/quote] Dla niej to wszystko "pachnie" nawet świnki :shake:, ja tego nie czuję. Przy chomiku i szczurkach było to samo. Tyle że ja sprzątałam co drugi dzien i nawet nie wiem kiedy mama poczuła "ten" zapach. :crazyeye: Mama znalazła drugi a reczej jeszcze i trzeci problem: co bedzie jak wyjade na wakacje (mama swinką jeszcze posprzata ale chomikowi już nie) i co zrobię jak zabraknie mi pieniedzy na jedzenie? Wszystko pod górkę. Quote
kalcia Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Jak dla mnie gryzonie (jak i inne zwierzeta) maja swoj zapach, czasem bywa dosc ostry dla nosa, ale szczerze mowiac.. ja bardzo lubie zapach gryzoni ^^; czesto zatapiam nosa w futerko swinek ;D Ostro szukam po znajomych chetnych na chomisie, zdjecia Apsy dzialaja niesamowicie :O Jest troche chetnych, mam nadzieje, ze uda im sie przekonac mezow/mamy/itp ;) Filmik z youtube'a jak chomis je brokule.. powala, ogladam go sobie czesto i sie rozplywam xD Quote
kimera Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Chciałoby się powiedzieć: Uwielbiam zapach świnek morskich o poranku :) Ale na serio, świnki mają bardzo słaby własny zapach, to samo dotyczy podobno koszatniczek i szynszyli. Świnki pachną najczęściej sianem lub wiórkami, a ich własny zapach jest taki trochę "koński", słodkawy. Coś jakby zapach czystych włosów i lekko sfermentowanej trawy. Nawet ich siuśki są takie trochę końskie, nie do porównania z zapachem myszy, a nawet szczura czy chomika (inna dieta, całkiem wegetariańska.) Quote
zasadzkas Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Apso, mam nadzieję, że porządnie wychowałaś kluseczki i nie będą sprawiać problemów wychowawczych, jak te: [IMG]http://img81.imageshack.us/img81/857/chomikwakcjitx5.jpg[/IMG] Quote
kalcia Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 haha, swietne zdjecie :D wierze, ze Apsa kulturalnie chomisie wychowuje ;) to mi przypomnialo o pewnym filmiku na youtube... >.> [url]http://pl.youtube.com/watch?v=lpHCamZB3KA[/url] Quote
BoUnTy Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 A ja tak z troszke innej baczki ;) Mam małą prośbę/ pytanie do autora zdjec chomićków - moze zgodziłaby się ta osoba, aby umieścić te zdjęcia na mojej stronie o chomikach (z gory móie to nie blog, tylko pełnowartościowy vortal ;P) - czegoś takiego własnie szukalam, ale nie chce specjalnie dla zdjeć chomików rozmnażać - toć to nieodpowiedzialne (choć znając życie chomiki u mnie by zostaly) xD Te zdjecia sa przecudne, aczkolwiek zastanawiam sie jakiej mutacji jest to coś ;| ni to szafirowa, ni aguti - w ogóle dlugie ogonki mają, czy to napewno czyste dżungary? Tzn. teraz jeszcze nie widać, bo za małe, ale może mamusia się z campbellą spiknęła... ahhh okaże się jak podrośnie xD Quote
Zytka Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Mama nie chce chomika dlatego nie biorę:placz: ale za to jest sznasa na trzeciego świniaka bo woli (chyba) już kolejną "piszczałkę":cool3:.Przynajmniej tak powiedziała. Tak więc szukam prosiaka :evil_lol: Quote
APSA Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 Nowe zdjęcia :) [IMG]http://i68.photobucket.com/albums/i28/punia/zwierzaki/IMG_2914.jpg[/IMG] [IMG]http://i68.photobucket.com/albums/i28/punia/zwierzaki/IMG_2942.jpg[/IMG] Jeśli dobrze rozumiem, to Kalcia jest chętna na kluskę, ale po 25, tak? [B]Zytko[/B], czy ja bym mogła pożyczyć te klatki, o których pisałaś? Napiszę zaraz PW. [B]Zasadzkas[/B], na razie kluski grzeczne. Jeśli coś z nich wylezie, to [I]na pewno[/I] będzie wpływ nowego domu :diabloti: [B]Bounty[/B], czy możesz podać link do strony, o której piszesz? Quote
kalcia Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Tak, po 25tym chetnie porwe kluske do siebie :diabloti: Sa tak slodkie, ze nawet moj facet sie rozczulil, a to do niego nie podobne ;) Quote
zasadzkas Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Mój też, ale zakazał oglądania, bo mamy już swój zwierzyniec :evil_lol: Quote
APSA Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 Miałam jeszcze napisać, że filmik z chomikami jest genialny. Groźna też jest taka pierdoła, że się sama na grzbiet przewróci, a potem kombinuje, żeby wstać :lol: Jednej klusce też się tak przy mnie zdarzyło. Wygląda na to, że jest transport dla Groźnej :o Kciuki, żeby się udało! Z cyklu 'bierzcie, nim będzie za późno' :diabloti: [IMG]http://i68.photobucket.com/albums/i28/punia/zwierzaki/IMG_2962.jpg[/IMG] [IMG]http://i68.photobucket.com/albums/i28/punia/zwierzaki/IMG_2959.jpg[/IMG] [IMG]http://i68.photobucket.com/albums/i28/punia/zwierzaki/IMG_2961.jpg[/IMG] [IMG]http://i68.photobucket.com/albums/i28/punia/zwierzaki/IMG_2960.jpg[/IMG] Quote
zasadzkas Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Kot na ostatnim zdjęciu ma boską minę :loveu: Quote
Viris Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Jutro jestem w Warszawie, czy jutro już można by zabrać kluchę? Jeśli tak czy istniałaby mozliwość podrzucenia jej do Arkadii ( godzina 15 )albo na Pl. Bankowy (14:30 ). jeśli nie to kombinuję na następny raz jak odebrać :) Quote
morisowa Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 [quote name='zasadzkas']Kot na ostatnim zdjęciu ma boską minę :loveu:[/quote] Plameczka też do wzięcia, może chcesz? :evil_lol: a zdjęcie rzeczywiście super! Quote
zasadzkas Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Nie, dziękuję, mam szczury, które sztywnieją ze strachu na zapach kota na mojej bluzce. No, i jakaś kocia nie jestem. Plamka-detektyw :p Quote
kalcia Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Apso, zdjecia boskie :DDD Chociaz ten ciemniejszy piesek to z takim wyrzutem patrzy na miske (na pierwszym zdjeciu), jakby chcial powiedziec: "Heeej, co wy mi tu daliscie?" :evil_lol: Mnie juz przekonywac nie trzeba.. :loveu: Quote
Evelin Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Apsa ale masz pomysły....Niesamowite te zdjęcie chomisi w misce z kotem...czegos takiego jeszcze nie widziałam... Quote
Recommended Posts