Guest Elżbieta481 Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Nocuś-poznałes juz naszą Majunię? Bądżcie razem ona Ci pokaże piękne łąki,jest już tam tak długo:-( Nie umiem sobie wybaczyć,że nie mogłam pomóc,a tak prosiłam. Piesku,mam nadzieję,że jest Ci tam dobrze,że jesteś szczęsliwy,bo ja wierzę,że gdzieś jest ten lepszy świat i Ty skarbie tam jesteś............ Dla Ciebie mój biedy przyjacielu: Moje psie niebo "Dokąd idą psy, gdy odchodzą? No, bo jeśli nie idą do nieba To przepraszam Cię, Panie Boże Mnie tam także iść nie potrzeba Ja poproszę na inny przystanek Tam gdzie merda stado ogonów Zrezygnuję z anielskich chórów Tudzież innych nagród nieboskłonu W moim niebie będą miękkie sierści Nosy, łapy, ogony i kły W moim niebie będę znowu głaskać Moje wszystkie pożegnane psy" B. Borzymowska I wiersz,którego poszukiwałam w internecie,tak bardzo go lubię.. Wiersz o suce” Rankiem pod żytnim brogiem Gdzie się złocą rogoże w rząd, Oszczeniła się suka siedmiorgiem Siedmiorgiem rudych psiąt. Do wieczora czule je pieściła, Przygładzała językiem sierść, I spod brzucha ciepłego spływał Podtajały, ogrzany śnieg. Wieczorem zaś, kiedy kury Siadają na grzędę w sznur, Wyszedł gospodarz ponury, Wszystkie siedem powsadzał w wór Po zaspach suka biegała I śpieszyła tuż za nim w ślad, I tak długo, tak długo drżała Wody niezmarzłej gładź. A gdy ledwo wlokła się z powrotem, Zlizując z boków swych pot, Wydał jej się miesiąc za płotem Jednym z siedmiorga psiąt. Dźwięcznie niebiosom sinym Skowycząc zwierzała ból, A księżyc-młodzik płynął, Skrył się za pagór śród pól. I głucho, jak w datku żebraczym, Gdy rzucą jej kamień na śmiech Potoczyły się oczy sobacze Złocistymi gwiazdami w śnieg ------------------------------- Do zobaczenie przyjacielu.Oczekiwanie na takie spotkanie to jedyne co ma prawdziwy sens w życiu... Quote
akucha Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Waldi, ten wiersz Jesienina piękny! Mnie też on zawsze wzrusza ogromnie... Nocku, zaopiekuj się Chmurką, ona wczoraj do Ciebie popbiegła. Ech, pieski :-(:-(:-( Quote
Guest Elżbieta481 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Przyjacielu,zaglądamy na Twój wątek..Czuwaj nad naszymi psami..Poproś dobrego Boga o opiekę dla nieszczęsliwych psów z Krzyczek.. W Quote
brazowa1 Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 niech sie wstawi za Babina-starym jak on owczarkiem,suczka...Niechby poszla do domu. Quote
Guest Elżbieta481 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Nocuś-spotkałeś już pewnie naszego Mela..Trzymajcie się razem,opiekuj się nim jest taki malutki..:-(:-(:-( Ela Quote
Dinka Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Nocek- [*] Opiekuj sie Melem, Czakim, Czakim, Princem, Wojtusiem, Hapka i wszystkimi zwierzetami.. Pilnujcie sie nawzajem;) Quote
Guest Elżbieta481 Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Choć nie był stworzony na obraz i podobieństwo Boga,w serce Bóg go wyposażył nie gorsze niz nasze.Tylko pies słucha całymi dniami naszych kroków.Tylko pies potrafi tak witać powracających domowników.Jest więc jasne,że stanowi część rodziny.Jak więc można było porzucić Nocka i opuścić w momencie gdy najbardziej potrzebował człowieka?Dlaczego zostawiłeś i pozwoliłeś by odchodził samotnie? ----------------------------------------------------------------- Elżbieta Quote
magdawi Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Waldi481 zgadzam się z Tobą. Wspaniałe jest przywitanie zwierzaków jak się wraca do domu. Niesamowita jest ta bezgraniczna miłość do nas ludzi, szkoda, że wielu nie docenia tego i traktuje zwierzęta tak okrutnie. Quote
Psiutka380 Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 To się już stało ale do mnie nie dociera. Nocku['] Quote
Dinka Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Nocku- pomoz Balbince, Dalmatenczykowi, Muszce oraz tym za TM, ktore niedawno tam trafily i jeszcze moga sie bac.. Opiekuj sie nimi... Quote
Recommended Posts