Jump to content
Dogomania

Wyżły szorstkowłose, krótkowłose - kto przygarnie?? W NOWYM DOMU!!!

Recommended Posts

• Replies 252
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Młodziutka, półtoraroczna suczka wyżła niemieckiego. Przepiękna, o klasycznym dla tej rasy umaszczeniu. Błąkała się po polach ( być może zgubiła się jakiemuś myśliwemu ). Delikatna, spokojna, ale zapalona spacerowiczka. Byłoby wspaniale gdyby znalazł się dla niej doświadczony właściciel, który ukierunkuje jej energię, doceni chęć współpracy, zadba o trening tego wspaniałego, wyjatkowo łagodnego psa.

MA DOM

Posted

czy Ta suczka jest juz do adopcji? jedna z moich kolezanek chciała przygarnac psiaka a mieszka w Gdansku, interesowała sie sunia, lecz została poinformowana, ze sunia jest chora, i nawet jej nie pokazali.
Kolezanka przygarnela wiec mlodego setera, z tego samego schroniska...

Posted

W schroisku w Elblągu przebywaja dwa szczeniaki wyżłopodobne. Są zupełnie z innych żrodeł i nie sa rodzeństwem. Pieski bardzo potrzebują domów, człowieka i opieki.
Schronisko to nie miejsce dla takich maluszków.

sunia adoptowana
suczka ok 3 mies.

pies ok 5 mies. - zdjaje się że odebrał go właściciel!!

Posted

ale slodziak....:loveu:moj Gap byl z Celestynowa:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(ja zaraz zwariuje i wezme wszystkie i zostane pancia naprawde...kozak ...tez mi nie daje spokoju....tylko ze pol roku temu stracilam psa i nie wiem czy to dobre rozwiazanie wziac wiekowego zeby za 2,3 lata znow przechodzic przez taka traume:-(:-(:-(

Posted

Ten pies już stracił nadzieję, że ktoś po niego przyjdzie. Patrzy głęboko w oczy, w których widać smutek i rezygnację.
Ma ok 4 lat. Jest po kastracji.

pies adoptowany!!!

Posted

bidulki :-( tyle niechcianych wyzelkow...:shake:

tanitka-czy Ty kiedys nie mialas takiego szorstkowlosego prawie-wyzelka na tymczasie wlasnie z Elblaga? ta suczka 3 m-czna taka podobna mi sie wydaje.. mam nadzieje,ze nikt tam nie rozmnaza psow i tych co sie nie sprzedadza nie wywala do schronu..

Posted

Pies młody (max. 2 l.) , ruchliwy znajduje sie w schornisku w Korabiewicach woj. mazowieckie; nakrapiany ciemnobrazowymi kropkami, uszka brazowe i kufa.
Schronisko w Korabiewicach

MA DOM!!!!!
pies jest brązowo-biały, tylko zdjęcie przekłamuje kolor.

Posted

moi drodzy, MA DOM
w Cieszynie od sylwestra przebywa straszy wyzel chory na nuzyce(jest w trakcie leczenia).Pomozcie mu znalezc dom bo jak sie czuje starszy,chory pies wyrzucony na bruk tylko dlatego ze sie rozchorowal????jak tak mozna????
Tanitka wiem ze masz reke:cool3:help!!!!
podaje kontakt do wolontariuszki
[email protected]

plizz wez mnie!!!!

Posted

Sunia od tygodnia lezała na poboczu potrącona przez samochód...
Minął tydzień i pewien człowiek znów tamtędy przejeżdżał... Zabrał psa i przywiózł do lecznicy...
Wiadomo, ze lecznica to nie schronisko...co najwyżej mogę uprosić o dwa dni tymczasu ale to wszystko :-(
Pilnie potrzebujemy pomocy bo inaczej sunia wyląduje w schronie a to będzie dla niej wyrok śmierci.
Ide zobaczyć co z nią, zrobie jakieś zdjęcia...sunia podobno jest w typie psa mysliwskiego...
Bez waszej pomocy ona umrze :placz:

Edit:
Sunia nie ma zadnego złamania, ma tylko dwie rany ok tygodniowe. Jedna jest ok z drugiej się sączy jakaś wydzielina. Dostała dzisiaj jakiś antybiotyk, oczywiście nie pamiętam nazwy.
nie jest bardzo wychudzona ale zwymiotowała to co zjadła :shake:
Ma ok 5-6 lat.
strasznie wykończona nawet głowy nie podniosła...cały czas śpi.
Jest chyba w typie Spinone Italiano...zna się tu ktoś na wyżłach ???
Ona w schronie nie ma nawet cienia szansy...ma byc jutro zabrana z lecznicy...jeszcze rano będe błagać szafową żeby się zgodziła chociaż do czwartku ja przetrzymac...jesli się nie uda to będzie już chyba koniec...

W razie czego kontakt do mnie 668 859 676

SUNIA ADOPTOWANA MIESZKA W ŁODZI

Posted

Sunia od tygodnia lezała na poboczu potrącona przez samochód... (kielce)
Minął tydzień i pewien człowiek znów tamtędy przejeżdżał... Zabrał psa i przywiózł do lecznicy...
Wiadomo, ze lecznica to nie schronisko...co najwyżej mogę uprosić o dwa dni tymczasu ale to wszystko :-(
Pilnie potrzebujemy pomocy bo inaczej sunia wyląduje w schronie a to będzie dla niej wyrok śmierci.
Ide zobaczyć co z nią, zrobie jakieś zdjęcia...sunia podobno jest w typie psa mysliwskiego...
Bez waszej pomocy ona umrze :placz:

Edit:
Sunia nie ma zadnego złamania, ma tylko dwie rany ok tygodniowe. Jedna jest ok z drugiej się sączy jakaś wydzielina. Dostała dzisiaj jakiś antybiotyk, oczywiście nie pamiętam nazwy.
nie jest bardzo wychudzona ale zwymiotowała to co zjadła :shake:
Ma ok 5-6 lat.
strasznie wykończona nawet głowy nie podniosła...cały czas śpi.
Jest chyba w typie Spinone Italiano...zna się tu ktoś na wyżłach ???
Ona w schronie nie ma nawet cienia szansy...ma byc jutro zabrana z lecznicy...jeszcze rano będe błagać szafową żeby się zgodziła chociaż do czwartku ja przetrzymac...jesli się nie uda to będzie już chyba koniec...

SUNIA JUŻ ADOPTOWANA PRZEZ SZA Z łODZI!!!!!!

Posted

Młodziutka, półtoraroczna suczka wyżła niemieckiego. Przepiękna, o klasycznym dla tej rasy umaszczeniu. Błąkała się po polach ( być może zgubiła się jakiemuś myśliwemu ). Delikatna, spokojna, ale zapalona spacerowiczka. Byłoby wspaniale gdyby znalazł się dla niej doświadczony właściciel, który ukierunkuje jej energię, doceni chęć współpracy, zadba o trening tego wspaniałego, wyjatkowo łagodnego psa.

SUCZKA MA JUż DOM!!!!

Posted

Jezu...co sie dzieje....skad tyle nagle wyzlow????:shake:moge wziac na DT tego bidula z Cieszyna ..od tego czwartku zajmuje sie sunia goldenka mojej kolezanki ktora jedzie na 4 dni do Amsterdamu - czy nuzyca nie jest zarazliwa dl apsow?bo mi sie wydaje ze tak...ale moze sie myle
jestem w Polsce do 17.02 wiec dom stoi otworem..ten ze Swarzedza tez nie wyglada dobrze...:placz:

Posted

mój kolejny tymczasowicz:
Wspaniały pies, mądry, grzeczny, zrównoważony. Umie siadać, podawać łapę, dać głos. Będzie Twoim wspaniałym przyjacielem. Ma ok 4 lat i szuka swego nowego domu. Jest zdrowy i ma aktualną książeczkę szczepień.

OTIS MA JUŻ DOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

z nową panią!

juhhu, juuhhhuuu :lol: :lol: :lol:

Posted

tanitka- on jest PRZEPIĘKNY :crazyeye::loveu:

WSZYSTKIE wyżełki są przeurocze i nie mogę pojąć czemu ludzie tak je traktują-przecież to takie KOCHANE psy :-(:shake: