Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mi się wydaje, że tu chodziło tylko o to, że Jomar ma kontaktować się z Justyna_wolontariat, ale nie w sprawie transportu :roll: Najlepiej jak Asta17 to wyjaśni....

• Replies 886
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jomar napisał(a):
Nie ma sprawy mogę się z Justyną skontaktować.
Chociaż wydawało mi się, że o transporcie już była mowa.
Mam pytanie. Kto będzie zabierał psa ze schroniska i będzie miał jego dokumenty? Chyba w przypadku domu tymczasowego funkcjonuje jakaś umowa? Przynajmniej tak to sobie wyobrażam. Jak wygladają sprawy od strony dokumentów?

Jesli Justyna go będzie ci przywozić to wszystko weźmie, jest na miejscu w schronisku.
Dostaniesz książeczke zdrowia, zaświadczenie na wścieklizne.
Umowy powinnas dostac dwie, jedną podpiszesz od razu- umowe tymczasową, a drugą dostaniesz do siebie i ją podpiszesz z nowym domkiem i potem wyślesz na adres schroniska

Co do transportu, niby Jola miała jechać a się nie odzywa.
Nie widze innego powodu jak transport, że Asta kazała się z Justyna skontaktować.
Asta ?????

Posted

Teraz to już mi się zrobił mętlik. Z kim mam się kontaktować i kto Dina przywiezie? A tak w ogóle, to jak psiak się czuje? Czy już lepiej?
Ja nie mam żadnej możliwości transportu, mogę jedynie zwrócić część kosztów za transport, jeżeli trzeba będzie zapłacić.

Posted

Poza tym transport musi się zgrać z wyciągnieciem psiaka ze schronu, przygotowaniem mu dokumentów, książeczki, a przede wszystkim fizycznym zabraniu go.

Posted

Moje Drogie ja podałam nr do Justyny wolontariat tylko po to, żebyście mogły powiadomić ją o całej sytuacji, a nie dlatego, że ma go zawieźć. Podejrzewam, że ona nawet jeszcze nie wie nic o naszych planach.

Posted

Dobrze więc tak :

1. Kto ma zadzwonić do Justyny_wolontariat ?
Jomar jako osoba adoptująca ? - chyba będzie najlepiej!

2. Kto z osób znających Jolę i będących na miejscu może do niej zadzwonić i zapytać o transport? Mysiu może Ty jako ,że już w tej sprawie rozmawiałaś.

Posted

Ja nie jestem na miejscu - w takim sensie, że ze schrosniskiem w Rudzie Śl. nie mam nic wspólnego, najlepiej, żeby z Jolą skontaktowała się Pianka, albo Justyna_wolontariat. Ja tylko spytałam się czy bedzie mogła, zgodziła się, więc teraz niech już załatwiają to osoby bezpośrednio zaangażowane w sprawę.

Posted

Asta17 napisał(a):
Moje Drogie ja podałam nr do Justyny wolontariat tylko po to, żebyście mogły powiadomić ją o całej sytuacji, a nie dlatego, że ma go zawieźć. Podejrzewam, że ona nawet jeszcze nie wie nic o naszych planach.

a nie możesz Ty jej tego powiedzieć?

Posted

[quote name='Mysia_']Ja nie jestem na miejscu - w takim sensie, że ze schrosniskiem w Rudzie Śl. nie mam nic wspólnego, najlepiej, żeby z Jolą skontaktowała się Pianka, albo Justyna_wolontariat. Ja tylko spytałam się czy bedzie mogła, zgodziła się, więc teraz niech już załatwiają to osoby bezpośrednio zaangażowane w sprawę.

;)...Mysiu nie ciebie miałam na myśli ....myślałam o osobach bezpośrednio mających z psiakiem kontakt ...właśnie o Piance , Justynie_wolontariat , Ascie ...czy nam na odległość ma bardziej zależeć na piesku czy tym bezposrednio z nim przebywającym ...
weszłam tu , pomogłam dająć info o Joli i cisza ..... widzę że i tutaj jakieś niedomówienia .....masakra

Już po telefonie do Joli ....

Transport jest planowany po zlocie u Wandull czyli po niedzieli.I tak ...potrzebny jest transporterek,bo Dino nie będzie jedynym psiakiem podczas podróży,a także pokrowiec na tylne siedzenie lub bagażnik...
szukajcie , może ktoś z was mógłby pomóc ....

Posted

Kocyk moze schronisko dac, transporter... hm ale jak już to musi być zwrócony.

Jola go będzie zabierać ze schroniska bezpośrednio czy trzeba go jeszcze gdzieś dowieźć?

Posted

[quote name='Pianka']Kocyk moze schronisko dac, transporter... hm ale jak już to musi być zwrócony.

Jola go będzie zabierać ze schroniska bezpośrednio czy trzeba go jeszcze gdzieś dowieźć?

jeśli jest transporter to byłoby bez problemu , no i na 100% będzie zwrócony do schroniska jeśli z niego by Jola skorzystała ...
pozostałe sprawy czyli odbiór Dinusia jeszcze dokładnie bedą ustalone

Posted

jestem..
mam chwile
od soboty do niedzieli jestem u wandul 66 w Bytomiu
ze wzgledu na to ze Dino ma jechac na tylnym siedzeniu musi yc w transporterze, z przodu pojedzie kot, w baganiku - kaukazka :roll:
wracam 30.04 w nocy lub 1.05 przed poludniem i moge wtedy zwrocic transporter

od piatku bede tylko "pod" telefonem 600234030

Posted

Ja tylko na chwilę. Czy dobrze zrozumiałam, że będzie go wiozła Jolak?
Ja w poniedziałek pracuję i będę w domu o 17.00. Poza tym Jolak(?) potrzebuje mój adres. Nigdy nie brałam psa na tymczas i nie wiem zupełnie jak się to odbywa (od strony logistycznej).
Poza tym nie wiem, czy będę musiała psa odebrać gdzieś na mieście.
Nie pamietam, czy był podawany już kontakt do Jolik. Jak rozumiem ona (on?) już pzrewoziła psy ze schroniska.
Transporterek w razie czego odeślę pocztą.
Mieszkam na Ursynowie, ale pracuję w Śródmieściu.

A przede wszystkim jak się czuje Dino, czy ktoś go widział?

Posted

Jomar to chyba najlepiej będzie jak zadzwonisz do Joli _K i uzgodnisz godzinę i miejsce przekazania Dina.
Transporterek zabierze Jola z powrotem (tak napisała)

[SIZE="4"]Telefon do JOLI _K

[SIZE="4"]600 234 030

Posted

Asia_Klero napisał(a):
Jaka Kaukazka??:)

kaukazka z Rudy slaskiej ;)

do piatku malo bede na forum, a od piatku w ogole :shake:
dlatego prosze o kontakt telefoniczny
chcialabym by Dina dowieziono mi gdzies na trase (do Katowic?)
tak samo bedzie z kaukazka

Posted

Jomar napisał(a):

Ja w poniedziałek pracuję i będę w domu o 17.00. Poza tym Jolak(?) potrzebuje mój adres. Nigdy nie brałam psa na tymczas i nie wiem zupełnie jak się to odbywa (od strony logistycznej).
Poza tym nie wiem, czy będę musiała psa odebrać gdzieś na mieście.
Nie pamietam, czy był podawany już kontakt do Jolik. Jak rozumiem ona (on?) już pzrewoziła psy ze schroniska.
Transporterek w razie czego odeślę pocztą.

"ona" jestem :)
tel 600234030
najprawdopodobniej do warszawy pojade w niedziele ok poludnia lub pozniej
w Warszawie chcialabym, by odbior byl w jakims charakterystycznym miejscu na poludniu warszawy (nie znam warszawy), moj cel to ursus
transporterek moge odwiezc wracajac - 30.04 wieczorem lub 1.05 ok poludnia