Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

AniuB - KAWAŁ DOBREJ ROBOTY!!!! :loveu: - jak zwykle zresztą.
No właśnie Aneczku, Ty sobie zawsze gdzieś tam po cichutku siedzisz bo skromna a to ile dobrej roboty wykonujesz to HEJ! :lol: Transporty, które zawsze były nasza zmorą dzisiaj spokojem tak naprawdę. Tabliczki na boksy i wielkie serce. Renia dołączyła jeszcze więc nie widze lepiej ...

AniuB - ściskam MOCNO i zapraszam z dziećmi bo gromadkę masz naprawdę świetną! Tylko proszę własne łyżki :) hhe

Posted

[quote name='AnnaB']Dziewczyny,a wypowiedzcie się coś o tabliczkach na boksy-co sądzicie-nadają się,trzymają się mimo deszczu,widać coś na nich ?[/quote]
Sama zobacz ;)

[URL="http://img301.imageshack.us/my.php?image=cimg4949.jpg"][IMG]http://img301.imageshack.us/img301/40/cimg4949.jpg[/IMG][/URL]

Tabliczki są naprawdę super.
Jeszcze musimy się dogadać na PM co do reszty psiaków, jak planowałyśmy ;)

Posted

Dumam jeszcze nad stronką ...

Zaginął/znaleziono ...

Psiaki, koty w schronisku to często czyjeś zwierzaki. Część ludzi pozbywa się świadomie, część nie wie jak szukać. Taka prawda ...
Dobrze jeśli uda się dotrzec do ludzi poprzez ulotki, lecznice, że jest strona wolontariacka poprzez którą moga szukać ukochanych zgub, bądź też jak ktoś znajdzie, że mają gdzie zamieścić ... Co o tym myślicie? Niech to będzie zakładka dla ludzi, przy okazji większa szansa na to, że pies/kot wróci do domu.

Hmmm pasuje ruszyć jakos medialnie. Poprosić gazetę np Jarosławską Szpilka czy da się załatwić jakieś małe ogłoszenie o trści - zaginęło Twoje zwierzę? Znalazłeś czyjeś - prosimy o kontakt z ... i adres strony. Fajnie gdyby też było w prasie przemyskiej. Ludzie to wzrokowcy w razie czego będą dumać- że gdzieś widzieli ...
Zwiększy się też oglądalność strony ...

Kolejna sprawa, warto napisać o tym, gdzie szukać pomocy dla zwierzęcia. Czyli w kontaktach podać numer np do Stowarzyszenia Nadzieja Weroniki ( o ktorym pasuje napisać dobry tekst), numer do Straży Miejskiej, lecznicy całodobowej itp. Napisać informację jak pomóc zwierzęciu, czego unikać itd. - na dogomanii jest zdaje się taka informacja - jak pomóc zwierzęciu potrąconemu itp. Niech chociaż raz się komus przyda taka informacja - uważam warto. Ogólnie o tym jak ważne są adresowniki, jakie schroniska mamy na podkarpaciu.

Weronika, wiem, że bierzesz udział w wielu interwencjach. Pisac o tym uważam trzeba ...!!!! niech ludzie wiedzą, że walczy się z bezkarnością w stosunku do oprawców zwierząt. Czasy mamy inne a jeśli nie - to czas je zmieniać! Niech na stronie będą o tym informacje, zdjęcia. To ważne, niech ludzie nie boją się zgłaszać takich sytaucji, napisac o anonimowości zgłoszeń, Waszej reakcji na nie.

zakładki w stylu - telefony alarmowe
- to musisz wiedzieć

Sama nie wiem, poddaje Wam pomysł do oceny.

Posted

[quote name='Saphira']Albiemu ! Znowu masz nie taki podpis i za chwilę bana dostaniesz:shake:
Może być 500x100 i ani trochę wiecej:shake:[/quote]

dzięki :p już zmieniam!

Posted

Co do Jarosławskiej to mozna za darmo umieszczac ogłoszenia do ilustam znakow i sa one w dziale "rozne" i zdarzają sie takie o zaginieciu czy znalezieniu zwierzakow, nie wydaje mi sie zeby robili kolejny dział bo jest juz nawet koncik "ulubiencow" gdzie ludzie wysyłaja zdjecia swoich pieszczochów

Posted

Halciu,przetrzep tam w schronisku szuflady,bo Nela Monia i Diger(tak mi się wydaje) były zrobione jako pierwsze-są troszke większe i nie mają plastikowego "tyłu" tylko sama folia. Póżniej zmieniłam rozmiar,bo tak mi lepiej pasuje do foliowania.Psiaki wybierałam sama-weszłam na stronę orzechowską i wybrałam z działu "do adopcji" psiaki,które jakoś mi się kojarzyły z Dogomanii .
Umówiłam się z Neczką że jak "zdadzą egzamin" to będziemy powoli robić następne.A teraz mamy jeszcze z Becią pomysł,że każdy taki psiak,który dostanie tabliczkę na boks,dostanie również kartotekę w segregatorze,w której będą zbierane wiadomości o nim itp. Partię próbną już powoli opracowuję. Ogólnie idea tego pomysłu jest taka żeby psiak,który jest na stronie wolontariackiej (ta miniaturka z imieniem) miał taką samą miniaturkę z imieniem na schroniskowym boksie i taką samą na kartotece-żeby wszystko było jasne i łatwe do znalezienia...Będzie to wymagało trochę pracy (i współpracy) ale wierzę że się uda...

Posted

[quote name='albiemu']Dumam jeszcze nad stronką ...

Zaginął/znaleziono ...

Psiaki, koty w schronisku to często czyjeś zwierzaki. Część ludzi pozbywa się świadomie, część nie wie jak szukać. [/quote]

Pisałam o tym na wątku 24.02 na str.566 i mysle że folen wzięła to pod uwagę...

,, I jeszcze [COLOR=DarkRed]Ogłoszenia [COLOR=Black]gdzie można umieszczać np. zaginął, znaleziono, szukam domu, dam dom, porzucono, oddam w dobre ręce itp.''[/COLOR][/COLOR]

Posted

[B]Prosimy o pomoc...
[/B]
[B]Dla Puni 200 zł = wybawienie[/B]

[FONT=Palatino Linotype][SIZE=2][URL="http://www.dogomania.pl/forum/f402/pomogli-wielu-bezdomnym-zwierzetom-teraz-potrzebuja-naszej-pomocy-nie-zawiedzmy-133681/"][IMG]http://i427.photobucket.com/albums/pp360/Neczka123/KopiaCIMG5128-1.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT]

Posted

Cześć;) nazywam się Karolina Szynal i mam 12 lat. Od pewnego czasu piszę z panią Beatą ( becia). Miałam u babci od was psa, ale niestety już nie żyje.:-( Moja mama powiedziała że będziemy od czasu do czasu jeździć do schroniska i pomagać, ale niestety jestem ograniczona bo tylko tato ma prawo jazdy a pracuje długo. Może tak więcej będę jeździć na wakacjach, bo wtedy dużo wolnego czasu i tata jakiś urlop może sobie załatwi:cool3:. Ja wiem, że ja kimś ważnym nie jestem, bo co zoorganizowałam w szkole dwie zbiórki dla schroniska i trochę rzeczy od rodziny, znajomych przywiozłam. Jeżeli jest jakaś pilna potrezba to mogę przeznaczyś 25 zł. Wiem że mało, ale co sama jeszcze nie zarabiam:cool3:.

Posted

Potwierdzam że Karolcia całym sercem z orzeszkami...:lol:
Zorganizowala 2 zbiórki w szkole dla schroniska które osobiście odebrał kierownik Artur....:multi:
Cieszymy się Karolciu że dołączyłas do nas na dogo....:multi:

Posted

[quote name='karolciasz28']Cześć;) nazywam się Karolina Szynal i mam 12 lat. Od pewnego czasu piszę z panią Beatą ( becia). Miałam u babci od was psa, ale niestety już nie żyje.:-( Moja mama powiedziała że będziemy od czasu do czasu jeździć do schroniska i pomagać, ale niestety jestem ograniczona bo tylko tato ma prawo jazdy a pracuje długo. Może tak więcej będę jeździć na wakacjach, bo wtedy dużo wolnego czasu i tata jakiś urlop może sobie załatwi:cool3:. Ja wiem, że ja kimś ważnym nie jestem, bo co zoorganizowałam w szkole dwie zbiórki dla schroniska i trochę rzeczy od rodziny, znajomych przywiozłam. Jeżeli jest jakaś pilna potrezba to mogę przeznaczyś 25 zł. Wiem że mało, ale co sama jeszcze nie zarabiam:cool3:.[/quote]
Jak to jest mało to ja jestem św. Mikołajem!

Posted

Ja już kiedyś pani Beacie wspominałam, że moja babcia na wsi sprzedała krowę i ma bardzo dużo słomy i siana ( prawie cała stodoła) i jeżeli chcielibyście przyjechać i to zabrać to proszę bardzo, bo wujek powiedział, że jak nie zechcecie to spali to w lecie. Więc ja jeżdżę do babci co tydzień i jeśli moglibyście to jakieś duże auto i jedziemy. Tylko jeszcze zadzwonie do wujka i zapytam może się rozmyślił, ale nie powinien:mad:.:evil_lol: [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/xp/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='karolciasz28']Ja już kiedyś pani Beacie wspominałam, że moja babcia na wsi sprzedała krowę i ma bardzo dużo słomy i siana ( prawie cała stodoła) i jeżeli chcielibyście przyjechać i to zabrać to proszę bardzo, bo wujek powiedział, że jak nie zechcecie to spali to w lecie. Więc ja jeżdżę do babci co tydzień i jeśli moglibyście to jakieś duże auto i jedziemy. Tylko jeszcze zadzwonie do wujka i zapytam może się rozmyślił, ale nie powinien:mad:.:evil_lol: [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/xp/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg[/IMG][/quote]Wow,kolejna dogomaniaczka, i to z Przemyśla!!! Powitać,powitac..:cool2::Rose::thumbs: