Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z jednej strony napewno mogłabym mu dać dom tymczasowy, miejsce jest, na jego utrzymanie pieniędzy starczy, ale trochę sie o niego boję. Moja suka jest czasami trochę wyrywna do innych psów. Krzywdy im napewno nie zrobi, bo nie ma właściwie zębów, ale może się zestresować. Psiaki ok. 9 godzin byłyby same, z przerwą na spacer. Pewnie boję się o niego na zapas, ale wiem, że jak już by się u mnie znalazł, to nie ma zmiłuj i spowrotem do schronu nie może wrócić. Jeżeli musiałby brać leki rano i wieczorem, to nie ma problemu, ale jeżeli leki wymagają jakiegoś regularnego odstępu czasu, np. co 6 godzin to niestety nie dałabym rady. Pewnie moje wątpliwości wynikają z tego, że zawsze w domu był tylko jeden pies. Poza tym napewno nie mogę mieć dwóch psów na stałe, nie jestem w stanie zobowiązać się do zapewnienia domu na stałe dla dwóch psów, czyli mógłby to być jedynie dom tymczasowy.

• Replies 886
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja nie znam Dina osobiscie...ale mysle,ze lepszy taki stres niz stres schroniskowy i pewna smierc....co do lekow nie mam pojecia niech ktos napisze ile razy i co on musi brac napewno...Do kosztow utrzymania oczywiscie bedziemy dorzucac....To chyba jedyna szansa dla niego...:(

Posted

Myślałam , ze w którymś z postów jest konkretnie powiedziane co on ma brać z leków. Ale nie ma . Musimy poczekać na Piankę ona powinna wiedzieć co i jak.

Posted

Jomar:loveu:

Dinuś u ciebie nie będzie napewno sie tak stresował jak w schronisku. A i co ważne będzie leczony. W schronisku nie jest leczony i choroba może się przez to pogłębiać.

Co do leków z tego co pamiętam, to najpierw trzeba zastosować antybiotyki. Jak one nie pomogą to Dino będzie musiał brać leki na serce do końca życia.
Ale wydaje mi się, ze jak on będzie już u ciebie to najlepiej jakbyś poszła do weta jeszcze raz, wyniki poprzednich badań dostaniesz ze schroniska;)

Posted

No dobrze, pójdę z nim na SGGW do dr. Garncarz, byłam u niej ze swoją sunią. W takim razie trzeba mu szukać transportu. Dla mnie najlepszym dniem byłaby najbliżsa sobota, poza tym w następnym tygodniu są tylko 3 dni pracy, ale chyba nie ma co wybierać. Przyjedzie, jak się znajdzie transport, bo innej możliwości nie ma. A tak w ogóle, to gdzie on jest?
Komu wysłać na PW namiary na mnie, tel i adres mailowy, ponieważ ja nie jestem codziennie na dogo, a codziennie otwieram pocztę.

Posted

widziałam, że Dino jest już na transportowym, więc teraz tylko czekać i dobrze zorganizować ;)
Pianka, ta kaukazka i jamnik, które szukają transportu Ruda Śl. -> Warszawa to też od Was ze schroniska?

Posted

Jola_K napisała mi, ze bedzie mogła go też zabrać... Napisała mi , że ktoś prosił ją też o transport kaukzaki z Rudy Śl., trochę sie pogubiłam co i jak.... Ważne, że już jestesmy dalej niż bliżej :cool3:

Posted

[quote name='Mysia_']Jola_K napisała mi, ze bedzie mogła go też zabrać... Napisała mi , że ktoś prosił ją też o transport kaukzaki z Rudy Śl., trochę sie pogubiłam co i jak.... Ważne, że już jestesmy dalej niż bliżej :cool3:

no to super .....:kciuki: