eliza_sk Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 [quote name='rufusowa']Słuchajcie....ja sie co prawda na allegro nie znam na tyle zeby wystawiać :oops: ale może któraś z Was mogłaby zrobić aukcję cegiełkową? Na wątku Norda możecie zobaczyć, ze z takeij aukcji niezłe pieniązki uzyskały dziewczyny na leczenie i kastrację. Koszt jednej cegiełki to ok. 5 zl o ile się nie mylę i każdorazowo po zakończeniu sumy były ok. 800-1000 zl :multi: wiec to nie mało....i tak sobie myślę, ze jeśli ktoś tylko ma czas i umiejętności, to może zechciałby pomóc w ten sposób? :cool3:[/quote] Tak, właśnie suma jaką zebrały też mnie zmotywowała. Tylko one robiły to na prywatne konto, my mamy zarejestrowane stowarzyszenie i chcemy to zrobić na stowarzyszenie, nie jako osoby prywatne, a otrzymanie od Allegro statusu konta charytatywnego troszkę trwa. Plusem otrzymania statusu charytatywnego jest to, że można podać numer konta w aukcji i w jej tytule można użyć słowa "charytatywny"-czego nie mogły zrobić dziewczyny jako osoby prywatne. Najpierw muszę założyć konto na Allegro, dokonać jego aktywacji, a później wysłać papiery z KRS do nich, zrobić stronę "o mnie" i dopiero wtedy rozpatrzą sprawę. Quote
rufusowa Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 uuuu...to może troche potrwać, prawda?:placz: Słuchaj...a gdyby tak osoba nie związana z Waszym stowarzyszeniem zebrała pieniążki (chociażby za pomocą aukcji cegiełkowej) i przesłała Wam na konto, to coś będzie nie tak? Obawiam się, ze nie orientuję się na jakich zasadach i w jakich ramach działają fundacje czy inne stowarzyszenia :shake: Wybacz jesli popełniam gafę :oops: Quote
eliza_sk Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 [quote name='rufusowa']uuuu...to może troche potrwać, prawda?:placz: Słuchaj...a gdyby tak osoba nie związana z Waszym stowarzyszeniem zebrała pieniążki (chociażby za pomocą aukcji cegiełkowej) i przesłała Wam na konto, to coś będzie nie tak? Obawiam się, ze nie orientuję się na jakich zasadach i w jakich ramach działają fundacje czy inne stowarzyszenia :shake: Wybacz jesli popełniam gafę :oops:[/quote] Wszelka pomoc w kwestii finansowej mile widziana, bo czytając wątek mogłaś się przekonać ile Fąfelek kosztuje :( Quote
maciaszek Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 To proponuję, żebyście (dopóki nie będą załatwione formalności z Allegro) wystawiły aukcję cegiełkową na prywatne konto. Nawet jeśli się nie uzbiera tyle, co u Norda to i tak jakaś kasa wpłynie, a to przecież ważne! :) Quote
sacred PIRANHA Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 maciaszek ma reke do allegro:D szczerze polecam:D Quote
eliza_sk Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 [quote name='Niki-lidka']maciaszek ma reke do allegro:D szczerze polecam:D[/quote] Ja do nieśmiałych należę i nie śmiem się narzucać :oops: Quote
maciaszek Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 :) Ale z przykrością muszę stwierdzić, że tym razem nie podejmę się wystawiania Allegro :(. Nie dam po prostu rady tego ogarnąć. Mam sporo na głowie, a jeszcze dziś przyjeżdża do mnie na tymczas szczenior, a piątek następny (ten tylko na 4 dni na szczęście)... Quote
rufusowa Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Ojej....a kto mógłby się podjąć? szkoda ze nie dasz rady maciaszek - dobrze Ci szło :oops: Potrzebny ktoś obeznany z allegro! :) Fąfelek bardzo dużo kosztuje...czytałam wszystko :-( Quote
maciaszek Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Kto na przykład? WY! Na pewno dacie sobie radę :). W razie czego służę pomocą doradczą. Potrzebny tylko łzawy tekst, mocny tytuł, kilka fotek i zainteresowanie problemem sharpolubnych :). Quote
kika22 Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Psiak szuka swojego pana;) Takiego na spacer i do miziania:lol: Quote
eliza_sk Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Szuka i szuka i znaleźć nie może Ileż on jeszcze czekać tu może ... Quote
Potter Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Chcę skonkretyzować powody, dla których ta osoba zrezygnowała z adopcji Fąfla: - ma już jednego chorowitego sharpa i obawia się, że nie podoła finansowo obsłudze wet. obu - problemem jest okres adaptacji Fąfla w nowym domu i zaakceptowania przez niego kolegi - pomimo, że Fąfelek zachowywał się grzecznie, ta pani nie chciała psów zastawiać na początku samych, a nie ma możliwości ciagłej ich kontroli, ponieważ pracuje Quote
Potter Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 [CENTER][SIZE=3][B][COLOR=green]OD 13 MARCA 2008 ROKU STOWARZYSZENIE OBRONA ZWIERZĄT POSIADA STATUS[/COLOR][/B][/SIZE] [SIZE=3][B][COLOR=red]ORGANIZACJI POŻYTKU PUBLICZNEGO[/COLOR].[/B][/SIZE] :multi::multi::multi::multi::multi: [SIZE=3][COLOR=blue][B]Oprócz licznych obowiązków, JEDNYM Z JEGO PRZYWILEJÓW JEST PRAWO OTRZYMYWANIA[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue][B][COLOR=magenta]1% PODATKU[/COLOR].[/B][/COLOR][/SIZE] [B][SIZE=3][COLOR=#0000ff][U]MOŻEMY GO ZBIERAĆ OD PRZYSZŁEGO ROKU.[/U][/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=#0000ff]W rozliczeniu PIT wystarczy podać naszą nazwę[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=#0000ff]i [COLOR=purple]nr KRS: 0000292939[/COLOR][COLOR=blue].[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] Quote
kika22 Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 [quote name='Potter']osoba zrezygnowała z adopcji Fąfla: - ma już jednego chorowitego sharpa i obawia się, że nie podoła finansowo obsłudze wet. obu - problemem jest okres adaptacji Fąfla w nowym domu i zaakceptowania przez niego kolegi - pomimo, że Fąfelek zachowywał się grzecznie, ta pani nie chciała psów zastawiać na początku samych, a nie ma możliwości ciagłej ich kontroli, ponieważ pracuje[/quote] I to mi sie podoba ;) Widać osoba odpowiedzialna i konkretna. Nie jest problemem mieć dużo zwierzaków, ale problemem jest odpowiednia opieka nad nimi. Rozumiem ja i dlatego ja tez mam tylko jednego psiaka:lol: [SIZE=3][COLOR=red]Bardzo się cieszę,że Stowarzyszenie Obrona Zwierząt otrzymało status OPP i gratuluje:multi::multi::multi:[/COLOR][/SIZE] Quote
rufusowa Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 [quote name='maciaszek']Kto na przykład? WY! Na pewno dacie sobie radę :). W razie czego służę pomocą doradczą. Potrzebny tylko łzawy tekst, mocny tytuł, kilka fotek i zainteresowanie problemem sharpolubnych :).[/quote] masz racje maciaszek człowiek powinien w koncu sie przełamać i spróbować z allegro, tylko wydaje mi się że nie dam rady kontrolowac aukcji ze względu na brak czasu (z internetu korzystam w pracy) i po prostu boję się podjąć odpowiedzialności :oops: dlatego liczyłam, ze lepiej pojdzie komus kto ma wprawe :diabloti:' Powiedz jak to bylo u Ciebie? czy po prostu wystawiałaś aukcję i konczyla sie i tyle? czy musialas zaglądać, pilnowac? Quote
rufusowa Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 [quote name='Potter'][CENTER][SIZE=3][B][COLOR=green]OD 13 MARCA 2008 ROKU STOWARZYSZENIE OBRONA ZWIERZĄT POSIADA STATUS[/COLOR][/B][/SIZE] [SIZE=3][B][COLOR=red]ORGANIZACJI POŻYTKU PUBLICZNEGO[/COLOR].[/B][/SIZE] :multi::multi::multi::multi::multi: [SIZE=3][COLOR=blue][B]Oprócz licznych obowiązków, JEDNYM Z JEGO PRZYWILEJÓW JEST PRAWO OTRZYMYWANIA[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue][B][COLOR=magenta]1% PODATKU[/COLOR].[/B][/COLOR][/SIZE] [B][SIZE=3][COLOR=#0000ff][U]MOŻEMY GO ZBIERAĆ OD PRZYSZŁEGO ROKU.[/U][/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=#0000ff]W rozliczeniu PIT wystarczy podać naszą nazwę[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=#0000ff]i [COLOR=purple]nr KRS: 0000292939[/COLOR][COLOR=blue].[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [/quote] gratulejszyn!!! :) :multi: Quote
maciaszek Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 [quote name='rufusowa']Powiedz jak to bylo u Ciebie? czy po prostu wystawiałaś aukcję i konczyla sie i tyle? czy musialas zaglądać, pilnowac?[/quote]Ja zaglądałam tam od czasu do czasu, ale to nie jest konieczne. Bardziej na bieżąco monitorowałam wpłaty i odhaczałam, kto wpłacił :). Ale można wszystko spokojnie zrobić po zakończeniu aukcji. Quote
manforte Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 [SIZE=5][COLOR=green]Na Świetaj Wielkiej Nocy życzenia[/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][COLOR=green]pachnące wiosną: zdrowia, radości, spokoju, koszyka pełnego marzeń i ich spełnienia [/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][COLOR=#008000][SIZE=4]dla wszystkich dogomaniaków.[/SIZE][/COLOR][/SIZE] Quote
Recommended Posts