Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Malina. napisał(a):
Super fotki ;)
Ostatnio jakoś zaciekawiły mnie JRT i PRT, ale coś czuję, że nie wytrzymałabym z taką kupą energii :lol:.

ja jak nie mogę się psem zająć, a są takie chwile, to sru za drzwi na podwórko:diabloti: i se biega:razz: ale staram sie tego nie robić zbyt często

Posted

Tinka:) napisał(a):
ja jak nie mogę się psem zająć, a są takie chwile, to sru za drzwi na podwórko:diabloti: i se biega:razz: ale staram sie tego nie robić zbyt często

Ja tak samo :diabloti: Ogólnie to raselowi wystarczy ogólne posłuszeństwo, a najbardziej "siad", "zostań", "waruj" i "do mnie"(koniecznie!) no i agility lub frisbee i od czasu do czasu jakiś wypad na łąkę lub do lasu :eviltong: Łatwizna :evil_lol:

Posted

Russellka napisał(a):
No niestety, poczekajcie trochę, bo bateryjki zrobiły klap, a ja nie wiem gdzie jest ładowarka... :diabloti:

Jeśli często Ci się to zdarza, to możesz nauczyć Kodzię wyszukiwania ładowarek :rolleyes:. To byłby chyba pierwszy pies w Polsce, do szukania tego typu sprzętu :D.
Eh... musiałam dać nowe fotki w naszej galerii, bo zarzucano mi, że ją zaniedbuję :shake:.

Posted

Malina. napisał(a):
Świetne przeszkody, huśtawka najfajniejsza :).
Sama robiłaś, czy ktoś Ci pomagał? :cool3:

Enchantress'ka;10524970 napisał(a):
Naprawdę bardzo ładne przeszkody. :multi:
Tylko ciekawa jestem jak zrobilas hustawke - jest piękna!

Dziękujemy! :loveu:
Zagoniłam tatke i robiliśmy razem :cool: No więc tak, zrobiłam najpierw deskę - poprzybijałam krótkie listewki. później tata pomagał mi zrobić przymocowanie i stojaczek. Wzieliśmy metalową, grubą, krótką rurkę i przymocowaliśmy gwoździkami do deski, metalem z blachodachówki :lol: Później znaleźliśmy mocny drążek do położenia na stojak, tak żeby łatwo było huśtawkę rozebrać, ale żeby Koda na huśtawce nie spadła :razz: Hmmm stojaczek to tak jak widać, ale było dosyć ciężko wbijać gwoździe bo praktycznie każdy trzeba było zaginać ostrym dziubkiem w drewno, żeby sie nam Koducha nie pokaleczyła :D Widziałam że deseczka była trochę śliska, więc w grę weszły farby olejne i żwir. Deseczka została pomalowana i posypana żwirem, dla większej chropowatości. I zrobiła się trochę jak papier ścierny, czyli ciężko się na niej pośliznąć :evil_lol: No, a stojaczek zwyczajnie malowany żółtą farbką dla ładnej prezentacji :D

Mudik napisał(a):
Swietny pomysł na długi skok ,a huśtawka REWELKA!!!:multi::multi::multi:

Bardzo dziękujemy! :loveu: Jakoś sobie trzeba radzić kiedy miasto nie oferuje nic dla psa :lol:

jamnicze napisał(a):
no no, jaki fajny tor zrobiliście :)

:loveu::loveu::loveu:

Posted

aaa i wczoraj trymowałam Kodę, zajęło mi to około 1,5 godziny, chociaż nie była bardzo zarośnięta:lol: Ale opłacało się, oto efekty:
Tyle ze mnie wyszło:

A tak wyglądam:

Posted

Russellka napisał(a):
Ja tak samo :diabloti: Ogólnie to raselowi wystarczy ogólne posłuszeństwo, a najbardziej "siad", "zostań", "waruj" i "do mnie"(koniecznie!) no i agility lub frisbee i od czasu do czasu jakiś wypad na łąkę lub do lasu :eviltong: Łatwizna :evil_lol:

mojemu nie wystarczy:diabloti: mój ma chyba jakieś szczególne adhd:shake:

podoba mi się ten torek, a sierści tyle z mojego Grama wyłazi w ciągu 2 dni jak linieje:shake:

Posted

Dzięki za bardzo szczegolowy opis budowy hustawki.
A Kodziaczek po trymowaniu - piękny. :loveu: Pewnie nieźle się namęczyłaś z tym skubaniem, ja na szczęście Wenową prowadzę do salonu, ani mi się śni samemu ją trymować - za dużo roboty! :lol: