Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ten pies kręcił sie po naszym osiedlu od wiosny, ale ludzie mówili, że przybiega tu z firmy do stróża, który tam kiedyś pracował i opiekował sie nim. Firma sie do niego nie przyznaje. Dwa dni temu zadzwoniono do mnie, że na działkach pies przymarzł do ziemi. Okazało się że to Bazyl. Oblodzone dredy na brzuchu, na brodzie, kupy na dredach, leżał zrezygnowany. Jak podeszłam machnął ogonem, ale nie próbował wstać. Okazało sie, że rzeczywiście trochę przymarzł, ale przede wszystkim ma skaleczoną łapę. Albo ugryzioną, albo stanął na drut. Dwie dziurki w łapie, nieco zastarzałe. Cóż było robić. Zabrałam go do domu. Jak trochę sie ogrzał i napił do syta, specjalnie głodny nie był, przystąpiłam do oględzin. Standardowo brudny, śmierdzący, zadredzony. Duży pies - dużo czesania, wystrzygania, mycia. Tak zapchlonego zwierzęcia jeszcze nie widziałam. Przy okazji zabezpieczyłam przed pchłami domowy zwierzyniec. Został oceniony na 3 lata. Łapa zaopatrzona. Pies przytulny, ale owczarkowa natura stróżująca widoczna. U mnie zostać nawet na DT nie może. Szukamy chociaż DT, prosimy o wsparcie finansowe(Fundacja utrzymuje już dobermana Fado w hotelu) na weta, na hotel. Coś sie porobiło z ImageShackiem, zdjecia wstawię jutro.

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

On jest duży, do kolana, a Żuczek jest mniejszy chyba?
Niestety, dzisiaj pozbyłam sie złudzeń, DT nie ma, ktoś kto byłby ewentualnie chętny, uznał, ze pies za mały. Bidok jedzie do hotelu jutro. Nie mogę go dłużej trzymać, bo moja dobka ogłosiła strajk sikaniowo-kupowy w domu, a ponadto coraz częściej pokazuje mu zęby. Wyprałam go dzisiaj, wyczesałam, piękny jest. I bardzo przytulaśny. Łapa wygląda nieco lepiej, jakoś sobie w hotelu poradzi.
Jakby ktoś chciał dołączyć sie do utrzymania w hotelu? Bardzo proszę! Bazyl przecież gdzieś musi mieć miejsce!

Posted

ja tez mam Grazynko takie wrazenie...i zero nadzieji ze bedzie lepiej...

piekny jest, naprawde bedzie widac u niego piekna przemiane u noowego wlascicila,

moze go ktos wrzucic na alegratke, na allegro?

Jotka tak bardzo bym chciala pomoc finansowo, ale oprocz bazarkow nie dam rady = musze jechac we wtorek po whippetke przywiazana przy budzie z greyami, nie wiem sama gdzie ja/je wezme:shake:

bede pytac wszem i wobec za domkiem dla niego!!

jak cos to wyslij mi jego opis charakteru stos. do zwierzat i zdjecia na maila - moze w niemczech komus w oko wpadnie....

Posted

Bazyl już w hotelu. Hotel wygląda przyjaźnie, właściciel też. Zapłaciłam za pierwsze 5 dni, oby nie trzeba było więcej.Teraz pilnie potrzebny dom, nie tylko z powodu kasy. Psu potrzebny jest własny człowiek. Mam nadzieje, ze pan Tomek poczyni nowe obserwacje, pozwalające na uniknięcie pomyłki adopcyjnej. Pies jest naprawdę piękny, ale przy takiej sierści przyszły właściciel musi poświecić mu sporo czasu na pielęgnację.

Posted

BAzyl to stateczny pies z żarcikiem w oczach. Świetny dla rodziny z dziećmi - pogodny łagodny sierściuch.

Szukamy domku!!!! Wsparcie w postaci kasy na hotelik - mile widziane. Liczymy na pomoc w jednym i drugim