bumel Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Mam szczerą nadzieję, że te informacje w ogóle się nie przydadzą, bo Timuś okaże się całkowicie zdrowy. No ale dobrze, że to wszystko nie przedstawia sie jakoś bardzo tragicznie. Pozdrawiam serdecznie Timusia i jego Pańcię! Quote
agata51 Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Te informacje trzeba jakoś przekazać pani Dorocie, bo może nie pojawić się na dogo. Quote
dorotab53 Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 WITAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE w imieniu swoim i TIMUSIA:loveu::eviltong: -do p. WIOSNY przepraszam nie chciałam dołożyć pracy, tylko my się widziałyśmy i mamy ze sobą kontakt telefoniczny, poza tym zna Pani KLINIKE –p. JACKA i zawsze może PANI NAS sprawdzić – jeszcze raz sorry - do AGATY –faktycznie możemy sobie mówić po imieniu, gdyż 53 to data narodzin- Poza tym WSZYSCY z tej stronki mogą się do mnie tak zwracać, bowiem wtedy czuje się dużo młodsza!!!???. DO WSZYSTKIC H, którzy zechcieli NAM POMOC -jestem bardzo zaskoczona, szczęśliwa w imieniu TIMA, że tak spontanicznie MU POMAGACIE – wręcz odjęło mi mowę. !!!!! DZIĘKUJEMY WAM BARDZO SERDECZNIE –ZRESZTĄ co byśmy nie napisali, to i tak nie ma takich słów, aby wyrazić CO MY CZUJEMY Z TIMEM DO BUMELA – ceny zależą od KLINIKI i tego co się robi. Ceny za badania psów w W-wie, będą dużo niższe, gdyż to jest na miejscu/ być może/. Natomiast jeśli chodzi o tarczyce, to przede wszystkim oznacza się TSH a potem FT3 i FT4 i to TSH jest bardzo drogie. TO samo badanie dla człowieka jest o połowę niższe niż dla psiaka /np. badanie moczu człowieka prywatnie kosztuje 5zl a zwierzęcia 10zł/, jeżeli chodzi o CUSHINGA to za dwa testy jest tyle ile podałam/w grę wchodzi zastrzyk, który jest przez Klinikę sprowadzany/ nie wiem jak to przekłada się na inne KLINIKI te w WARSZ AWIE, LUBLINIE czy OLSZTYNIE/. Wiem natomiast, że jeśli ma się znajomą P.WETERYNARZ – to te ceny czasem się dużo różnią/moja jest na urlopie macierzyńskim do października br/. WIEM również, że karma WETERYNARYJNA w każdej KLINICE ma inna cenę , a znajoma p. weterynarz sprzeda ja o wiele taniej. JEŻELI chodzi o kastracje to w tej KLINICE kosztuje ok. 200zl za takiego psa jak TIMO. TYLE WIEM i dlatego pozwoliłam SOBIE o tym napisać, gdyż jak usłyszałam kwoty to mi ”ręce opadły” i ośmielona przez P.WIOSNE, że nie trzeba się wstydzić prosić o pomoc – O NIĄ POPROSIŁAM ???. Natomiast już po wszystkich badaniach i zabiegu – rozliczę się ze wszystkiego. O leczeniu CUSHINGA i rozpoznaniu tej choroby nie wiem nic, gdyż do tej pory nie miałam styczności z tą chorobą. KWOTĘ jaka podałam – to kwota, którą mówiła P. WETERYNARZ . I rzeczywiście, jeżeli by ona tyle wynosiła to mnie nie stać na takie leczenie/ jeszcze z innych powodów/, ale to wszystko może nie dotyczyć TIMKA- może być tak jak pisałam /i oby tak było !!!!!!!. Natomiast bardzo dziękuję za dodatkowe wiadomości – jak będą zrobione badania wtedy poproszę o kontakt z TWOIMI znajomymi. Na teraz nie mogę zaobserwować czy to SĄ objawy CUSCHINGA. PO odstawieniu hormonów na tarczycę TIMEK chce jeść o wiele więcej i pije dużo wody, moczu nie utrzymuje, ale to może być skutek stanu zapalnego prostaty i powiększenia / w moczu krew/ a wychodzić siusiu to ON może co chwile ale tu być może chodzi o „ PANIENKI” – niby 8 lat, a jeszcze gania za dziewczynkami. LEŻY ostatnio w drugim przedpokoju na wprost drzwi i wzdycha????? Poza tym bardzo lubi jeździć po PANA samochodem na przednim siedzeniu ,wtedy czuje się bardzo odpowiedzialny za WSZYSTKICH/ oczywiście jadących/. JA ostatnia mam mały dostęp do Internetu, gdyż córka kończy, szkołę i ciągle jest jej teraz potrzebny, wszystkie wiadomości mogę tylko czytać – odpisać rzadziej a oprócz tego jestem babcią cało-etatową - AGATA wie co to znaczy/ na etapie ząbkowania oczywiście wnusi/ . O płaszczykach ani butach wcale nie wspominam, zdążyłam się już do tego przyzwyczaić. WIOSNE można ubrać w piękną wiosenną sukienkę i jak rozpuści swoje piękne długie włosy i założy wianek TO PIESKI BĘDĄ SIĘ BARDZO CIESZYŁY, ŻE ICH PANI TAK UROCZO WYGLĄDA – może nie praktycznie ale za to PRZEŚLICZNIE. NA dzisiaj tyle KOCHAMY WAS WSZYSTKICH – DZIĘKUJEMY ŻE MOŻEMY NA WAS LICZYĆ I KŁANIAMY SIĘ PIĘKNIE –TAK JAK TO TIMUŚ TYLKO POTRAFI – CAŁUSKI I UŚCISKI DLA WSZYSTKICH Z DOGO TIMEK Z RODZINKĄ :Dog_run::eviltong::loveu::Dog_run: Quote
Olena84 Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 To na razie zbieramy na kastracje, tak? Miło, że Timka wreszcie wział ktoś taki odpowiedzialny, a nie chory to znowu trzeba oddać. Wielkie ukłony dla Doroty:calus:. Quote
agata51 Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Olenko, na Timka idzie wszystko. "Grosik do grosika, Tim będzie mniej sikał! " Quote
madcat1981 Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Obiecuję zrobić podsumowanie takie jak przy Kongo. Postaram się jak najszybciej. Lowju Timek, lowju Dorota:D Quote
magda222 Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Dopiero teraz przeczytałam zaległe posty :oops: Nie miałam pojęcia o problemach zdrowotnych Tima :oops: Tzn.o tych nowych problemach,które wyskoczyły :oops: Quote
wiosna Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Nie chciałam zabrzmieć źle,kiedy poprosiłam aby zbierać nie na naszym koncie. Po prostu mamy "tyle wszystkiego", że ja i tak ledwo nadążam z wpisywaniem wpłat, wypłat, pisaniem na wątkach i.. po prostu tak byłoby mi znacznie łatwiej. Dziękuję Madcat, że zgodziłaś się zająć tym, bo mi po prostu brakuje czasu :shake: Quote
agata51 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Madcat to złota dziewczyna. A ja sobie pozwolę na offa, bo sporo osób zagląda do Timka. http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-dramat-zlikwidowana-pseudohodowla-pekinczykow-pomozcie-134056/index6.html Quote
madcat1981 Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Pamietam o rozliczeniu, tylko dziś już mi sił zabraknie, przepraszam. Doroto, napisałam Ci jakiś czas temu prywatną wiadomość, ale nie bylo w niej nic, o czym teraz nie chciałabym przypomnieć "publicznie" - na moim koncie czekają pieniadze Timka do Twojej dyspozycji, Czekam tylko na znak (tzn. na numer konta;) i przelewam. Nie mam siły liczyć teraz ale jest to na pewno ponad 300 zł już wpłaconych. Quote
iwona213 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 przepraszam że wchodze na wątek ale szukam pomocy dla suni, potrzebne chociaż niewielkie deklaracje comiesięcznych wpłat na tymczas a to dla niej jedyna szansza, może ktoś z Was pomoże... http://www.dogomania.pl/forum/f28/sochaczew-kaja-strach-doprowadza-ja-do-szlenstwa-110607/ Quote
agata51 Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Co u ciebie słychać, Timeczku? Są jakieś wieści? Quote
magda222 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 agata51 napisał(a):Co u ciebie słychać, Timeczku? Są jakieś wieści? Ja też się dołączam do pytań. Quote
madcat1981 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 A ja w końcu podliczyłam konto Timka u mnie - 305 zł - na dzień 27 marca 2009 r. Quote
agata51 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 madcat1981 napisał(a):A ja w końcu podliczyłam konto Timka u mnie - 305 zł - na dzień 27 marca 2009 r. No to nie jest źle! Quote
madcat1981 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Powiem nawet, że jest dobrze, bo sama mam coś wpłacić na Timowym bazarku Wiosny i nie jestem tam jedyną kupującą ;):cool3: Quote
agata51 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 No dobrze, ale co u Timka!? Dorota się nie odzywa? Quote
dorotab53 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Witamy Timek czuje się dobrze, jeśli nawet nie bardzo dobrze:eviltong:;). Sierść na łapkach jakby powoli zaczyna mu odrastać nie są już takie łysawe. Badania będzie miał robione w 2 tygodniu kwietnia dokładny termin musimy ustalić z panią weterynarz- dopiero wtedy gdyż cały lek ('eutyrox') musi zejść z organizmu, żeby wynik były miarodajny. Timek rozrabia jak mały szczeniaczek a zwinny jest jak kocurek:eviltong:. Świetnie dogaduje się z Nicolą(to moja wnusia):eviltong:. Bardzo dziękujemy za waszą wspaniałą pomoc. pozdrawiamy Timek z Rodzinką:multi::eviltong::Dog_run: p.s Timek niedawno był sprawdzić w pokoju czy Mała śpi i przybiegł zawołać, że się kręci:eviltong: a teraz przyszedł na przytulanko i głaskanko:p Quote
bumel Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Dziękujemy za wieści:p. Wspaniale się czyta, że Timuś taki zadomowiony u Dorotki. Dużooooo zdrówka życzę dla Timusia i dla całej Rodzinki Quote
agata51 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Timku, to ja, całkiem świeża babcia. Rozumiemy się? ;) Quote
Olena84 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Oj Timuś jak dobrze, że u Ciebie tak fajnie jest. Właśnie napisałam na dogo dwa posty, jeden sie zapisał o 15.06, drugi o 16.13, a pisałam jeden za drugim. O co chodzi z ta godziną tutaj:mad:? Quote
agata51 Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Olena84 napisał(a):Oj Timuś jak dobrze, że u Ciebie tak fajnie jest. Właśnie napisałam na dogo dwa posty, jeden sie zapisał o 15.06, drugi o 16.13, a pisałam jeden za drugim. O co chodzi z ta godziną tutaj:mad:? Z tą godziną tutaj chodzi o to, że nasze komputery są nastawione na różne czasy. Jak nie chcę, żeby moja odpowiedź nie wyskoczyła przed pytanie, muszę pamiętać, żeby sprawdzić swój czas z czasem wysłania posta. Niby pamiętam, ale zapominam. Nie, żebym sklerozę miała :evil_lol:, ale tak mi się spieszy, że głowy nie mam do tych zegarów. Quote
Recommended Posts