majqa Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 W górę piesiu, w górę...gdzież ten upragniony dom...:shake: Quote
luka1 Posted March 1, 2008 Author Posted March 1, 2008 dzis dzwonił pan i pytał o Apacza. Ma dom i ogród i jamnika i dwie suki - owczarki. Apacz miałby byc psem domowym a suki ogrodowe. Ale powiedziałam że Apacz chyba kastrowany i jakos mniej entuzjastycznie zaczął gadać. Czy sie jeszcze odezwie? Quote
majqa Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Mam nadzieję, że się odezwie, a jego osłabienie entuzjazmu było tylko Twoim mylnym odbiorem. Może się łudzę???:-( Quote
luka1 Posted March 1, 2008 Author Posted March 1, 2008 właściwie to ja też mam nadzieje, ale jak pomyśle że może miał byc tylko do rozmnażania to :shake: Quote
maggiejan Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Co ci ludzie mają z tym rozmnażaniem...:shake: Za darmo na szczeniaka nie można chętnego znaleźć, a oni specjalnie produkują maluchy i zarobić chcą... Ile można dostać za nierasowego psa, któy nie wiadomo jak będzie wyglądał....? To jakiś obłęd i brak wyobraźni... Quote
asiamm Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 luka1 napisał(a):...Ale powiedziałam że Apacz chyba kastrowany ... a to prawda? jak pytałam kiedyś o kastrowane psy to mi p. Zyta albo p. Małgosia powiedziała, że jeden jest, ale nie pamiętała który.... może o Apacza chodziło :roll: Quote
luka1 Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 Asiam, nie wiem czy Apacz jest kastrowany. Prawie pewne że nie, ale jak zbadać czy pies ma być do kochania czy do rozmnażania? Ciągle ostrzegacie przed pseudohodowlami. Quote
asiamm Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 nie no, ja nie mówię żeby go im dalej proponować czy przekonywać że jednak niekastrowany. Wręcz odwrotnie! Dobrze że się wydała ich niechęć do wykastrowanego psa! Tylko pytałam czy faktycznie on bez jajków ;) Quote
luka1 Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 to trzeba pomacać i sie dowiemy :evil_lol::crazyeye: Quote
luka1 Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 Apacz zaczyna nowy tydzień wpatrywania się w wyjście. Quote
maggiejan Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Miasto powinno zainwestować w sterylizację psów, także mających dom. Po 2-3 latach problem bezdomności można by znacznie zmniejszyć, a te pieski co już są w schronach miałyby większe szanse na dom. Ten wydatek się opłaca. Apacz, piesku, nie trać nadziei! Quote
luka1 Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 w zeszłym roku była akcja sterylizacji psów i kotów - za darmo. Niestety niewiele osób o tym wiedziało i tyle samo zdecydowało sie na zabieg. Warunkiem była rejestracja psa i opłacenie podatku. :shake: Quote
maggiejan Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Skoro miasto jednak ma dobre pomysły to może w tym roku to lepiej rozreklamować? Jedna wysterylizowana suczka to setki bezdomnych psów mniej... Quote
luka1 Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 może warto o tym porozmawiać z burmistrzem i faktycznie rozleklamowac to w miescie. Ale rejestracja psa kosztuje podatek za niego no i szczepienie. Ach, to temat rzeka. Quote
luka1 Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 no i jakoś nie odezwał sie miłośnik owczarków. Quote
Edi100 Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 luka1 napisał(a):no i jakoś nie odezwał sie miłośnik owczarków. Bardzo szkoda. Przydał by się choć promyczek słoneczka, żeby ogrzać stare zmęczone kosteczki:( Quote
majqa Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Apaczu, przecież to niemożliwe byś tu ugrzązł na wieki. Pędź po domek chłopie, po dooooomek! Quote
luka1 Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 jest ktoś kto obserwuje Apacza ale czy skłoni sie na telefon? Quote
majqa Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Powiem, że się cieszę ale dopiero wtedy gdy zadzwoni i mało tego, gdy zaświta choćby mały promyk nadziei. Za duże rozżalenie powstaje kiedy wszystko spełza na niczym. Quote
Ziutka Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 majqa napisał(a):Powiem, że się cieszę ale dopiero wtedy gdy zadzwoni i mało tego, gdy zaświta choćby mały promyk nadziei. Za duże rozżalenie powstaje kiedy wszystko spełza na niczym. Święta racja...... Quote
Recommended Posts