baffi2 Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 jutro postaram sie wymyślić :D kurcze ona już zasypia, a mial byc jeszcze wieczorny spacerek:mad: słodziutka:loveu: Quote
BlackSheWolf Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 no to szybciutki spacerek i spać :) Quote
LittleMy Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 a gdzie spi u siebie czy w lozku?:) moja Mysza pierwszego dnia niby sie polozyla u siebie, ale potem zaraz wskoczyla pod koldre:) Quote
baffi2 Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 [quote name='LittleMy']a gdzie spi u siebie czy w lozku?:) moja Mysza pierwszego dnia niby sie polozyla u siebie, ale potem zaraz wskoczyla pod koldre:)[/quote] ona śpi tam gdzie ja jestem lub gdzie np. moja mama :D w tej chwili śpi na dywanie koło komputera:cool3: jutro się wybieramy do weta na kontrole, żważyć, coś od insektów itp. Quote
BlackSheWolf Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 no to życzymy powodzenia :) a sunia w schronie zaszczepiona i odrobaczona byla :) Quote
baffi2 Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 My juz po spacerku, sunia szybko zrobila sioosioo. A czy ona powinna codziennie robić koopkę??:razz: Quote
BlackSheWolf Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 a powinna :D mój to nawet nieraz i 2-3 rzy dziennie robi :) Quote
wtatara Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 moja sunia na początku po adopcji robiła raz dziennie i to nie zawsze-stres, kilka razy zrobiła w domu ale szybko się nauczyła Quote
zdrojka Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Baffi, może być, że na początku kupki będą bardzo nieregularne, jednego dnia dwie rzadkie, drugiego nic, a trzeciego jedna już normalna. Zmiana miejsca, stres, zmiana jedzonka... Może być różnie. Jakby nie robiła nic dłużej niż 36 godzin, a je normalnie, wtedy trzeba się zacząć zastanawiać. 48 h to już trochę długo. A co dostaje do jedzenia? Suche, gotowane, puszki? Takie głupie pytanie, to Twój pierwszy własny pies? Bo jakoś nie doczytałam nigdzie wcześniej :oops: Jeśli chodzi o spanie w łóżku - jak właściciel sobie życzy. Nasza Mała do łóżka nie wchodzi, ma swoje posłanko i 5 milionów miejsc w domu, gdzie przysypia. Ale przyznam się po cichu i w wielkiej tajemnicy, że jak mojego Jarka nie ma, to pozwalam jej pospać na pościeli :evil_lol: Ale będziecie z niej mieli pociechę :multi: Bardzo się cieszę :p Quote
zdrojka Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Ekspresowa adopcja, więc i ekspresowy awatar, tymczasowo, aż pojawi się lepsze zdjęcie :p [IMG]http://img50.imageshack.us/img50/6381/baffi2acg6.jpg[/IMG] Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 :multi::multi::multi::multi: Suuuper sunieczka!!! Co do kupek to przede wszytkim zalezy co dostje jeść- moje psydostaja gotoane i kupa jest raz, 2 razy dziennie mała. Po suchej karmie zapewne bedzie duzo więcej. A jak z jej apetytem w ogóle? Quote
baffi2 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Wczoraj poszła spać na swoim legowisku, ale gdy się obudziłam leżała na fotelu :evil_lol: dzis rano o 7;00 zrobila kupkę :) później moja mama z nią wyszla ok. 10;00 i znów zrobila. Już jest po obiadku, niedługo idziemy na dłuższy spacerek:p Quote
baffi2 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 [quote name='uxmal']Baffi gratuluje Nareszcie:):multi:[/quote] [quote name='MagYa^^']baffi pogratulowac slicznej Myszy :)[/quote] Dziękujemy:loveu: Chciałam zrobić nowe fotki ale cyfrówka się rozładowała:mad: Quote
baffi2 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 [quote name='zdrojka']Baffi, może być, że na początku kupki będą bardzo nieregularne, jednego dnia dwie rzadkie, drugiego nic, a trzeciego jedna już normalna. Zmiana miejsca, stres, zmiana jedzonka... Może być różnie. Jakby nie robiła nic dłużej niż 36 godzin, a je normalnie, wtedy trzeba się zacząć zastanawiać. 48 h to już trochę długo. A co dostaje do jedzenia? Suche, gotowane, puszki? Takie głupie pytanie, to Twój pierwszy własny pies? Bo jakoś nie doczytałam nigdzie wcześniej :oops: Jeśli chodzi o spanie w łóżku - jak właściciel sobie życzy. Nasza Mała do łóżka nie wchodzi, ma swoje posłanko i 5 milionów miejsc w domu, gdzie przysypia. Ale przyznam się po cichu i w wielkiej tajemnicy, że jak mojego Jarka nie ma, to pozwalam jej pospać na pościeli :evil_lol: Ale będziecie z niej mieli pociechę :multi: Bardzo się cieszę :p[/quote] Do jedzenia dostaje suchą karme i coś gotowanego. Już załatwia się normalnie. Wcześniej miałam jednego psa - przez 10 dni... długa historia. Sunia już jest pociechą:diabloti: Quote
baffi2 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 [quote name='Ania+Milva i Ulver']:multi::multi::multi::multi: Suuuper sunieczka!!! Co do kupek to przede wszytkim zalezy co dostje jeść- moje psydostaja gotoane i kupa jest raz, 2 razy dziennie mała. Po suchej karmie zapewne bedzie duzo więcej. A jak z jej apetytem w ogóle?[/quote] Apetyt w normie, czasem kiedy coś ją przestraszy to wtedy nie chce jesc ale po 5 min. juz chce:p My już wychodzimy do weta :) Quote
BlackSheWolf Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 to jak wrócicie to czekamy na relacje :) Quote
Ola164 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Baffi tak się cieszę że Piękna już u Ciebie w domku :loveu: czy zmieniłaś imię, czy może pozostało po prostu Piękna? :loveu: Quote
BlackSheWolf Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 Baffi nadal nie może wymyśleć imienia :D hihi ;) Quote
baffi2 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 My już po wizycie u weta... Sunia dostała kropelki od pcheł, tabletkę na odrobaczenie. Miała zapchane gruczoły okołoodbytowe - już opróżnione. Kiedyś złamała ogonek który się źle zrósł:-( W dodatku pod miejscem złamania zrobiło się coś wrodzaju "woreczka", prawdopodobnie trzeba będzie usunąć to operacyjnie:-( Trochę pokasłuje, dostanie rutinoscorbin i syrop Pinio. Quote
baffi2 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Aha, podobno miała kiedyś szczeniaki:-( Temperatura w normie, waży 5,45 kg :) Quote
BlackSheWolf Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 złamany ogon ?? ?? jak ona ma króciutki... to pewnie jak jej obcinali ogon jak była szczeniakiem musieli to zle zrobic :( ale to dobrze, ze z sunia ogolnie jest ok :) Quote
BlackSheWolf Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 [quote name='baffi2']Aha, podobno miała kiedyś szczeniaki:-( Temperatura w normie, waży 5,45 kg :)[/quote] o to jak na mała kluske to sporo waży :evil_lol: uuu szczeniaki ? jej własiciele nic nie mowili... Quote
baffi2 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Miala szczeniaki lub ciąże urojoną ale bardziej prawdopodobne to pierwsze... Jesteśmy umówieni na kolejną wizyte 23 stycznia, zobaczymy czy przjedzie pokasływanie. Czeka ją szczepienie na: -kaszel psiarniowy -leptospiroze -nosówke - parwowiroze -zakaźne zapalenie wątroby. Gdy sunia będzie już w pełni zdrowa, po wszystkich szczepieniach i nic jej nie będzie dolegać - wysterylizujemy ją, może podczas zabiegu zostanie usunięty ten "woreczek" przy złamaniu ogonka. Czemu ona nie chce ze mną siedzieć tylko idzie do kuchni...? Quote
Recommended Posts