wiosna Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 on pięknieje z dnia na dzień ;) Mam przed oczami Kira, którego poznałam - to nie ten sam pies :loveu: Elza, czy dotarła do Ciebie także smycz dla Kira? Widzę na zdjęciach, że nie używasz tej żółtej.. Quote
ElzaMilicz Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Wiosna, o Tobie myslałam. Jak wytrzymałaś ten smród w samochodzie ? Ukłony. DT kupił smycz dla Kirusia. Obrożę też mają inną. Wczoraj Kiro był zdruzgotany, i nie chodzi o kojec tylko brak kanapy i zamianę już ukochanego kota na inne, ale obce. Naburczał na mnie gdy chciałam powycinać mu sierść obklejoną błotem scalonym na beton i z wyrzutem spojrzał na kojec - i własnie to spojrzenie spowodowało, że mu odpuściłam pielęgnację. Na wczoraj, nie na dziś ! :evil_lol: Quote
wiosna Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 heh, smród.. ja lubię te psy po prostu.. te śmierdzące też, te brudne i 'niewychuchane', choć momentami to trudne.. a auto - cuż, śmierdzi do dziś, ale nie przestanę wozić psów w imię auta.. ;) Co do smyczy - dałam Kirowi nową smycz i nową obrożę, chciałam, aby trafiły razem z nim do nowego domku - stałego domku. Co więc się z nimi stało ? Jeśli nie mają być używane, może więc warto wystawić je na przykład na bazarek..? Głupio, żeby leżały teraz w kącie.. :roll: Quote
graynew Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Smycz i obroza wedlug zyczenia zostala przekazana razem z Kirem :) Zdjecia superasne mam nadzieje ze sobie Kiro nie zniecheci nowych opiekunow burczeniem. Na nas nawarczal tylko raz jak go podnosilismy na stol do zdjecia u weta. Nawet przy wycinaniu i kapieli nie warczal, ale powiem szczerze ze ten brzuch to chyba bardziej sobie niz jemu odpuscilam :D Mial tyle innych koltunow na gorze zreszta pewnie dalej widac dziury po braku siersci :D Pozdrawiamy i trzymamy kciuki za pozytywna wspolprace!!! Quote
alekso Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 dzięki Beatce, Kiro ma na swoim koncie kolejne 10 zł :) Quote
Dea Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 smycz i obroża jako podarowane na szczęście powinny poleżeć, poczekać, i jak znajdzie się dla Kiro dom stały pojechać na szczęście przypięte do niego do tego domu:p Foty niesamowite! Na jednym się pięknie pychol śmieje, nie ten pies!!! Jak tak z kosmetyką, burczeniem, zdruzgotaniem i akceptacją cudzych kotów?:diabloti: Quote
ElzaMilicz Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 W ciągu dnia Kiro spędza mało czasu w kojcu, dlatego też za każdym razem daje się tam wprowadzić bez protestów- to jego azyl, nie więzienie. Podłoga w budzie wyłożona jest miękkim, gąbkowym materacem. Zawsze to jakaś namiastka kanapy Michasi i Milana , no nie? :p Kasia karmi Kira cztery razy dziennie, treścią wg moich zaleceń. (gotowane z dodatkiem jagnięciny z ryżem) Tabletkę na serducho podaje psu w kulce pasztetu z zająca, domowej roboty. :crazyeye: Gdzie Kiro będzie miał lepiej ? Chłopak załatwia się tylko poza kojcem. Koopy eleganckie. :) Ponieważ kojec znajduje się w najwyższym punkcie posesji, Kiro pod kontrolą ma niemal każdy skrawek terenu. Wczoraj po raz pierwszy obszczekał obcego !!! Wszyscy w DT są nim zachwyceni. :lol: Wkrótce sami na bieżąco będą zdawać nam relację o naszym ON-ie. Quote
Dea Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 no to Kiro je częściej i pewnie lepiej niż niejedno z nas:diabloti: Pasztet z zająca, no luuuuudzie:-o Chłopak lubi dzieci, odżył, nareszcie jest szczęśliwy. Ma rodzinę, tymczasową bo tymczasową ale jednak rodzinę. Elza dzięki, że ich znalazłaś:loveu: Czekamy więc na zalogowanie się na dogo DT Kiro:p Quote
graynew Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Fotki superasne !!! Cieszymy sie, ze Kiro zadowolony. Co do standartu mieszkania to nie mielismy watpliwosci, ze bedzie ok, ale zawsze jak pies ze schronu trafia do kojca to tak troche smutno. No ale skoro Kiro uznal ze to jest wlasciwie to cieszymy sie bardzo. Tesknimy za nim troche mimo ze byl u nas tak krotko. Bo to super madra psina byla!!! Oby znalazl sie ktos kto go doceni wpelni. I zeby sie zabardzo nie przywiazal do swojego DT bo potem bedzie ciezko i dla niego i dla nich(wiem po sobie :) ) Quote
ElzaMilicz Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 No właśnie...:razz: Mam Wam wszystkim coś do powiedzenia, ale nie wiem jak zacząć...:cool1: Quote
graynew Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Czyzby czyzyk :D tzn rodzinka stwierdzila rzecz oczywista ze to najwspanialszy pies na swiecie i nie sa wstanie sie z nim rozstac???!!! Powiedz, ze tak!! Quote
alekso Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 bazarki dla Kiro dzięki Dei :) sprawdzcie proszę czy zdjęcia "chodzą" zegarek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111745 kubeczek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10210381#post10210381 kurtka: (cierpliowści ;) ) tusz do rzęs: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10210547#post10210547 kawa: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10210435#post10210435 Quote
ElzaMilicz Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 [quote name='ElzaMilicz']No właśnie...:razz: Mam Wam wszystkim coś do powiedzenia, ale nie wiem jak zacząć...:cool1: W niedzielę byliśmy w gościach u Kasi, jej rodziny i Kira. Tam wszyscy rozpieszczają naszego staruszka. Jest przesłodki i zaczyna już dokazywać. Próbował nawet podrywać naszą Medę. :cool3: Gdy już sie wychasali, wtedy Kiro wszedł do maleńkiego Peugeota, był pasażerem, a nasze dzieci- kierowcami. Bardzo mu się podobała ta zabawa. W międzyczasie zadzwonił Peter Benny, zapowiedzieć swą wizytę. :) Będzie miał okazję zobaczyć bohatera wątku. Coś tych "owczarkarzy" tu przyciąga. :cool1: Koty jeszcze zmykają przed Kiro :evil_lol: -ale myślę, że to tylko kwestia czasu zanim zacznie je "miętolić". A teraz najważniejsze : Gdy się żegnaliśmy Kasia oświadczyła, że Kiro to wspaniały, mądry ON, i tu jest jego dom. Kochają go bezwarunkowo ! Zdjęcia wkleimy wieczorem, niestety tylko z komórki. Quote
Kasia Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Kiro chłopie szczęściarz z Ciebie!!!! :loveu: Z twoich nowych Ludziów też!!! :loveu: Quote
Dea Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 No nie?!:crazyeye: Proszę mi tutaj wyraźnie czarno na białym i dużymi literami: CZY KIRO MA DOM STAŁY????!!!! Czy to będzie jego dom już na zawsze? Jego własna kochająca rodzina i ciepły azyl na stare lata? No bo się poryczę zaraz... A Peter był? Quote
ElzaMilicz Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Tak, to[SIZE=5] DS !!! Peter będzie jutro. :) Quote
Dea Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 o cholera!:loveu: no to czas na taniec radości:cunao::cunao::cunao: i falę na cześć DT :laola: No i czekamy na fotki i rodzinę Kiro na dogomanii. Wiesz Elza cieszę się dodatkowo, że bądzie blisko taaaaakiej fajnej i dobrej ciotki:razz: Pozdrów Petera. Quote
graynew Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 noo!!! Ja wiedzialam ze tak bedzie :D bo kto by sie oparl urokowi Kiro :) Cieszymy sie bardzo, bardzo, bradzo!!!!! No nawet chyba bardziej niz jestem wstanie to opisac. Elza mam nadzieje ze faks udalo Ci sie wyslac a jak przyjedziesz za tydzien to bez zdjec nawet nie masz na co liczyc :D Quote
ElzaMilicz Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 [quote name='graynew'] Elza mam nadzieje ze faks udalo Ci sie wyslac a jak przyjedziesz za tydzien to bez zdjec nawet nie masz na co liczyc :D Właśnie, że chyba ktoś odłożył źle słuchawkę, bo ciągle było zajęte. No, wobec TAKIEGO szantażu kapituluję ! :mdleje: :placz: Quote
ElzaMilicz Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 [quote name='Dea']o cholera!:loveu: no to czas na taniec radości:cunao::cunao::cunao: i falę na cześć DT :laola: No i czekamy na fotki i rodzinę Kiro na dogomanii. Wiesz Elza cieszę się dodatkowo, że bądzie blisko taaaaakiej fajnej i dobrej ciotki:razz: Pozdrów Petera. Dziękuję. :) Oczywiście Petera pozdrowię, Cioteczko. :p Quote
Recommended Posts