Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='tamb']Dowiedziałam się, że ta staruszka też mieszkała w stajni z psem i 8 kotami. Bez prądu, wody, toalety. On był do niej przywiązany. Nie głodziła zwierząt, prosiła o jedzenie w stołówce szkolnej i nie było przemocy. Ona spała z kotami na starym materacu na sianie a psa głaskała. Może miała problemy psychiczne, bieda, starość ale wiem, że płakała kiedy zabierali ją do domu starców.[/quote]
Czy wiecie gdzie ona jest, ta staruszka? Jeśli tak rzeczywiście było, to uważam, że zasługuje choć na parę słów co dzieje się z jej pieskiem i kotami. Niech wie, że są bezpieczne i nikt ich nie skrzywdzi. Myślę, że będzie choć trochę szczęśliwsza.

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dea']Czy wiecie gdzie ona jest, ta staruszka? Jeśli tak rzeczywiście było, to uważam, że zasługuje choć na parę słów co dzieje się z jej pieskiem i kotami. Niech wie, że są bezpieczne i nikt ich nie skrzywdzi. Myślę, że będzie choć trochę szczęśliwsza.[/quote]
Nie wiem czy się nie mylę ale z tego co pamietam to została zabrana do domu starców?( wybaczcie jeśli coś pokręciałam:oops:)

Posted

Jutro przy odbiorze psa zapytam w którym domu starców jast ta kobieta. Nie obwiniam jej o ten łańcuch, ona nie wiedziała, że można inaczej. Sama żyła tak samo.

Posted

Dokładnie, i przypuszczam, że ten pies i koty to była jedyna jej rodzina, dlatego należy się jej parę słów pociechy co się z jej rodziną stało

Posted

[quote name='karusiap']dzielne dziewczyny taki kawal drogi....[/quote]
A przed nimi droga powrotna... I zdaje się, że miały zabrać jeszcze jakąś sunię...

Posted

[quote name='hop!']A przed nimi droga powrotna... I zdaje się, że miały zabrać jeszcze jakąś sunię...[/quote]
Trzymam kciuki za szczęśliwą drogę.

Posted

Koło trzeciej w nocy dziewczyny były w Radomsku i tam zatrzymały się na nocleg. Teraz jeszcze pewnie śpią a potem pojadą dalej. Mają pod opieką sunię - starowinkę, która jedzie do domu stałego.
Na dokładniejsze informacje o piesku z tego wątku musimy poczekać.

Posted

Pies spędził noc spokojnie, w nocy zjadł jedzenie, które dziewczyny z nim przywiozły. Jest zabiedzony ale nie wygląda najgorzej. Ma tylko załzowiony oczka ale na sobote umówie weta i powinien cos mu na to przepisać.
Pies jest kontaktowy i lgnie do ludzi - do tego kocha koty - jednym slowem ideał.
A dziewczyny są szalone - chciałam je zatrzymac na noc ale one nie, musza jechać bo obowiązki wzywają. ;)
Ale ciesze sie bardzo, ze wszystko w porządku i z radomska to juz blisko.

Posted

Iwona_1 napisał(a):
Mam też niestety smutne wiadomości. Jacyś wandale doszczętnie zdemolowali w nocy auto Asi :-( Załamać się można...

A to szuje.....:mad:

Posted

Iwona_1 napisał(a):
Mam też niestety smutne wiadomości. Jacyś wandale doszczętnie zdemolowali w nocy auto Asi :-( Załamać się można...

Tak mi przykro. Dzięki Asi nie czuło się, że trasa jest tak daleka.