APSA Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 [B][SIZE=3]Groźne kluski dżungarskie.[/SIZE][/B] Historia groźnych klusek jest następująca. W Warszawie likwiduje się sklep zoo, zwierzęta szukają domów (jest tu wątek). Ponieważ sprawa wydawała się pilna, wzięłam na tymczas chomiczkę. Chomiczka jest śliczna i kochana, ma na imię Groźna: [IMG]http://i68.photobucket.com/albums/i28/punia/zwierzaki/DSCF0604.jpg[/IMG] [IMG]http://i68.photobucket.com/albums/i28/punia/zwierzaki/IMG_2777.jpg[/IMG] Groźna już w nowym domku w Poznaniu :-) Na Groźną jest chętny domek w Poznaniu. Mała miała już jechać, był transport, ale dwa dni przed umówionym terminem znalazłam w chomiczym lokum następującą niespodziankę: [IMG]http://i68.photobucket.com/albums/i28/punia/zwierzaki/mIMG_2836.jpg[/IMG] Niespodzianki musiały się urodzić 16 stycznia. Za pierwszym razem naliczyłam ich 4 sztuki, za drugim wyszło mi z całą pewnością 5... Więcej na wszelki wypadek nie liczyłam ;) Żeby nie stresować młodej matki, która coraz bardziej zabudowuje gniazdko, nie zaglądałam więcej do małych, więc nie mam świeższych zdjęć, nie mam też pojęcia, jakiej są płci. Coś się w tym gniazdku nadal rusza i te cosie mocno ściemniały, więc mam nadzieję, że wszystko jest w porządku i się dobrze chowają. Chomiczki oddziela się od matki w wieku około 3 tygodni, tak więc od około 5 lutego mogą się przenosić do nowych domków. Chomiczki są mało wymagające w obsłudze, większość jest tak terytorialna, że powinny mieszkać pojedynczo. Może ktoś się skusi na kluseczkę? :cool3: ------------------------------------------------------------------------ trzy kluski za TM :( dwie pozostałe oraz matka w nowych domach. ------------------------------------------------------------------------- Od Groźnej nie mam wieści, ale dwa jej maluchy przeżyły już całe swoje życie i odeszły :( Quote
OlimpiaK Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Takie śliczne dżungarskie cosie powinny szybko powędrować na pierwszą stronę! :razz: Quote
tasso Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 No, ja raczej nie wezmę. ;D Ale mogę za to serdecznie POLECIĆ dżungarki, bo to nieustająca radośc i fascynacja. Takie małe COSIE a każdy ma inny charakterek i coś do powiedzenia. :) Quote
Viris Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Ja prawdopodobnie byłabym chętna. Mogłabym przyjechać do Warszawy po jedno maleństwo. Tylko trzeba by się jakoś umówić. Quote
Zytka Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [FONT='Times New Roman']Tasso mogę Cię jedynie potwierdzić każde twoje słowo. Wielka szkoda, że zdecydowałam się na myszki, bo wolałam bym chomika. Ale trzeba być konsekwentnym. A mamusia śliczna przypomina mi bardzo mojego dawnego Dodusia. [/FONT] Quote
Poświata Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Kluski są niesamowite, aż mam apetyt na taką... ale nie wiem czy nie za dużo nas się zrobi :hmmmm: Quote
APSA Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Viris, byłoby super. Będziesz na zawodach 9-10 lutego? (Nas nie będzie, ale może dałoby się przez kogoś wysłać jedną kluskę.) Poświata - za dużo? Nie mów :evil_lol: Chomiczka nie macie jeszcze ani jednego ;) Quote
Evelin Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Groźna - b.inteligentna chomiczka dżungarska...czekała,czekała aż pojedzie do Apsy..bo bez sensu rozmnożyć się w zoologu....Pomyslała pewnie,że kluchy u Apsy mają wieksze szanse...To zrobiła niespodziankę,a co..Niech się Apsa cieszy... No co Apsa cieszysz się? Groźne dogomańskie kluski dżungarskie szukają domków... Quote
APSA Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Baaardzo się cieszę, kluski smaczna rzecz :diabloti: Mniam :) [COLOR=Gray]chyba dalej jest ich 5 :)[/COLOR] [IMG]http://i68.photobucket.com/albums/i28/punia/zwierzaki/mIMG_2890.jpg[/IMG] Quote
Evelin Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Ja Ci zaraz dam smaczne!!!!!!! Widzę 5 sztuczek...fajne sie robią ,obrastają futerkiem... Apsa masz futro :) ? bo tak: ja już wiem o Twoim biznesie..handel psami,kotami,walki psów...to już było...to może teraz branża futrzarska???? Quote
Viris Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='APSA']Viris, byłoby super. Będziesz na zawodach 9-10 lutego? (Nas nie będzie, ale może dałoby się przez kogoś wysłać jedną kluskę.) Poświata - za dużo? Nie mów :evil_lol: Chomiczka nie macie jeszcze ani jednego ;)[/quote]Na zawodach będę, ale będę też w Warszawie tydzień wcześniej. Jeśli wtedy chomiś byłby już do dobioru to bym mogła przechwycić :loveu: [quote name='APSA']Baaardzo się cieszę, kluski smaczna rzecz :diabloti: Mniam :) [COLOR=Gray]chyba dalej jest ich 5 :)[/COLOR] [URL]http://i68.photobucket.com/albums/i28/punia/zwierzaki/mIMG_2890.jpg[/URL][/quote] Zakochałam się:loveu: Quote
Zytka Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [FONT='Times New Roman']Strasznie kusisz, wiesz o tym? :evil_lol:[/FONT] Quote
Zytka Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [FONT='Times New Roman']Ja już się dawno skusiłam od pierwszej chwili, kiedy zobaczyłam Groźną :loveu:. Klatkę, miseczkę, poidełko i domek są tylko lokatora brak. Ale na przeszkodzie stoi mama. [/FONT] Quote
Evelin Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Zytko..może perswazja...może obietnice...może wrodzony czar osobisty...może jakieś inne oddziaływanie..zresztą,co ja Ci będę radzić...najlepiej znasz swoją mamę.. Ale zyczę wytrwałości i powodzenia w przekonywaniu mamy..a nuż sie uda...:) Quote
OlimpiaK Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 O jakich zawodach mówicie? 9-10 jest wystawa kotów i jednocześnie z nią wystawa szczurów. Będę wystawiać swoje szczury, to mogłabym chomisia podrzucić. Oczywiście jeśli chodzi o tą impreze. :oops: Quote
Viris Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Zawody Agility w Łącku ( mam nadzieję że to o nie chodziło ):lol: Quote
Zytka Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Evelin moją mamę bardzo trudno jest do czego kolwiek namówić a tym bardziej do posiadania kolejnego zwierzątka. Praktycznie stawiałam ich przed faktem dokonanym :diabloti:ale później miałam niezłą awanturę w domu. A psam wywalczyłam rykiem i płaczem:oops:. Quote
morisowa Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 poznałam dziś kluski :loveu: robaczki smieszne takie Quote
zasadzkas Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Fajnie rosną. Myszoskoczki ze sklpeu przestały być kluskami, nawet te młodsze. Aktualizuję ogłoszenia o zwierzakach ze sklepu i pamiętam o klusiach. Zwłaszcza, że chomiki na giganci zniknęły. [url]http://sps.forall.pl/viewtopic.php?p=12798#12798[/url] [url]http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?p=122321#122321[/url] Quote
Evelin Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Apsa no jak tam groźne kluchy? Rosną? obrastają futerkiem? Quote
morisowa Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 zdecydowanie są bardziej futrzaste niż na fotce, wczoraj strasznie wierciły się po gnieździe, jak to szybko rośnie, kluseczki jedne! Quote
kalcia Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 oh rany, kluseczki sa takie kochane! straszna mialabym ochote na jednego takiego, ale raczej nici chwilowo ; ; Quote
APSA Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 2-3 lutego to chyba jeszcze za wcześnie, żeby je rozdzielić. Kluchy rosną, ale nadal są strasznie kluchowate. Mamuśkę ssą, nawet jej marchew z łap wyrywają :-o I walczą o tę marchew, muszę im wrzucać po kilka okruszków do gniazda, wtedy każda kluska łapie sobie jeden i sama się nadziewa marchewką ;) A Groźnej muszę dawać poza gniazdem, żeby mogła zjeść w spokoju. Pisząc o zawodach miałam na myśli agility w Łącku :) Zasadzkas, dzięki za ogłaszanie klusków :) Quote
Recommended Posts