Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

baffi2 napisał(a):
Już jestem :) Wczoraj sie nie odzywalam bo imprezka się przedłużyła... A jutro kolejna będzie:evil_lol:
W sobotę chcielibyśmy wyjechać na niecały weekend, czy to nie będzie zbyt stresujące dla Nelly?? (w sobotę mija 9 dni od kiedy ją wzięliśmy)

moim zdaniem trochę za wcześnie, ale to wy musicie zdecydować,
jeśli zdecydujecie się z nią jechać to weźcie jej legowisko i zabawki niech czuje swój zapach

ja w poprzedni weekend miałam godsciną inicjacje -byłam w odwedzinach z psem u swojej psiapsióły którą nando wcześniej już poznał, bo nocowala u nas, tym razem było na odwrót, najbardziej się balam tego ze miał zostać sam w nocy na kilka godzinek(bo my w tym czasie na imprezce byliśmy)gdy wychodziliśmy wszyscy z mieszkania nie wiedział biedny co się dzieje, ale jak wóciliśmy rozlużnił się, a w drugim dniu gosciny tulił się niż zwykle, że nie wspomne jaki taniec radości odstawił jak już byliśmy w domku,

• Replies 948
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o pozostawieniu jej samej nie powinno być mowy. Moja większa suczka jest u mnie 5 lat. Do mamy jeździmy często. W tamtym roku zostawiliśmy ją na godzinę. gdy wróciliśmy w kuchni i pokoju zerwała firany co chciała wyskoczyć

Posted

oczywiście , ze nie
ja moglam pozwolic sobie na taki luksus bo nasz psiak już prawie pół roku jest z nami, ze dobrze zna ize ,jest barzdo odważnym psem- i nie boi się zmian, i wiedzialam że domku nic nie spoci, a to że był troche neswój i właził potem na łózko sie lelać to normalka, w końcu zostawiliśmy go samego na 3,5 godziny to się mu należało:cool3:

Posted

Pomyślimy z tym wyjazdem.:roll:
Dziś na spacerku chodziłyśmy już bez smyczy, Nelly oczywiście ma identyfikator w razie czego. Na początku troche się bałam że gdzieś mi ucieknie ale niepotrzebnie :p

Posted

LittleMy napisał(a):
to dobrze, ze sie pilnuje. a jak z innymi psami?

Czasem nie zwraca uwagi, a jak większe ją zaczepiają to warczy.
Dobrze że teraz mam Nelly...
:-(

Posted

zdrojka napisał(a):
Baffi, po 9 dniach bez smyczy?!? To zdecydowanie za wcześnie!
Raz drugi będzie dobrze, za trzecim ucieknie i potem będzie tragedia.

bez przesady ;) mój sąsiad wziął parę dni temu sunie ode mnie ze schronu i już na drugi dzień chodził z nią bez smyczy ;) ;) a Nelly znam dobrze ;) to mądra i kochana sunia, która napewno nie ucieknie :)

Posted

zdrojka napisał(a):
Baffi, po 9 dniach bez smyczy?!? To zdecydowanie za wcześnie!
Raz drugi będzie dobrze, za trzecim ucieknie i potem będzie tragedia.

To było w 7 dniu...
A z Baffim który jest już w nowym domu chodziłam bez smyczy już drugiego dnia i nigdy mi nie uciekł.

Wiem że to tylko pies i nie można mu ufać w 100% ale myślę że Nelly na pewno nie ucieknie - ona już się do nas bardzo przywiązała, ciągle za mną chodzi więc czemu miałaby uciekać...

Posted

LittleMy napisał(a):
nie ma lepszego pocieszyciela od psa ! :loveu:

jasne :D

Chciałam zacząć szkolić Nelly klikerem ale ona boi się dźwięku klikera :cool1:
Jak daję jej smakołyk i klikam, ona wypluwa smakołyk i ucieka:roll:

Posted

To szkol bez klikera;). Mój Olo też nie lubi takich dźwięków, szkole go normalnie i efekty są oszałamiające.
A na np. turnieju obedience nie wyciągnę klikera i nie zacznę ni stąd ni zowąd klikać, dlatego moim zdaniem lepsze jest normalne (czyt. bez klikera) ćwiczenie.

Posted

baffi2 napisał(a):
jasne :D

Chciałam zacząć szkolić Nelly klikerem ale ona boi się dźwięku klikera :cool1:
Jak daję jej smakołyk i klikam, ona wypluwa smakołyk i ucieka:roll:

moj pies to w ogóle nie łapie o co mi chodzi
patzry sie na mnie jak na debila
smakołyk zje, a czemu miałby wzgardzic?hehhe
ale żadnej prostej komendy nie wykona
dlatego gadam do niego ,pokazuje o co mu chodzi
i kliekier poszedł w kąt:lol:

Posted

Niewiem co się dzieje z Nelly:-(
Na jej legowisku pojawiły się wymioty (chyba)
Jej koopa miała płynną konsystencję
Wróciłyśmy ze spacerku, jedząc śniadanie usłyszałam dziwne odgłosy prawdopodobnie z jej żołądka:-o Dałam jej jeść - nie tknęła. Te odgłosy są b. głośne i nadal trwają...
Co z nią jest?:-(

Posted

mogła coś zjeść na spacerku i ma nieżyt żołądka i jelit lub grypę żołądkową. Moja ta 4 kg. sunia tak miała w grudniu.Miała biegunki z krwią. Najlepiej gdybys poszła z nia do weterynarza. Jesli to nie jest możliwe a masz Nifuroksazyd to jej daj 3x1 tab. Rozpuść w małej ilości wody i żeby było pewne ze wypiła daj sjej strzykawką. Zresztą jeśli nie będzie pić to albo weterynarz i kroplówka albo pojenie strzykawką. Zeby Ci się nie odwodniła. Do jedzenia jej nie zmuszaj. Wazne jest picie.Sprawdz czy ma suchy , ciepły nosek , tz. ze ma temperaturę. W niektórych aptekach można Nifuroksazyd kupić bez recepty. Jest też w Syropie. Jak powiesz że dla psa to cZęsto szybciej sprzedaja bez recepty