Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tince najbardziej jednak domek potrzebny, ale nadal cisza..........:shake:

Gosiu czy Alex jest w godzinach po południowych, tak ok. 18 w domu? Czy później?
Chcę w końcu w najbliższych dniach zabrać Tinkę na przegląd, dlatego chciałabym wiedzieć jak się dopasować ;)

• Replies 222
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hakita napisał(a):
Tince najbardziej jednak domek potrzebny, ale nadal cisza..........:shake:

Gosiu czy Alex jest w godzinach po południowych, tak ok. 18 w domu? Czy później?
Chcę w końcu w najbliższych dniach zabrać Tinkę na przegląd, dlatego chciałabym wiedzieć jak się dopasować ;)
Chyba najlepiej do Niej zadzwonić i się umówić ;)

Posted

GoniaP napisał(a):
Chyba najlepiej do Niej zadzwonić i się umówić ;)

Oki, tak też uczynię ;)

Bumerang dziękujemy serdecznie za wpłatę :loveu::loveu::loveu:

Informuję zatem, że na koncie Tinki do tej pory uzbierało się 80 zł :)
Jutro Dragoniasta ma się jeszcze dorzucić ;)

Posted

Na koncie Tinki uzbierało się już 120 zł :)
Dziś Madzia dowiozła mi pieniążki :loveu:

Goniu, to cóż, w tej sytuacji jest chyba szansa by już w tym tygodniu zrobić to ogłoszenie???

Ponadto proponuję ruszyć z akcją plakatową :p
Postaram się na dniach zrobić plakaty (zaznaczam, że to taka prowizorka, ale zawsze coś :oops:) i wtedy moglibyśmy zacząć rozwieszać wszędzie gdzie się da :)

Posted

Hakita napisał(a):
Na koncie Tinki uzbierało się już 120 zł :)
Dziś Madzia dowiozła mi pieniążki :loveu:

Goniu, to cóż, w tej sytuacji jest chyba szansa by już w tym tygodniu zrobić to ogłoszenie???

Ależ z Tinki bogata panna :loveu: Nie zapominajcie, że jeszcze dojdą pieniążki od Leny i z mojego bazarku :loveu: Wtedy kupimy Tince też karmę, co? No chyba, że już nie będzie jej potrzebna ;)

Zaraz piszę do koleżanki z Głosu. Które zdjęcie mam użyć w ogłoszeniu?

Posted

Ależ z Tinki bogata panna :loveu: Nie zapominajcie, że jeszcze dojdą pieniążki od Leny i z mojego bazarku :loveu: Wtedy kupimy Tince też karmę, co? No chyba, że już nie będzie jej potrzebna ;-)

Jeszcze dojdzie z bazarku, który wystawiła Ewatonieja :loveu: z fantami od Asiak :loveu:. Tam coś koło 50 zł też napewno będzie :multi:

Zaraz piszę do koleżanki z Głosu. Które zdjęcie mam użyć w ogłoszeniu?

No właśnie nie wiem, które...
To jest śliczne ;)
http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9274838&postcount=13
I jeszcze 3 z tego postu ;)
http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9274647&postcount=11

Posted

Gonia.............
Szczerze powiem, tak sobie pomyślałam, że wizyta w lecznicy dla Tinki pilna nie jest, bo ona czuje się dobrze......
Ale, ale.......
Chciałam jutro podjechać z moją Wetką do Alex i zerknąć na Tinkę, taki ogólny przegląd - darmowo, czy kontrola w lecznicy jest niezbędna, przy okazji tuńczyka podrzucimy ;)
Niestety Alex nie odbiera......:shake: Dzwoniłam kilka razy..........
Chciałyśmy zajrzeć ok. 18, może 19.
Czy możesz się skontatkować jakoś z Alex i ustalić, czy możemy jutro wpaść??? :cool3:
Jak nie jutro, to dopiero przyszły tydzień - poniedziałek lub środa.....;)

Posted

GoniaP napisał(a):
Wyślij jej smsa z prośbą, by oddzwoniła... Ja z Nią dziś rozmawiałam, nie wiem zatem dlaczego nie odbierała Twoich telefonów...

Wysłałam dzisiaj i cisza.......:shake:
W tej sytuacji już chyba dzisiaj się nie uda....
Proszę daj znać Alex, że w przyszłym tygodniu chciałybyśmy do niej podjechać, poniedziałek lub środa po południu ;)

Posted

Hakita napisał(a):
Wysłałam dzisiaj i cisza.......:shake:
W tej sytuacji już chyba dzisiaj się nie uda....
Proszę daj znać Alex, że w przyszłym tygodniu chciałybyśmy do niej podjechać, poniedziałek lub środa po południu ;)
Nie wiem co się dzieje...
Pewnie zawalona nauką...

Jutro wysyłam Tinki ogłoszenia :)
Mam jednak pewien problem... Mianowicie, 15 lutego wyjeżdżam na 9 dni... Kto w razie czego przejmie pałeczkę związaną z wyborem domu?

Posted

Nie wiem co się dzieje...
Pewnie zawalona nauką...

Oddzwoniła do mnie wczoraj :)
Jesteśmy umówione na przyszły tydzień :)

Jutro wysyłam Tinki ogłoszenia :smile:
Mam jednak pewien problem... Mianowicie, 15 lutego wyjeżdżam na 9 dni... Kto w razie czego przejmie pałeczkę związaną z wyborem domu?

Goniu we wszystkich ogłoszeniach podawałam namiary na siebie, więc to nie problem.
Problemem jest to, że do tej pory nikt nie zadzwonił....:shake:

Oczywiście, że Hakita :p

Będziesz pomagać....:lol:

Posted

Gonia-dzięki za info

Jestem w szoku! Co prawda nie miałam stałego kontaktu jak Hakita, ale 2-3 razy byłam na wizycie-spacerze i mimo, ze dziewczyna była bardzo spokojna nie miałam pojęcia o jej przejściach:shake::shake::shake::shake:

Mam nadzieję, ze Tinka szybko znajdzie nowy!, stały!!!!!!!!!!!! domek

Posted

Poprosze o nr konta i dane

Może już za późno na takie analizy, ale kiedyś będąc u znajomych na Winogradach przechadzałam obok pola, na które Tina chodziła na spacery! Sunia na smyczy (za każdym zresztą razem, ale może to nie istotne), bo była zaraz po sterylce (miala majtki czy opatrunek) i ciagnęła to widziałam jak ją lekko może smyczą potraktowano

Cholera wie jak to wszystko wyglądało! kilka wizyt a cozienne życie, spacery to co innego:roll:

Posted

Ja już nie chcę tego wszystkiego analizować, ale nie sądzę, by Tince działa się tam krzywda...przynajmniej nie wykazywała oznak psa krzywdzonego, ale to już teraz nie ważne...:shake:

Gonia w kwestii organizacyjnej...
Na jakie konto mają być przelewy, np. od Bigos?
Mogę podać swoje, jak chcesz.
Poza tym do tej pory mam 120 zł, lada dzień dojdą pieniążki z bazarku - jakieś ponad 60 zł, czyli będzie ok. 190 zł.
W połowie przyszłego tygodnia podjadę z moją Wetką do Alex i teraz pytanie...
Czy coś kupić? Jeżeli tak, to co?
Czy może przekazać pieniądze Alex?
Czy może Tobie przelać pieniądze?

Posted

Myślę, że najrozsądniej by było trzymać kasę na jednym koncie, bo sie pogubimy. Ja dziś postaram się zamieścić to ogłoszenie, i wyłożę pieniądze. Dodatkowo, jakieś 100zł jesteśmy dłużne Alex - za karmę, która nota bene już się kończy.
Może zatem przelej te pieniążki do mnie, a ja się będę rozliczać?

Posted

Hakita napisał(a):
Oki, to podaj mi proszę konto na pw.
Poczekać na przelewy z bazarku, czy teraz przelać Ci część, a później reszte?
Przelej proszę całość ;)

A to raport dla znających angielski. Potem przetłumaczę ;)

Hey,

I have to rework my whole computer to send you pics, because I have a low space situation. But I'm working on it.

Ok.....what can I tell you about this dog?

She is absolutely WONDERFUL as a pet. She loves walks....she knows the word "spacerek", and gets really excited when I put on my grimy dog-walking clothes, because she knows we're going outside. Her fearfulness outside on walks is 99% gone....She walks proudly and confidently with her tail curled up. She tends to pull a little bit, but we're working on that.

She is SUPERB with other dogs. She is playful and friendly, but cautious when meeting another dog for the first time. She is PERFECT at sensing when it is ok to approach another dog, and when it is best not to come close. We go off-leash a lot now that I know she's not gonna run home, and I don't even get nervous when I see another dog coming close....even if it's a pit bull straining at the leash, or whatever. Tina always knows which dogs are ok with being sniffed, and which dogs it's better to just look at and pass by. It's sooo great! I've never seen her display even the tiniest bit of aggression towards dogs or people. Sometimes kids in the park get excited and come up to her and pet her, and she handles it perfectly....she sniffs their hands, lets them pet her, wags her tail, and acts friendly, but she never jumps up or makes any sudden movements that might scare a child. Like I told you over the phone, she'd be wonderful in a family with kids, or with other dogs.

When I take her to the park, I can let her off leash without a problem, but walking down the street she needs to be ON leash, as she does not respect the curb, and likes to veer into the street. But in a grassy area, no problem.

In the house, she's really good too. Very calm, unless you play with her and get her excited on purpose. She has no problems with toilet training, although I think she has a pretty sensitive stomach....she puked in the house on two occasions....once after I tried mixing some cooked veggies into her food, and once after I gave her a piece of bread. (???) She doesn't steal food. She's not a beggar. She could be trusted not to grab food off tables at a house party, for instance. ;-) Her appetite is actually on the low side....she refuses to eat her kibbles unless they're spiked with some tuna or pasztet.

One thing that I do still notice, is that she seems fearful of certain things in the house. Especially when I pick up clothing off the floor and shake it to get rid of the hair....she tucks her tail between her legs and hides under my desk, like I was about to hit her or something. Same thing when I make my bed. She's also afraid of the sound made when you place food onto a hot frying pan.

She sleeps in her dog bed sometimes, and I do let her up onto my bed, but she stays off when I am on it. She likes to sleep on the floor NEXT to my bed at night, even though her dog bed is about two feet away. ;-)

Hmmmm....what else can I tell you? She's a delightful pet. Really easy to take care of. I think that she needs an owner who has enough strength to hold her back when she pulls on the leash, and who will encourage her to interact often with people and other dogs.

Oh yeah...she sheds a lot. ;-)

Ok....that's all can think of.

Ok....wait. The most important thing: she tends to walk around with her mouth half-open and her tongue hanging out, so it looks lik she's smiling ALL THE TIME. Oh my god...it's so cute! It always cheers me up to see her beautiful smile....cheesy but true!