Nicol Posted April 18, 2008 Author Posted April 18, 2008 Neigh jeszcze nic nie pisałam na forum tosim, takie wieści to pewnie wolisz osobiście przekazać.... :loveu::loveu: Quote
Nicol Posted April 18, 2008 Author Posted April 18, 2008 rufusowa napisał(a):superancką suczke sobie upatrzyłaś :multi: trzymam kciuki za udaną adopcję trzeciego konika :diabloti: Dziękuję Rufusowa, ale najpierw musi byc ten dom, bo mnie wkońcu mnie wywalą z tego wynajmowanego, juz i tak krzywo na mnie patrzą jak biegam na spacery po kolei z każdym moim tosiakiem, a jak juz idziemy z dwójką to popłoch na ulicy :evil_lol::evil_lol: chyba mają nas za wiariatów :p Quote
ANETTTA Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Nicol napisał(a):Dziękuję Rufusowa, ale najpierw musi byc ten dom, bo mnie wkońcu mnie wywalą z tego wynajmowanego, juz i tak krzywo na mnie patrzą jak biegam na spacery po kolei z każdym moim tosiakiem, a jak juz idziemy z dwójką to popłoch na ulicy :evil_lol::evil_lol: chyba mają nas za wiariatów :p a niech mają ....oni sa wariaci ze nie maja i ile traca ......kłaków nie mają :diabloti:sliny nie mają ...same przyjemnosci :diabloti: i nikt ich nie wiata ogonkiem ............i łapa nie wali ...i nie maja siniaków Quote
maggiejan Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 A więc Tygrysek zostaje.... To jest prawdziwa miłość, Neigh. :lol: Teraz ci tylko zdrowia trzeba, chłopie. Całą resztę masz. Quote
_beatka_ Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9970252#post9970252 skoro już tygrys znalazł taki fantastyczny domek zapraszam do oblewania tego sukcesu:razz: dochód idzie na tygryska:loveu: Quote
rufusowa Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Nicol napisał(a):Dziękuję Rufusowa, ale najpierw musi byc ten dom, bo mnie wkońcu mnie wywalą z tego wynajmowanego, juz i tak krzywo na mnie patrzą jak biegam na spacery po kolei z każdym moim tosiakiem, a jak juz idziemy z dwójką to popłoch na ulicy :evil_lol::evil_lol: chyba mają nas za wiariatów :p tja...ostatnio ludzie mi mowili ze oni na mazurach to mają psy ale w warszawie to sobie nie wyobrażają....bo w miescie to te psy jakies chore a to łapa a to costam....tak sobie mysle ze na wsi to po prostu jak psu cos dolega to sie go nie leczy i ... no wiadomo...a w miescie to sie nie popuszcza...leczymy do końca :diabloti: a poza tym te psy przeciez i tak w domu śpią głównie ;) jak sie zapewni dawke ruchu to są szczesliwe :loveu: Trzymam kciuki za wiekszy domek :evil_lol: Quote
Kanzaj Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Jeśli ktoś kupuje eukanubę: http://pl.youtube.com/watch?v=Yw0frqCfL-U Quote
Neris Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Kanzaj, czy to coś strasznego? Wolę wiedzieć zanim zajrzę. Nie kupuję Eukanuby ze względu na testy, jak to coś o nich to nie dam rady Quote
Kanzaj Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Neris napisał(a):Kanzaj, czy to coś strasznego? Wolę wiedzieć zanim zajrzę. Nie kupuję Eukanuby ze względu na testy, jak to coś o nich to nie dam rady Tak to o testach... ja nie dałam rady obejrzeć do końca... Quote
pucka69 Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Neigh - wiedziaaaaaałam :) Wikta pozdrawia Tygrysa:) Quote
andzia69 Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Neigh napisał(a): Jak Wy dziewczyny się nie wstydzicie mieć w tych okolicznościach po jednym psie........:evil_lol: kurde...a ja nawet jednego psa nie mam:cool3: Tygrys - trzymaj się chłopaczku:loveu: Quote
maggiejan Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Kanzaj napisał(a):Tak to o testach... ja nie dałam rady obejrzeć do końca... Producent Eukanuby robi testy na psach??? A producenci innych karm??? Quote
Neris Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Jest gdzieś wątek z listą producentów testujących na zwierzętach i niestety większość z nich to robi - najczęściej zleca laboratoriom żeby mieć czyste ręce. Quote
EVA2406 Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 To jakie jedzonko kupować, już sama nie wiem :-( Quote
maggiejan Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Ale jak oni ta karmę testują? Po co zwierzętom krzywdę robić... To chyba jest niepotrzebne, to zboczenie chyba... Quote
oktawia6 Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 [quote name='maggiejan'] Ale jak oni ta karmę testują? Po co zwierzętom krzywdę robić... To chyba jest niepotrzebne, to zboczenie chyba... umierają po tym-nawet pękają im żołądki zyją w klatkach metabolicznych-nigdy nie wychodzą z laboratorium-jak się już nie nadają do testów-albo umierają w cieprieniu by mogli sprawidzic gdzie się kończy górna granica wytrzymałości lub rzadko usypiają. to jeden z łądniejszych przykładów: ====================================================== zarazazem gratulę Neigh, że tak wspaniałomyślnie postąpiła i zostawiła Tygrysa-który bardzo ją pokochał i na pewno nie pokochałby tak drugi raz innej osoby, która nie byłaby tak dobra jak ona!:loveu::loveu::loveu: Quote
_beatka_ Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 prawie wszyscy testują na zwierzętach karmy, nie oszukujmy się:shake: Quote
Neris Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 maggiejan napisał(a):Ale jak oni ta karmę testują? Po co zwierzętom krzywdę robić... To chyba jest niepotrzebne, to zboczenie chyba... Na przyklad żeby zmierzyć stosunek masy mięśniowej do tłuszczu można oczywiście ważyć psa,, mierzyć itp. Ale łatwiej jest pobrać wycinki mięśni, i to wiele, wiele razy. Łatwiej jest otworzyć psa i obejrzeć jak wygląda jego trzustka po karmianiu specjalistyczną karmą niż robić DROGIE i skomplikowane badania. Smutna prawda... Quote
Margo05 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 :multi: czyli Tygłysek już nie tymczasik :multi: Neigh, Ty mu tam powiedz, że przyjedzie do niego ciocia Margo05 z TŻ i żeby się mnie nie bał, dobrze?:evil_lol: Bo teraz to już na 100% się poznamy :loveu: TŻ wyraził zgodę :multi: A w kwestii testów... To zwykłe ^%*^. Zarabiają na tych karmach mnóstwo kasy i wciąż im mało. I właściwie nic nie można zrobić. Zbojkotować globalnie się nie da, a większości ludzi to nie obchodzi. Nie bedą się bawić w gotowanie, bo puchę łatwiej kupić i psu czy kotu pysk napchać... bo nakarmić porządnie to nie bardzo. Quote
maggiejan Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 A czy prawo nie może tego traktować jak znęcania? Ja się zastanawiam, czy nie zrezygnować z kupowania suchego, jeśli każda firma produkująca karmy znęca się na zwierzętami... Zwyrodnialcy :angryy::angryy::angryy: Quote
gusia0106 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Ja tam gotuję.... Jak się tylko dowiedziałam o testach puchy i suchą przestałam kupować nawet okazjonalnie... Quote
EVA2406 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 gusia0106 napisał(a):Ja tam gotuję.... Jak się tylko dowiedziałam o testach puchy i suchą przestałam kupować nawet okazjonalnie... A co gotujesz? Ja kiedyś gotowałam wołowe z ryżem i z marchewką, ale potem psy nie chciały już tego jeść. Quote
maggiejan Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 A czy jest jakaś porządna firma która nie robi tych potwornych testów? Bo jeśli byłby wybór to takiej firmy karmę bym kupowała... Quote
gusia0106 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 EVA2406 napisał(a):A co gotujesz? Ja kiedyś gotowałam wołowe z ryżem i z marchewką, ale potem psy nie chciały już tego jeść. Ryż z kurczakiem - pierś, wątróbka i serduszka na zmianę. + mieszanka warzyw Quote
Recommended Posts