agamika Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 skopiowałam allegro i wrzuciłam go na gumtree jeszcze :oops: http://trojmiasto.gumtree.pl/trojmiasto/64/17817564.html Quote
Edi100 Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Na ten nadchodzący rok, by Cię Ktos pokochał:placz: Quote
brazowa1 Posted January 1, 2008 Author Posted January 1, 2008 wydaje mi sie,ze juz nikt nie rozpozna Nocka.Nikt go nie chce rozpoznac.Wczoraj zastalam go na wybiegu ,jak stal z ogonem zamoczonym w misce z woda.Dobrze,ze wychodzi na krotkie wyjscia na spacerniak,bo inaczej byloby z nim tragicznie... Quote
Edi100 Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 brazowa1 napisał(a):wydaje mi sie,ze juz nikt nie rozpozna Nocka.Nikt go nie chce rozpoznac.Wczoraj zastalam go na wybiegu ,jak stal z ogonem zamoczonym w misce z woda.Dobrze,ze wychodzi na krotkie wyjscia na spacerniak,bo inaczej byloby z nim tragicznie... Kawałek miejsca potrzebny i trochę serca:( Może ogłoszenia cos dadzą. Nie pozwólmy mu tak odejść.....:placz: Quote
brazowa1 Posted January 2, 2008 Author Posted January 2, 2008 Edi100 napisał(a):Kawałek miejsca potrzebny i trochę serca:( :placz: wiesz,jak z tym trudno... w sumie jedyna,ale marna pociecha jest to,ze Nocek nie dopuszcza do sibie mysli o tym,gdzie jest.Jest odpłyniety. Quote
Edi100 Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 [quote name='agamika']skopiowałam allegro i wrzuciłam go na gumtree jeszcze :oops: http://trojmiasto.gumtree.pl/trojmiasto/64/17817564.html Oby Ktos Go wypatrzył na te ostatnie chwilki życia:( Quote
Aga - Czakra Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 My też mamy parę takich "zombie" - może zebrać by do kupy te wszystkie owczarkowate staruszki, ale takie naprawdę starsze, którym dom potrzebny jest na odejście właśnie? Te wszystkie Szariki i Cywile. W tą sobotę pewnie nie dam rady zdjęć porobić, ale może coś się wykombinuje... Pomyśl To wy macie przecież zbiorczy wątek bullowatych i staruszków różnych. Owczary też zasługują na to. Chyba, że uważasz, że schronisk nie należy łączyć. Quote
brazowa1 Posted January 2, 2008 Author Posted January 2, 2008 Aga,ja nie wierze w watki zbiorcze.Wydaje mi sie,ze gdy procz watku zbiorczego,pies ma swoj wlasny,indywidualny watek,to jest bardziej widoczny i bardziej porusza czyjes serce.Jest psem ze swoja historia. Te psy nie maja nic i szybko odejda.Niech chociaz ktos po nim westchnie z zalem,pomysli tylko i wylacznie o nim,gdy wejdzie na watek.Zeby nie byl anonimowy. Anonimowy i w masie,juz jest-w schronisku. Quote
Edi100 Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 brazowa1 napisał(a):Aga,ja nie wierze w watki zbiorcze.Wydaje mi sie,ze gdy procz watku zbiorczego,pies ma swoj wlasny,indywidualny watek,to jest bardziej widoczny i bardziej porusza czyjes serce.Jest psem ze swoja historia. Te psy nie maja nic i szybko odejda.Niech chociaz ktos po nim westchnie z zalem,pomysli tylko i wylacznie o nim,gdy wejdzie na watek.Zeby nie byl anonimowy. Anonimowy i w masie,juz jest-w schronisku. Tak, to prawda:( Quote
Aga - Czakra Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Każdy psiak niech ma swój wyjątkowy wątek, gdzie będą odwiedzać go jego przyjaciele - to jak najbardziej, ale jakieś takie scalenie... Masz bullowate i staruszki zbiorcze i z nich wchodzisz na poszczególne psiaki, którym też wątki trzeba zrobić, a z każdego psiaka na zbiorczy. Ja nie wiem czy wierzę czy nie - ja was podglądam. Nie wszystkie wątki są odwiedzane, ale jeżeli będą się łączyć, może ktoś kogoś wypatrzy. Zanim tu trafiłam znajomy wydrukował mi zdjęcie psa z allegro, potem nie mógł tej aukcji znaleźć, ktoś podsunął mi dogomanię. W życiu nie znalazłabym Batona - gdyby nie jakiś odsyłacz właśnie. Teraz pies siedzi w swojej budzie zmiast gnić w Orzechowcach. Nigdy nie weszłabym na wątek pt."Baton - pies bez szans" czy jakoś tak, bo wszystkie tytuły są podobne, a wszystkie psy bez szans. My zrobimy naszym dziadkom wątek i wątki Quote
oktawia6 Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Brązowa mu się kończy allegro-trzeba wznowic:roll: Quote
kaerjot Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Jak się skończy, to się wznowi. Ja nie zawsze mam czas przeglądać dogo, ale allegro pilnuję:) Quote
akucha Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Aga - Czakra napisał(a):My też mamy parę takich "zombie" :placz::nono: To staruniek nasz, biedactwo najkochańsze. Quote
maggiejan Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Aga - Czakra napisał(a):My też mamy parę takich "zombie" - może zebrać by do kupy te wszystkie owczarkowate staruszki, ale takie naprawdę starsze, którym dom potrzebny jest na odejście właśnie? Te wszystkie Szariki i Cywile. W tą sobotę pewnie nie dam rady zdjęć porobić, ale może coś się wykombinuje... Pomyśl To wy macie przecież zbiorczy wątek bullowatych i staruszków różnych. Owczary też zasługują na to. Chyba, że uważasz, że schronisk nie należy łączyć. Dajcie linki do tych wątków o staruszkach. Może ktoś będzie chciał zrobić dobry uczynek i dać dom pieskowi na ostatnie miesiące życia... Quote
Aga - Czakra Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 ależ nasze "zombie" też są kochaniutkie i słodziutkie!!! "zombie" - bo takie nieobecne, odpłynięte jak to Brązowa określiła Quote
Edi100 Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Nadzieja umiera ostatnia.Ja wierzę że jest Ktoś gdzieś kto Go pokocha. Byle na cito:roll: Quote
brazowa1 Posted January 3, 2008 Author Posted January 3, 2008 a wiecie,co mnie najbardziej wkurza? ze dozowolne jest takie porzucanie i psy bazuja tylko i wylacznie na dobroci serca swojego pana.Jak ma pana do bani,to ma przekichany los. Quote
Aga - Czakra Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Brązowa - bo my mamy taką mentalność: dał pan bóg dzieci to da i na dzieci I my głupie - też jesteśmy temu winne, bo litujemy się i kupujemy im karmę, wozimy koce, pod którymi śpi potem córka, dajemy budy w których hodują kury... powinnyśmy odwrócić się na pięcie i odejść mająć przed oczami zaniedbanego psa, ale może wtedy nie byłoby na jego miejsce następnego... a tak? pomagają jednemu to i drugiemu pomogą - naszą głupotę wykorzystują i śmieją się z nas Quote
brazowa1 Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 Masz racje. Ale pomagamy nadal psu,bo jemu obojetnie kto karme kupił-on jest glodny. Zawsze i tak dochodzimy do jednego-sterylka i edukacja spoleczenstwa najwazniejsza. Quote
Recommended Posts