Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wydaje mi sie,ze juz nikt nie rozpozna Nocka.Nikt go nie chce rozpoznac.Wczoraj zastalam go na wybiegu ,jak stal z ogonem zamoczonym w misce z woda.Dobrze,ze wychodzi na krotkie wyjscia na spacerniak,bo inaczej byloby z nim tragicznie...

Posted

brazowa1 napisał(a):
wydaje mi sie,ze juz nikt nie rozpozna Nocka.Nikt go nie chce rozpoznac.Wczoraj zastalam go na wybiegu ,jak stal z ogonem zamoczonym w misce z woda.Dobrze,ze wychodzi na krotkie wyjscia na spacerniak,bo inaczej byloby z nim tragicznie...

Kawałek miejsca potrzebny i trochę serca:(
Może ogłoszenia cos dadzą. Nie pozwólmy mu tak odejść.....:placz:

Posted

Edi100 napisał(a):
Kawałek miejsca potrzebny i trochę serca:(
:placz:

wiesz,jak z tym trudno...
w sumie jedyna,ale marna pociecha jest to,ze Nocek nie dopuszcza do sibie mysli o tym,gdzie jest.Jest odpłyniety.

Posted

My też mamy parę takich "zombie" - może zebrać by do kupy te wszystkie owczarkowate staruszki, ale takie naprawdę starsze, którym dom potrzebny jest na odejście właśnie? Te wszystkie Szariki i Cywile. W tą sobotę pewnie nie dam rady zdjęć porobić, ale może coś się wykombinuje... Pomyśl
To wy macie przecież zbiorczy wątek bullowatych i staruszków różnych. Owczary też zasługują na to. Chyba, że uważasz, że schronisk nie należy łączyć.

Posted

Aga,ja nie wierze w watki zbiorcze.Wydaje mi sie,ze gdy procz watku zbiorczego,pies ma swoj wlasny,indywidualny watek,to jest bardziej widoczny i bardziej porusza czyjes serce.Jest psem ze swoja historia.
Te psy nie maja nic i szybko odejda.Niech chociaz ktos po nim westchnie z zalem,pomysli tylko i wylacznie o nim,gdy wejdzie na watek.Zeby nie byl anonimowy.
Anonimowy i w masie,juz jest-w schronisku.

Posted

brazowa1 napisał(a):
Aga,ja nie wierze w watki zbiorcze.Wydaje mi sie,ze gdy procz watku zbiorczego,pies ma swoj wlasny,indywidualny watek,to jest bardziej widoczny i bardziej porusza czyjes serce.Jest psem ze swoja historia.
Te psy nie maja nic i szybko odejda.Niech chociaz ktos po nim westchnie z zalem,pomysli tylko i wylacznie o nim,gdy wejdzie na watek.Zeby nie byl anonimowy.
Anonimowy i w masie,juz jest-w schronisku.

Tak, to prawda:(

Posted

Każdy psiak niech ma swój wyjątkowy wątek, gdzie będą odwiedzać go jego przyjaciele - to jak najbardziej, ale jakieś takie scalenie...
Masz bullowate i staruszki zbiorcze i z nich wchodzisz na poszczególne psiaki, którym też wątki trzeba zrobić, a z każdego psiaka na zbiorczy. Ja nie wiem czy wierzę czy nie - ja was podglądam. Nie wszystkie wątki są odwiedzane, ale jeżeli będą się łączyć, może ktoś kogoś wypatrzy. Zanim tu trafiłam znajomy wydrukował mi zdjęcie psa z allegro, potem nie mógł tej aukcji znaleźć, ktoś podsunął mi dogomanię. W życiu nie znalazłabym Batona - gdyby nie jakiś odsyłacz właśnie. Teraz pies siedzi w swojej budzie zmiast gnić w Orzechowcach. Nigdy nie weszłabym na wątek pt."Baton - pies bez szans" czy jakoś tak, bo wszystkie tytuły są podobne, a wszystkie psy bez szans.
My zrobimy naszym dziadkom wątek i wątki

Posted

Aga - Czakra napisał(a):
My też mamy parę takich "zombie" - może zebrać by do kupy te wszystkie owczarkowate staruszki, ale takie naprawdę starsze, którym dom potrzebny jest na odejście właśnie? Te wszystkie Szariki i Cywile. W tą sobotę pewnie nie dam rady zdjęć porobić, ale może coś się wykombinuje... Pomyśl
To wy macie przecież zbiorczy wątek bullowatych i staruszków różnych. Owczary też zasługują na to. Chyba, że uważasz, że schronisk nie należy łączyć.

Dajcie linki do tych wątków o staruszkach. Może ktoś będzie chciał zrobić dobry uczynek i dać dom pieskowi na ostatnie miesiące życia...

Posted

a wiecie,co mnie najbardziej wkurza? ze dozowolne jest takie porzucanie i psy bazuja tylko i wylacznie na dobroci serca swojego pana.Jak ma pana do bani,to ma przekichany los.

Posted

Brązowa - bo my mamy taką mentalność:
dał pan bóg dzieci to da i na dzieci

I my głupie - też jesteśmy temu winne, bo litujemy się i kupujemy im karmę, wozimy koce, pod którymi śpi potem córka, dajemy budy w których hodują kury...
powinnyśmy odwrócić się na pięcie i odejść mająć przed oczami zaniedbanego psa, ale może wtedy nie byłoby na jego miejsce następnego... a tak? pomagają jednemu to i drugiemu pomogą - naszą głupotę wykorzystują i śmieją się z nas