majqa Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Nie zapominajmy o Apaczu! Był jeszcze jakiś odzew z allegro? Quote
Ziutka Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 majqa napisał(a):Nie zapominajmy o Apaczu! Nie zapominamy :shake: Quote
majqa Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Ziutka napisał(a):Nie zapominamy :shake: Ziutka, a może by mu przerobić tekst ogłoszeniowy (ten z allegro) i odnawiając aukcję zrobić ją z innym? Nadać inny tytuł? Ot, luźna propozycja. Co o tym myślisz? Quote
Ziutka Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 majqa napisał(a):Ziutka, a może by mu przerobić tekst ogłoszeniowy (ten z allegro) i odnawiając aukcję zrobić ją z innym? Nadać inny tytuł? Ot, luźna propozycja. Co o tym myślisz? Ja myślę, że warto spróbować z tym nowym tekstem....skoro ten hmm...nie działa jak powinien to może coś innego napisać. Zdaję się na Ciebie z tekstem :loveu: A allegro chyba Luka wystawia o ile się nie mylę więc poprosimy potem o wstawienie nowego tekstu. Quote
majqa Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 OK. Spróbuję go obmyśleć inaczej, co pewno nie znaczy, że lepiej. :roll: Tak bym chciała żeby się temu niuńkowi udało. :-( Jutro odbębniam cały dzionek na uczelni ale zaraz po zasiądę do zabawy słowem, oby z pożytkiem. Zrobię i wstawię na wątek. Lookniecie wtedy, co poprawiać. Quote
luka1 Posted March 8, 2008 Author Posted March 8, 2008 Apacz, przeniesiny do innego boksu ledwo jest widoczny, nikt na niego nie zwraca uwagi. Doskoczył do krat jak szczeniak się łasząc, biedny....:shake: Quote
Ziutka Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 [quote name='luka1']Apacz, przeniesiny do innego boksu ledwo jest widoczny, nikt na niego nie zwraca uwagi. Doskoczył do krat jak szczeniak się łasząc, biedny....:shake: To w których jest teraz boksach ??? Quote
majqa Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Padam dziś na pysk ale zaraz robię tekst ogłoszeniowy. Doby brak cholercia. Quote
majqa Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Majestat i piękno zaklęte w 4 owczarkowe łapy... Człowiek jest istotą stadną. Nawet gdy idzie w zaparte, szuka towarzystwa, partnerstwa, przyjaźni, a co najważniejsze miłości. Potrzebuje swego dopełnienia. Tzw. bliźniaczej duszy.......... Rzecz nie ma się inaczej ze zwierzętami. Zależą jedno od drugiego tworzą swoisty, tętniący życiem organizm. Do tego wszechorganizmu dopuściły człowieka. Niektóre z nich szczególnie go sobie ukochały, a teraz za jego to sprawą cierpią. Poznajcie Państwo Apacza. Dostojnego, pięknego psa, w którym zdawałoby się , że drzemie wolna dusza. Nic bardziej złudnego!!! Jej wolność ogranicza uczucie do człowieka i tęsknota za jego odwzajemnieniem. Apacz został zrządzeniem losu okaleczony emocjonalnie. Był psem schroniskowym, aż pewnego dnia na jego niebie zalśniła tęcza. Na horyzoncie pojawił się ten jeden jedyny - wybraniec. JEGO PAN. Historia Apacza nie zakończyła się happy endem. Sielskość doskonałego układu człowiek - zwierzę trwała krótko. Apacz wrócił do schroniska nie dlatego, że się nie sprawdził w swej roli, roli przyjaciela, towarzysza i obrońcy. Jego pan zdecydował, że wyjedzie z kraju, a z psem było mu nie po drodze. Elegancja i majestat zaklęty w czterech łapkach pozostał po tej stronie rzeczywistości...i tak zaczęły płynąć dni, jakże podobne do siebie, upływające pod znakiem czekania i nadziei. Apacz na człowieka, który go zdradził już nie czeka ale nadzieja nie opuściła jego psiego serduszka. Można by rzec, że zagościła w nim na dobre. Wolontariusze schroniska w Sochaczewie codziennie mijają jego nosek przyklejony do boksowych krat i obserwują jak pies się ożywia, gdy do tego miejsca zapomnienia przybywają obcy ludzie...W rozumieniu Apacza, któryś z tych obcych może być tym upragnionym... Błagamy o pomoc w postaci domu i miłości dla tego tak pięknego i uczuciowo skrzywdzonego psa. Niewiele potrzeba by jego oczy rozbłysły szczęściem i oddaniem...niby niewiele...ale to zbawienie nie nadchodzi. Apacz jest mixem owczarka niemieckiego z belgijskim. Mieszanka ta stworzyła psa niezwykłej urody i prezencji. Bezwzględnym jego atutem jest bystrość, zrównoważenie i chęć współpracy z człowiekiem, co dobrze rokuje na kolejne lata życia tego 7 latka. Pozostaje tylko pytanie, czy ktoś zechce dać jemu i sobie szansę? Czy ktoś znajdzie w sobie potrzebę, by wyciągnąć rękę po smycz i poprowadzi Apacza ku lepszej przyszłości??? Wszelkie informacje dla osób zainteresowanych losem Apacza są do uzyskania drogą telefoniczną pod numerem 0- 502-156-186 lub mailową, pisząc na adres [email protected] Quote
majqa Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Pisz na wątku, co jest do bani/ poprawki...może gdzieś sypnęłam literówki? Quote
kasiaprodex Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 telefonik poprosimy pod który mozna dzwonic w sprawie Apacza Quote
Ziutka Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 kasiaprodex napisał(a):telefonik poprosimy pod który mozna dzwonic w sprawie Apacza 502-156-186 do Luki....i ten podawaj ciotka. Majqa....dla mnie tekst bomba - nic nie trzeba poprawiać, piękne napisane :loveu: Quote
luka1 Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 Majga, wielkie dzieki - przy wznawianiu allegra Apacza pozwole sobie wstawić Twój tekst. Co prawa jak na allegro - tekst jest za długi.Wg mnie jesli dwie pierwsze linijki nie trafią tam gdzie trzeba to dalej już nikt nie czyta. Zawsze najwazniejsze jest zdjęcie. Ale jesli pomoże Apaczowi... Quote
majqa Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Luko to była tylko i wyłącznie moja propozycja, a nie mam monopolu na rację. Jeśli zechcesz skorzystaj z tekstu, co więcej "pogrzeb" w nim i tak pozmieniaj mając rozeznanie, co do ludzi trafia, by przyniósł pożytek Apaczowi, bo to jest najważniejsze. Quote
luka1 Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 po wczorajszym dniu mam doła. Ludzie wybieraja psiaki jak gruszki na strganie. Ten ma takie uszy tem ma nie takie łapy. A tym czasem Apacz wielkie psisko, które powinno mieć przestrzeń do biegania siedzi w ciasnym boksie i marnieje. Quote
majqa Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 To rzeczywiście przypomina targ. Ja Cię podziwiam, mnie by rozerwało.:-( Quote
luka1 Posted March 10, 2008 Author Posted March 10, 2008 te psiaki tak szybko uczą się reagować na schroniskowe imiona Quote
majqa Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 luka1 napisał(a):te psiaki tak szybko uczą się reagować na schroniskowe imiona Poza boksem to jedyne co mają...:-( Quote
luka1 Posted March 10, 2008 Author Posted March 10, 2008 inne nawet imion nie mają, a nie przepraszam inne to Misie Quote
majqa Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Popękam na kawałki przez Ciebie Apaczu...urok odczynić, czy co...:-( Quote
luka1 Posted March 11, 2008 Author Posted March 11, 2008 w czarnym boksie Apaczowi nawet już chęć podbiegania do kraty odeszła Quote
luka1 Posted March 11, 2008 Author Posted March 11, 2008 no i prosze jak sie wspomniało że Apacz kastrat - wymiotło chętnych. Czyli ludzie szukają jajek - kurę niech sobie kupią. Quote
Recommended Posts