asiak_kasia Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 bołdełek mokry czy suchy wygląda tak samo źle :diabloti: Quote
Unbelievable Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 [quote name='Fauka']Mokry border wygląda żałośnie :evil_lol: ale one wodolubne są, nie? Lary jak nie rzucam mu nic do wody to sam sobie wrzuca i wyławia.[/QUOTE] No Brum akurat pływa lepiej niż niejeden retriever, ale sama się sobą w taki sposób zająć nie potrafi, nie ta rasa [quote name='evel']Na przykład płynie do Szwecji? :evil_lol: Zu się brzydzi morza, woli rzekę albo jezioro, ale bez fal najlepiej. Szlachta, wiadomo :roll:[/QUOTE] raczej idzie szukać innych ludzi którzy by jej coś porzucali :grins: no oczywka, książę Gram ewentualnie zamoczy paluszki :diabloti: [quote name='Amber']To nic dziwnego, że ją pilnuje... W Szwecji jak wiadomo czai się zło :shake: :lol: Mokry border wygląda... ehehehe :eviltong:[/QUOTE] no jak, jak :diabloti: [quote name='Rinuś']to jest ta obroża z decathlonu? fajnie w niej wygląda :loveu: w ogóle fajowe zdjęcia :) jakie dlugie i chude patyczki :evil_lol: [URL]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/10162_665975303418183_1243824482_n.jpg[/URL][/QUOTE] tak, to ta obroża ;) dzięki :loveu: [quote name='Illusion']Gienka też sobie sama płki wrzuca do wody, a potem po nie płynie :lol:. Super Bruma wygląda w tej obroży :loveu:. A co do klatki, to ona pewnie się boi, że jak zobaczysz, że w niej nie siedzi, to znów zaczniesz się nad nią znęcać, dlatego dla własnego dobra sama sobie do niej idzie :evil_lol:.[/QUOTE] oo znaczy dużo się zmieniło odkąd ją widziałam ostatnio? ;) cholera, myślałam, że nikt nie zgadnie :placz: [quote name='asiak_kasia']bołdełek mokry czy suchy wygląda tak samo źle :diabloti:[/QUOTE] Brum jest śliczna ;( [IMG]https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/21332_665975756751471_250572310_n.jpg[/IMG] [IMG]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1010924_665975926751454_174271384_n.jpg[/IMG] [IMG]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1012610_665975960084784_1300777432_n.jpg[/IMG] [IMG]https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/421829_665975963418117_1668833974_n.jpg[/IMG] [IMG]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1011058_665976073418106_378591360_n.jpg[/IMG] Quote
Amber Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 [QUOTE]no jak, jak :diabloti:[/QUOTE] Jakby mięśni zapomniała wziąć z domu :eviltong: Quote
Unbelievable Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 [quote name='Amber']Jakby mięśni zapomniała wziąć z domu :eviltong:[/QUOTE] no niestety, jak piesek je jak ptaszek, a do tego nie ma predyspozycji, to właśnie tak wygląda ;) ale już mam na nią plan :diabloti: Quote
BBeta Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 [url]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1012610_665975960084784_1300777432_n.jpg[/url] Jakie cieniutkie łapki :mdleje: :diabloti: Quote
jonQuilla Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 faktycznie łapki ma jak patyczki a obroża jest niesamowicie zajebista :) będę dziś koło decathlonu, wejdę aż z ciekawości obczaić :) Quote
asiak_kasia Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Mitełka jest prześliczna, chociaż wsie bołdełki black&white są prawie identyczne :eviltong: Prawdziwy pies to się zaczyna od 20kg w górę :diabloti: a nie takie wypłoszątko :shake: i to na pewno jest efekt tego, że ją w klatce trzymasz! Quote
Illusion Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Dużo, wchodzi do wody normalnie, a nie tak, jakby czaił się tam jakiś potwór ;). Może w tym roku uda mi się ją przekonać do wskakiwania :evil_lol:. Haha, właśnie, Brum jest taka mała, bo trzymałaś ją w za małej klatce! Też mogłam tak zrobić, byłyby większe szanse, że będę mieć drugą Skę, a teraz to nie wiadomo. Quote
Czekunia Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Rinuś, nie załamuj mnie:evil_lol:, nie używałaś jeszcze tej obroży? To po co ja po nią zapindalałam do Decathlonu:eviltong:. Martyna, słodki patyczak:loveu:, co to za odmiana:diabloti:? Możesz uciąć nożyczkami ten zbędny pasek, który sterczy w obroży, mnie on strasznie denerwował. Quote
Unbelievable Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 [quote name='BBeta'][URL]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1012610_665975960084784_1300777432_n.jpg[/URL] Jakie cieniutkie łapki :mdleje: :diabloti:[/QUOTE] :grins: [quote name='jonQuilla']faktycznie łapki ma jak patyczki a obroża jest niesamowicie zajebista :) będę dziś koło decathlonu, wejdę aż z ciekawości obczaić :)[/QUOTE] no fajnie wygląda, ale niestety rdzewieje :placz: [quote name='asiak_kasia']Mitełka jest prześliczna, chociaż wsie bołdełki black&white są prawie identyczne :eviltong: Prawdziwy pies to się zaczyna od 20kg w górę :diabloti: a nie takie wypłoszątko :shake: i to na pewno jest efekt tego, że ją w klatce trzymasz![/QUOTE] :loveu: e tam, ja lubię małe pieski, a taka Brum to jest max :diabloti: [quote name='Illusion']Dużo, wchodzi do wody normalnie, a nie tak, jakby czaił się tam jakiś potwór ;). Może w tym roku uda mi się ją przekonać do wskakiwania :evil_lol:. Haha, właśnie, Brum jest taka mała, bo trzymałaś ją w za małej klatce! Też mogłam tak zrobić, byłyby większe szanse, że będę mieć drugą Skę, a teraz to nie wiadomo.[/QUOTE] no i superancko ;) ja nie mam gdzie uczyć Bruma wskakiwania :placz: cholera, kolejna tajemnica odkryta :placz: ty to byś musiała pod szafą trzymać chyba :evil_lol: [quote name='Czekunia']Rinuś, nie załamuj mnie:evil_lol:, nie używałaś jeszcze tej obroży? To po co ja po nią zapindalałam do Decathlonu:eviltong:. Martyna, słodki patyczak:loveu:, co to za odmiana:diabloti:? Możesz uciąć nożyczkami ten zbędny pasek, który sterczy w obroży, mnie on strasznie denerwował.[/QUOTE] patrz jaka podła bestia :diabloti: patyczak borderowy, niedawno odkryty gatunek :evil_lol: jak ja już obcięłam z 5cm :mdleje: ona ma 30cm w szyjce Quote
asiak_kasia Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Ja bym nie mogła takiego wypłoszaczka miec w chałupie bo bym go drzwiami zabila :eviltong: ale Broomik należy do koleżanki fotoblożanki to należy titać i ciumciać :loveu: :diabloti: Quote
evel Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 [quote name='asiak_kasia']Ja bym nie mogła takiego wypłoszaczka miec w chałupie bo bym go drzwiami zabila :eviltong: [/QUOTE] Śmiej się śmiej, dla mnie "przesiadka" po dobermance na tymczaskę 5 kg a potem na Zu była traumatyczna na początku :P Quote
omry Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 [quote name='Unbelievable']jak ja już obcięłam z 5cm :mdleje: ona ma 30cm w szyjce[/QUOTE] Matko jaka chudzina :lol: Avril ma 31-32 :evil_lol: [FONT=Verdana][quote name='asiak_kasia']Ja bym nie mogła takiego wypłoszaczka miec w chałupie bo bym go drzwiami zabila [/QUOTE][/FONT][FONT=Verdana] To weź sobie 1,5 kg jorecka [/FONT]:loveu: Quote
Czekunia Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 O widzisz, to ma prawie tyle w szyjce, co moja Zara:megagrin:, obydwie takie wypasione:diabloti:. Co do skakania do wody to mój Sajan jest mistrzem, mam wrażenie, że większą frajdę przy aportowaniu (nie wiem, czy mogę tak pisać:eviltong:?) sprawia mu właśnie to skakanie, im więcej bałaganu wokół i rozchlapanej wody tym lepiej. Quote
asiak_kasia Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 [quote name='evel']Śmiej się śmiej, dla mnie "przesiadka" po dobermance na tymczaskę 5 kg a potem na Zu była traumatyczna na początku :P[/QUOTE] No jak moi rodzice przynieśli do chaty mikro spanielkę to tez był problem, żeby się na takiego małego psa przestawić :eviltong: ale mały pies ma swoje plusy. Dużo plusów. Żre mniej, akcesoria tańsze, ogólnie fajnie miec takiego pyrdka małego. Tyle, że małe pieski mają okropne charakterki za dużo motora w doopsku mają :diabloti: Quote
Amber Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 [QUOTE]Tyle, że małe pieski mają okropne charakterki za dużo motora w doopsku mają :diabloti:[/QUOTE] Pffff jamnice przy Jarim zachowują się jakby miały anemię. A jamniki nie są jakoś wybitnie spokojne :eviltong: Dlatego trzeba być pierdzielniętym i brać sobie na łeb 40 kg amfetaminowego ciągu :loveu: :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 [quote name='Amber']Pffff jamnice przy Jarim zachowują się jakby miały anemię. A jamniki nie są jakoś wybitnie spokojne :eviltong: Dlatego trzeba być pierdzielniętym i brać sobie na łeb [B]40 kg amfetaminowego ciągu[/B] :loveu: :evil_lol:[/QUOTE] :evil_lol: to powinna być nazwa Twojego fotoblożka :loveu: Quote
Amber Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Haha... Niestety :eviltong: są jeszcze jamnice i głupio by je było pominąć w tytule ;) Quote
asiak_kasia Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 [quote name='Amber']Haha... Niestety :eviltong: są jeszcze jamnice i głupio by je było pominąć w tytule ;)[/QUOTE] dodaj jamnice na porostach i bedzie gites majonez :loveu: Quote
Aleks89 Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Mówię Ci rumun ,że ona ci się będzie rozwijała dłuuugo ;)Widziałaś ostatnio etapy Kai dorastania i dopiero po 2roku zaczęła przypominać psa :lol: Quote
Unbelievable Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 [quote name='asiak_kasia']Ja bym nie mogła takiego wypłoszaczka miec w chałupie bo bym go drzwiami zabila :eviltong: ale Broomik należy do koleżanki fotoblożanki to należy titać i ciumciać :loveu: :diabloti:[/QUOTE] no, i tak ma być :diabloti: ale niestety drzwiami się nie da zabić, sprawdzałam :placz: piesek ewentualnie zacznie przepraszać że przez niego nie mogłaś drzwi zamknąć ;( [quote name='omry']Matko jaka chudzina :lol: Avril ma 31-32 :evil_lol: [/QUOTE] Gram ma 28 a jest prawie połowę mniejszy :diabloti: [quote name='Czekunia']O widzisz, to ma prawie tyle w szyjce, co moja Zara:megagrin:, obydwie takie wypasione:diabloti:. Co do skakania do wody to mój Sajan jest mistrzem, mam wrażenie, że większą frajdę przy aportowaniu (nie wiem, czy mogę tak pisać:eviltong:?) sprawia mu właśnie to skakanie, im więcej bałaganu wokół i rozchlapanej wody tym lepiej.[/QUOTE] kurde, myślałam, że ma więcej jednak :razz: Brum zdecydowanie woli aportować, skakanie do wody jej jakoś nie kręci co mnie bardzo dziwi [quote name='Aleks89']Mówię Ci rumun ,że ona ci się będzie rozwijała dłuuugo ;)Widziałaś ostatnio etapy Kai dorastania i dopiero po 2roku zaczęła przypominać psa :lol:[/QUOTE] no mam nadzieję ;) bo jest straszne lelum- polelum :placz: a i tak się za nią wezmę, i tak ;) Quote
asiak_kasia Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 [quote name='Unbelievable']no, i tak ma być :diabloti: ale niestety drzwiami się nie da zabić, sprawdzałam :placz: piesek ewentualnie zacznie przepraszać że przez niego nie mogłaś drzwi zamknąć ;( [/QUOTE] :evil_lol: boszzzz... :shake: matretuje taka psa i sie jeszcze na publicznym forum chwali :eviltong: nie chce mi się juz w papisiowym wątku ciągnać tematu. Zarąbiscie dają rade budelki w IPO :loveu: bede musiała pogrzebać w temacie :cool3: gdzies był temat tej "miękkości" borderów i mnie zastanawia jak własnie taka "wrażliwość" się przekłada na takie szkolenie. Niby pies do IPO musi byc z tych twardych. A tu proszę dają radę lepiej niz niektóre CCty ;) Quote
Unbelievable Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 Bo charakter mają coponiektóre mega twardy ;) a wrażliwość na właściciela to jest inna sprawa. Dla Brumy zdecydowanie gorszą karą jest "co zrobiłaś" niż pierdut kolcami po szyjce. Bo przy "co zrobiłaś" ona wie, że ja jestem z niej bardzo niezadowolona, i że nie powinna robić tego, co zrobiła, a ona tak kocha pańcię, że strasznie płacze jak ja się nie cieszę :diabloti: pierdut kolczatką mówi tylko "ok, to jest źle", jest po prostu bardzo jasnym sygnałem mówiącym, że jest coś nie tak i działa w sytuacjach, w których moje zadowolenie czy nie do niej nie dochodzi ;) typu wcześniej gonienie rowerów. Z kolei np. jak jej powiem przy frisbee "suuuuper piesek" jak złapie dysk, a nic nie powiem jak nie złapie, to ona od razu wie co jest lepsze, i co ma robić, wystarczyły dwie sesje, kilkanaście powtórzeń, żeby mi zaczęła więcej skakać i bardziej się starać przy łapaniu. To dla mnie też jest jakaś miękkość. Za to borderek ma przeprowadzić często samodzielnie stado owieczek, które są upartymi stworzonkami- no kurde musi być twardy do tego, nie ma innej opcji, inaczej by się złamał ;) i żadna owca by się nie posłuchała Jak Brum się szarpie szarpaczkiem i się wkręci, mogę ją kopnąć, bić, mogą ją psy za ogon łapać, cokolwiek, nie puści :grins: ale na komendę puszcza w 99% przypadków ;) sory, ale nie umiem inaczej niż przykładami :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 [quote name='Unbelievable']Bo charakter mają coponiektóre mega twardy ;) a wrażliwość na właściciela to jest inna sprawa. Dla Brumy zdecydowanie gorszą karą jest "co zrobiłaś" niż pierdut kolcami po szyjce. Bo przy "co zrobiłaś" ona wie, że ja jestem z niej bardzo niezadowolona, i że nie powinna robić tego, co zrobiła, a ona tak kocha pańcię, że strasznie płacze jak ja się nie cieszę :diabloti: pierdut kolczatką mówi tylko "ok, to jest źle", jest po prostu bardzo jasnym sygnałem mówiącym, że jest coś nie tak i działa w sytuacjach, w których moje zadowolenie czy nie do niej nie dochodzi ;) typu wcześniej gonienie rowerów. Z kolei np. jak jej powiem przy frisbee "suuuuper piesek" jak złapie dysk, a nic nie powiem jak nie złapie, to ona od razu wie co jest lepsze, i co ma robić, wystarczyły dwie sesje, kilkanaście powtórzeń, żeby mi zaczęła więcej skakać i bardziej się starać przy łapaniu. To dla mnie też jest jakaś miękkość. Za to borderek ma przeprowadzić często samodzielnie stado owieczek, które są upartymi stworzonkami- no kurde musi być twardy do tego, nie ma innej opcji, inaczej by się złamał ;) i żadna owca by się nie posłuchała Jak Brum się szarpie szarpaczkiem i się wkręci, mogę ją kopnąć, bić, mogą ją psy za ogon łapać, cokolwiek, nie puści :grins: ale na komendę puszcza w 99% przypadków ;) sory, ale nie umiem inaczej niż przykładami :evil_lol:[/QUOTE] No kurde własnie to will to please (czy ja to się tam profesjonalnie nazywa) to dla nie nie to samo co wrażliwość. I teraz już bardziej łapie o co cho ;) JA cały czas próbowałam odnieść BC np do rotów, które miał swego czasu zaganiać bydło do rzeźnika. I tu tez pies musiał byc mega twardy, bo inaczej byczek go wpasował w ziemię. I tera to już wiem na czym stoje. Bołdełki to jednak wcale nie są takie ciapy jakie miałam w głowie. Fajnie, bo nie ukrywam, że gdzies tam widziałam super psy do łapania talerza, a tu proszę dają radę i w "moim" sporcie :cool3: a do mnie lepiej dociera na przykładach, wiec spoko-dostosowane od odbiorcy :P Quote
Unbelievable Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 Bo to chyba po prostu trzeba poznać borderka takiego z dobrym charakterem, a nie showowe lelum-polelum, albo agresora, albo psa z wkrętą na zaganianie piłek i tak dalej. A Brum jest jednak borderkiem z charakterkiem :evil_lol: Quote
Recommended Posts