Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 331
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O Matuchno:placz:Czy ta szczepionka jej uratuje? Pomoze? Chyba szpitalik w lecznicy to najlepsze rozwiązanie.Jest jakiś zaprzyjaźniony? Nie pozwólmy im umrzec:placz: Wyciągamy stare i chore to musimy dać maluchom szansę na życie;(

Posted

To wszystko,co wiem od Justyny (Justyna_Wolontariat) To ona pracuje w schronisku:

"sam wet powiedział ze trzymanie ich grozi zarazeniu reszty psiaków"

"jedna 70 zl sa na 7 roddzajaow grzyba"

schronisko chce im dać szansę...

Posted

Nie rozumiem ,przecież grzybica nie jest nieuleczalna to nie nosówka .Nie mozecie ich zabrac do domu.Jakiej wielkosci sa obecnie i czy wiecie jak beda duze??.Postaram sie cosik poszukac

Posted

Jakas straszliwie droga ta szczepionka. A może ybrać na początek mniejszą ( przeciw grzybicy najcześciej występującej) ale po 30 zł. Sama szczepionka ( obojętnie któera) musi być po 14 dniach powtórzona. Dodatkowo dobrze byłoby je kąpać w środku p/grzybiczym np Imaverol.

Jeśli znajdzie się domek tymczasowy na ślasku chętnie pomogę w leczeniu.

Posted

gamoń napisał(a):
Nie rozumiem ,przecież grzybica nie jest nieuleczalna to nie nosówka .Nie mozecie ich zabrac do domu.Jakiej wielkosci sa obecnie i czy wiecie jak beda duze??.Postaram sie cosik poszukac

Dlatego właśnie schronisko daje im szansę...Szukamy tymczasu na już.

Posted

[quote name='Formica']Jakas straszliwie droga ta szczepionka. A może ybrać na początek mniejszą ( przeciw grzybicy najcześciej występującej) ale po 30 zł. Sama szczepionka ( obojętnie któera) musi być po 14 dniach powtórzona. Dodatkowo dobrze byłoby je kąpać w środku p/grzybiczym np Imaverol.

Jeśli znajdzie się domek tymczasowy na ślasku chętnie pomogę w leczeniu.

Psiaki są w okropnym stanie, ta szczepionka jest wypróbowana i skuteczna."
imawerol to ja mam za darmoi i tabletki też ,to nie problem, chodzi o te szczepionki"
To od Justyny

W schronisku panuje Kaszel i parwo, które szybko chwytają,szczególnie teraz.

Potrzebny tymczas

Posted

Bardzo dziękuję za pieniadze szczepionki weterynarz zamówi juz mu mówiłam. Po długiej rozmwie dzis z weterynarzem doszliśmy do wniosku ze warto ratować te maluszki ale schronisko to nie miejsce do ich leczenia.

Po pierwsze nie ma ich gdzie trzymać latem jeszcze jakiś kojec na dworze ale teraz pomieszczeń brakuje, ciągle nowe psy po wypadkach trafiają gdzie je trzymać z sukami po sterylkach z innymi szczeniakami by grzybica rozprzestrzeniła sie na wszystkie psy

Po drugiew nikt nie zabierze psa z grzybicą bo boi sie, że sam się zarazi

A po trzecie czy sens jest ratować nieszczepione szczeniaki które lada dzie załapią kaszel czy parwo a wtedy przy podawaniu antybiotyków grzybica będzie leczyc się 3 razy dłużej

Niewiem co z nimi moja kotka własnie wyleczyła sie z grzybicy sama zabrałabym choćby jednego ale tata by mnie chyba zabił