Jump to content
Dogomania

Kaukazka Pralinka-bo jest slodka i byla prana.Ma DOM :) i to jaki :)

Recommended Posts

Posted

Ponad miesiac temu przywiazana na bramy schroniska.Oszalała ze strachu.Pokazywala zeby, nie wiedziala co robic.Wyobrazcie sobie 50 kilo psa,ktore usiluje wejsc po płocie,bo nie wie,czy ten czlowiek co po nia przyszedl,zaraz jej nie skrzywdzi.
Pierwsze 3 dni-horror.Potem pracownicy przekonali "mała",ze nic jej nie grozi.Pralinka miala podejrzanie wielki brzuch-oczywiscie byla zaszczeniona. Nie dosc,ze ten,ktos,ja porzucil,to dopuscil do tego,zeby miala szczeniaki, (kolejne szczeniaki na swiecie,to kolejne psy za schroniskowa krata).
Oszczenila sie po 2 tygodniach w schronisku,zostaly przy niej 2 szczeniaki,ale umarly po kilku dniach.Zestresowana porzuceniem suka,nie byla w stanie wlasciwie opiekowac sie swoimi dziecmi.
Suka dlugo dochodzila do siebie,poczatkowo na kazdy gwaltowny ruch reka,na kazde podniesienie reki reagowala rozpłaszczaniem sie na ziemi.Stad wzielo sie jej imie.Pralinka-bo byla prana i jest slodka jak cukierek. Teraz jest troche lepiej,suka wie,ze nikt jej tutaj nie uderzy i nie nakrzyczy na nia.Ciagle pokazuje postawe ulegla,gdy tylko moze kladzie sie brzuchem do gory.Taka troche zawalidroga na spacerach.Nigdy sie nie wie,kiedy Pralinka podejdzie pod nogi i jak kloda uwali sie na drodze.
Ciagle zaczepia swoja wielka łapa,przytula sie,zeby byc jak najblizej czlowieka. To duzy mis do kochania.Oczywiscie nie zapomijamy,ze mis misiem,ale to ciagle kaukaz :)

A kilka dni temu przedszkolaczki byly w schronisku,z darami dla bezdomnych pieskow.Takie zupełne maluszki.Czesto sie zdarza,ze w czasie takich odwiedzin dzieci rozpoznaja swoje psy.Tak bylo i tym razem.
"Tatus ja oddal,bo sikala w domu".

Pralinka ma 2-3 lata,to mloda suczka i szuka spokojnej przystani.

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Boże sika w domu. A nauczyc nie łaska. Co prawda czasem to nie wystarcza. Mój 13 letni kaukaz na starośc zaczął brudzic w domu, ale to członek rodziny trudno i tak go kochamy. Ale sprzątania po nim jest sporo:lol:

Posted

O matko.. To mnie rozwaliłaś teraz Brązowa :shake:
Siusiała więc pewnie dostawała wpierdziel. Dostawała wpierdziel więc siusiała ze strachu. Mój boże, co za ludzie. A dzieci się uczą :mad:

A Pralinka przepiękna kupa futerka :) Zapadła mi w pamięć, bo tak siedziała w kącie i co na nią spojrzałam to nieśmiało machała ogonkiem.