Wilejkaros Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 A widzisz... Chciałaś być sprytniejsza niż mazańcowicka Bambisia! Quote
aga-gusia Posted February 2, 2008 Author Posted February 2, 2008 [quote name='Wilejkaros']A widzisz... Chciałaś być sprytniejsza niż mazańcowicka Bambisia![/quote] No coś mi nie wyszło :razz: Quote
halbina Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Nie poddawaj się! bo zacznie to być uciążliwe... może ona nie kojarzy spacerku z siusianiem i kupką... weź gazetkę ze sobą... (to nie żart!) Quote
aga-gusia Posted February 2, 2008 Author Posted February 2, 2008 Wiem wiem,że to nie są żarty-ja zabrałam matę , na której zawsze sikała w domu-niestety nie poskutkowało.W domu już mata nie leży.Bambi po prostu jeszcze nie wie,że można robić to na dworze-ale nie zamierzam się poddawać-przecież dopiero zaczęła się uczyć a do tej pory załatwiała się w domu więc musi minąć trochę czasu żeby załapała.Próby są dopiero od kilku dni. Quote
halbina Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Dzikunek znalazł dom, Lamia w swoim domku, a my mamy nowe maluchy... w moim podpisie adres... no i spodziewamy się dostawy z Mazańcowic... Quote
AśkaK Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Nasza niezawodna ciocia Halbina!:loveu: Aga, jest jeszcze jeden sposób na naukę czystości, matę do siusiania rozkłada się pod drzwiami, a jak widzisz że mała się tam wybiera, to matę przekłada się za drzwi :cool3: - Bambi w końcu zacznie kojarzyć wychodzenie z domu z załatwianiem się. Quote
berni Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 ależ Babmi śliczna a jakie ma długaśne łapki :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Mojego Scoobiego uczyłam załatwiania na dworze, bo on stał przy budzie na metrowym sznurze i nie wiedział że nie wolno sikać tam gdzie się spi. A ja jestem zupełny laik jesli chodzi o psy....a Scooby miał już 10 miesiecy jak do mnie trafił. Na szczecie byłam na bezrobociu i zamiast szukać porzadnie pracy zajełam się wychowywaniem mojego pierwszego psa....wychodziłam z nim co pół godziny :roll: i bardzo chwaliłam jak sikał na dworze..i nauczył się madrala moja kochana:) Napewno Bambi też sie nauczy. Trzymamy kciuki. Quote
aga-gusia Posted February 4, 2008 Author Posted February 4, 2008 Dziękuję za wszystkie rady i pocieszenia :) Na pewno w końcu Bambi załapie o co chodzi-nie jest tak łatwo skoro załatwiała się w domu -ale robiła na podkład-obok podkładu...i w ogóle w różnych miejscach...Z czasem poczuje się na dworzu bardziej bezpiecznie i na luzie-tak jak w domu i wtedy załapie -na pewno. Quote
Igulec Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 I jak mała - załapała o co chodzi ze spacerami? Quote
aga-gusia Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 Dzięki "pięknej"deszczowej pogodzie....jeszcze nie. Quote
halbina Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Bambi, pora już sikać na dworze... :mad: Quote
dunia77 Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 A gdzie obiecane zdjątko Bambisi w sweterku?! :mad::evil_lol: Quote
aga-gusia Posted February 9, 2008 Author Posted February 9, 2008 No właśnie -ja chcę aparaaaaaaaaaat :placz: 5 miałam imieniny(Bambi złożyła mi życzenia-autentycznie mówię Wam)-jutro wyprawiam małą imprezkę ale o aparacie to mogę sobie pomarzyć buuuuuuuuuuuuu. Pozdrawiam wszystkich cieplutko :) Quote
Asiaczek Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Nie trac nadziei! Na pewno znajdzie się jakis sponsor...;) pzdr. Quote
halbina Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Wszystkiego najlepszego, spóźnione, ale serdeczne! Wiosna nadchodzi... spacerkowa pora... Quote
aga-gusia Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 Dziękuję :) Bambi lubi być na dworku-już nawet jeden dzień był ciepły to duuuuużo biegała i nawet załatwiała się na dworzu chętnie-bo ma już swoje ulubione miejsce do tego.Niebawem problemy domowych siurków i kup się skończą! Pozdrawiamy!!!! Quote
Mudik Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Ależ ona słodziachna, kruszynka mała:loveu::loveu::loveu: Zobacz i posadź sam [url]www.Mudik.posadzdrzewo.pl[/url] Quote
aga-gusia Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 Hej hej ! U nas wszystko w porządku-tylko zdjęć nie mam żadnych :( Ostatnio też czasu nie mam zupełnie na nic-każdą chwilę poświęcam Bambolkowi a mam tych chwil trochę za mało ostatnio-ale taki przyszedł czas.Bambi ma teraz ponad 4kg -jest pięknie zbudowana-nawet wet tak stwierdziła.Ma już komplet szczepień jest zdrowa i silna.Ma cały czas przeogromny apetyt i zjadłaby dosłownie wszystko co tylko by dopadła więc na spacerach trzeba mieć wieeeeeeeelkie oczy a i tak samo w domu pilnować wszystkiego a przede wszystkim śmietnika.Ale to taki wiek-pannica musi dorosnąć.Bardzo lubi wychodzić na dwór-jest ciekawa wszystkiego-lubi ludzi i ich zwierzaki.jeżeli chodzi o załatwianie się w domu to niestety nadal to trwa ale to jest po prostu trudna sprawa-trzeba tutaj więcej czasu i przebywania baaardzo dużo na dworze.Uwierzcie,że robię co mogę ale tutaj najważniejsze będzie przyjście wiosny-Bambi nawet mimo sweterka kiedy jest zimnije nie jest w stanie wiecznie wychodzić bo potem pęcherz jej się odzywa i sika sika sika sika.Poczekajmy na te cieplejsze dni bo teraz to naprawdę wychodzę i wychodzę i różnie to wszystko bywa-a Bambi nie woła pod drzwiami-ale ja wiem,że będzie dobrze-staram się jak mogę-córka też. Pozdrawiamy!!! Quote
KasiaSonia Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Śliczna Bambi :loveu::loveu::loveu::loveu: A jakie ma uszka kochane :lol: Trzymam kciuki żeby Wam się udały wszystkie 'sikowe' sprawy :p no i żeby już wiosna była :lol::lol: Quote
Asiaczek Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Znamy to, znamy. Czas i cierpliwość, no i oczy dookola głowy... Mocno trzymamy kciuki za dobre nawyki Bambinki!:loveu: pzdr. Quote
halbina Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=32488&page=119[/URL] ja sie uśmiałam! Bambi, maleństwo, wiosna już nadchodzi... zielone pąki na drzewach już... i sikać pora na dworze! Teraz musicie popracować, bo jak sie nauczy sikać w domku, to całe życie może... :roll: Quote
halbina Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 też byśmy posłuchali i popatrzyli na maleństwo... :roll: Quote
Recommended Posts