Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 331
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cieszę się, że mogłam pomóc... i że mają zapewnioną opiekę i szanse!
Pojechały w moim kontenerku dla kotów... Mam nadzieję, że Justyna będzie w najbliższym czasie mogła mi go odwieźć...

Posted

Niestety praca zastępcy kierownika schroniska wymaga poświęcenia sporo czasu. Nie zawsze mam możliwość i czas by przeglądać wątek.

Już wpisuję rozliczenie.

wpłaty:

Magdalenia Agata Sitek 40 zł

Michalik Marta 30 zł

Alicja Rydzewska 10 zł

Galas Aneta 30 zł

Piotrowska Iwona 20 zł

Magdalena Żółna 50 zł

Łącznie 180 zł

Spaliliśmy paliwa za 150 zł więc jeszcze pozostało ja sama dokładam 30 więc pozostało 60 zł.

Koperek dostała suchą karmę około 9 kg puszki i kości dla szczeniąt.

za 14 dni od daty szczepienia na grzybicę trzeba szzepienie powtórzyć.

Szczeniaki zostały też zaszczepione Biocanem M cena hurtowa to 14,50

pozostało więc 60 zł dla maluchów

Posted

Justyna_wolontariat napisał(a):
Niestety praca zastępcy kierownika schroniska wymaga poświęcenia sporo czasu. Nie zawsze mam możliwość i czas by przeglądać wątek.

Już wpisuję rozliczenie.

wpłaty:

Magdalenia Agata Sitek 40 zł

Michalik Marta 30 zł

Alicja Rydzewska 10 zł

Galas Aneta 30 zł

Piotrowska Iwona 20 zł

Magdalena Żółna 50 zł

Łącznie 180 zł

Spaliliśmy paliwa za 150 zł więc jeszcze pozostało ja sama dokładam 30 więc pozostało 60 zł.

Koperek dostała suchą karmę około 9 kg puszki i kości dla szczeniąt.

za 14 dni od daty szczepienia na grzybicę trzeba szzepienie powtórzyć.

Szczeniaki zostały też zaszczepione Biocanem M cena hurtowa to 14,50

pozostało więc 60 zł dla maluchów

Powinny jeszcze 40 zł moje dotrzeć sprawdź przy okazji bo wpłacane przez pocztę ;)

Posted

Justyna_wolontariat napisał(a):
ja myślę, że każdej z osobno przydałoby się allegro z opisem całej sytuacji i choroby. może ktoś jendka nie przerazi się ta grzybicą i zabierze takiego malucha

Miłośnicy psów się nie przerażą. A przeciez maluchy takich szukają!

Posted

40 zł doszło może wczoraj je pominełam choć ich tam nie widziałam za co przerpaszam:cool3:

data księgowania 24.01.

Pieniądze na kolejne szczepienia są.

Justyna obiecała zrobić allegro napiszemy tekst i się je wstawi, mam nadzieje że ktoś sie nie przerazi grzybicy i pokocha te maluchy

Posted

Wszystkie trzy suczki urodziły się w tzw. dobrym domu, miały poczatkowo nie tylko miłość i opiekę swojej psiej matki, ale i mnóstwo pieszczot ze strony człowieka. Podobały sie, bo rzeczywiscie są oryginalnie umaszczone i każda z nich ma duży urok osobisty, każda też z nich całą swoją istotą lgnie do człowieka. Ale ta sielanka trwała zaledwie miesiąc. Potem, kiedy okazało się, iż słodkie psiny nie znajdą jednak szybko nabywców, a małe zaczynają być kłopotliwe, bo trzeba po nich sprzątać, pieszczoty się skończyły. Człowiek wpakował maleństwa do pudełka i porzucił. Inny człowiek znalazł je i odwiózł do schroniska. Niestety, szybko okazało się, że nie mają szans na przeżycie, ponieważ stwierdzono grzybicę. Czekało je uśpienie, bo grzybica w schronisku to nie tylko niemożność wydania do adopcji, nie tylko problem dość długotrwałego leczenia, to także potencjalne zagrożenie dla innych zwierząt. Wyrok więc został ogłoszony. Alternatywą ratującą życie było znalezienie domu i opiekuna tymczasowego, który nie przeraziłby się choroby i zabiegów przy trzech małych szkrabach. Na szczęście udało sie znaleźć taki dom, ale niestety jedynie na jakiś czas. Dlatego pilnie szukamy trzech wspaniałomyślnych i odpowiedzialnych ludzi, którzy nie tylko zaadoptują rozkoszne szczeniaczki, ale i gotowe będą poświęcić im trochę czasu i dodatkowych zabiegów pielęgnacyjnych, by męcząca je w tej chwili choroba jak najszybciej ustąpiła. Wzamian za swoją miłość i troskę zyskacie Państwo bezgraaniczne miłość i przywiązanie!