Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='jonQuilla']jaki pies taka metoda klikania :evil_lol:
żeby nie było niedomówień...nie zdzieliłam jej tym kijem przez łeb ;) lekko tylko puknęłam, wystarczyło :evil_lol: jej trzeba takie bodźce czasami wysyłać żeby sprowadzić ją na ziemię :stupid:[/QUOTE]

muszę sprawdzić na Egonie , może jej też trzeba kliknąć klikerem w łeb , to zatrybi , że można się ruszać ? :evil_lol:

dlaczemu nie BARFujesz :(

Posted

[quote name='Vectra']muszę sprawdzić na Egonie , może jej też trzeba kliknąć klikerem w łeb , to zatrybi , że można się ruszać ? :evil_lol:

dlaczemu nie BARFujesz :([/QUOTE]

Weź bo potem ktoś mnie oskarży że namawiam do stosowania przemocy na psie i dostanę bana na dogo :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Salsa jest bystrym psem ale jej emocje a w sumie brak ich opanowania sprawia że robi się z niej mega idiota. W domu ona potrafi jakoś tam pracować, skupić się w miarę możliwości (bo i tak zawsze jest rozkojarzona) ale na dworze mam wrażenie że jedyne co ma w głowie to przeciąg powstający poprzez wlatywanie wiatru uszami. No ale jest karna więc czasami wystarczy ją zganić słowem albo lekkim pacnięciem i zaczyna jej się przypominać ze jeśli ja coś do niej mówię to ma skupić się na mnie.

Posted

[quote name='jonQuilla']jaki pies taka metoda klikania :evil_lol:
żeby nie było niedomówień...nie zdzieliłam jej tym kijem przez łeb ;) lekko tylko puknęłam, wystarczyło :evil_lol: jej trzeba takie bodźce czasami wysyłać żeby sprowadzić ją na ziemię :stupid:[/QUOTE]
znam to- ja szczura muszę czasem ukarać za nieprzyjście :diabloti: ohhh już widzę te poruszenie u pozytywnych :loveu:
[quote name='Vectra']muszę sprawdzić na Egonie , może jej też trzeba kliknąć klikerem w łeb , to zatrybi , że można się ruszać ? :evil_lol:

dlaczemu nie BARFujesz :([/QUOTE]
trzeba mnie do TOZu podać, bo moje psy nie jedzą ekologicznej jagnięcinki :(
swją drogą, to jeszcze trochę i nic nie będą jadły bo kuriera DALEJ NIE MA, a status paczki to nadal " w magazynie"

[quote name='jonQuilla']Weź bo potem ktoś mnie oskarży że namawiam do stosowania przemocy na psie i dostanę bana na dogo :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Salsa jest bystrym psem ale jej emocje a w sumie brak ich opanowania sprawia że robi się z niej mega idiota. W domu ona potrafi jakoś tam pracować, skupić się w miarę możliwości (bo i tak zawsze jest rozkojarzona) ale na dworze mam wrażenie że jedyne co ma w głowie to przeciąg powstający poprzez wlatywanie wiatru uszami. No ale jest karna więc czasami wystarczy ją zganić słowem albo lekkim pacnięciem i zaczyna jej się przypominać ze jeśli ja coś do niej mówię to ma skupić się na mnie.[/QUOTE]

no ja szczura czasem też muszę trzepnąć jak mu się rozum w tej próżni zgubi ;) znaczy najczęściej tylko krzyczę na niego :evil_lol:

Ogłaszam wszem i wobec, że dzisiaj termometr pokazał temperaturę DODATNIĄ :mdleje: będzie można chodzić na spacerki :loveu:

Posted

[quote name='Unbelievable']
Ogłaszam wszem i wobec, że dzisiaj termometr pokazał temperaturę DODATNIĄ :mdleje: będzie można chodzić na spacerki :loveu:[/QUOTE]

to zabieraj stworzenia i idziemy w teren ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']a z chęcią bym się przeszła dzisiaj... :diabloti:
podejrzewam że paczki i tak nie dostanę ;)[/QUOTE]

to możemy iść ale gdzie? dawaj pomysł jak znasz jakieś fajne miejsce :)

Posted

[quote name='jonQuilla']to możemy iść ale gdzie? dawaj pomysł jak znasz jakieś fajne miejsce :)[/QUOTE]

no właśnie sęk w tym, że nie znam :evil_lol: ja tylko chodzę na boisko pod blokiem bądź na plażę, ale podobno na zaspie jest fajny duży park

Posted

[quote name='Unbelievable']no właśnie sęk w tym, że nie znam :evil_lol: ja tylko chodzę na boisko pod blokiem bądź na plażę, ale podobno na zaspie jest fajny duży park[/QUOTE]

gdzie mniej wiecej na zaspie?
\

Posted

[quote name='Unbelievable']no ja szczura czasem też muszę trzepnąć jak mu się rozum w tej próżni zgubi ;) znaczy najczęściej tylko krzyczę na niego :evil_lol:
[/QUOTE]

A na Ciebie też tak dziwnie patrzą jak już krzykniesz? :diabloti: Bo jak ja na Erisa huknę to patrzą jakbym mu nogę odrąbała i właśnie jadła.

Jak będziecie na spacerze to zdjęcia poróbcie!

Posted

[quote name='FredziaFredzia']A na Ciebie też tak dziwnie patrzą jak już krzykniesz? :diabloti: Bo jak ja na Erisa huknę to patrzą jakbym mu nogę odrąbała i właśnie jadła.[/QUOTE]

zwykle nie mamy widzów, więc w sumie nie wiem :diabloti: największe wrażenie robi frisbee, albo szczur wskakujący na rączki którego ja później rzucam, i on znowu mi wskakuje :diabloti:

Posted

[quote name='Vectra']tylko taki rozgotowany na papkę , po innym będzie srać dalej niż widzieć ;)[/QUOTE]
większość ludzi popełnia ten błąd, nie rozgotowuje na maska ryżu tylko daje takie lekko rozgotowany...a pozniej biegunka po ryżu hihi
[quote name='Vectra']
wyślę ją do Cezara Millana , ona go pokona :evil_lol:
[/QUOTE]
ojjj chciałabym to zobaczyc:-)
Jeżeli chodzi o moją paczkę, ciągle ma status "na magazynie" :)[/QUOTE]
i jak paczka??
wiem, jestem :([/QUOTE]
karmisz barfem - jesteś zła, nie karmisz tez jesteś zła, to ja nie wiem czym juz te psy mamy karmić? powietrzem?
[quote name='jonQuilla']jaki pies taka metoda klikania :evil_lol:[/QUOTE]
haha pozytywni by się przekręcili;-)

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']większość ludzi popełnia ten błąd, nie rozgotowuje na maska ryżu tylko daje takie lekko rozgotowany...a pozniej biegunka po ryżu hihi

[/QUOTE]
bo nie wiedzą , że np taki ryż "po ludzku" działa świetnie , na przepchnięcie np zalegających kości ;)
a że pies nie strawia nie rozgotowanego ryżu , no któż o tym może wiedzieć .... zaraz będzie ... a mój pies je i jest git ... tiaa :grins:

Pirania , barfem lub karmami HOLISTYCZNYMI :diabloti: oczywiście nie wolno krzyczeć na psa , używać kolczatek , szkolić tylko pozytywnie , jak takie szkolenie nie działa , znaczy że się nie znasz , to po co ci pies , jak się nie znasz.
Naturalnie żadne kojce , żadne budy - tylko podusia i łóżeczko

Posted (edited)

może po prosto wszyscy wybierzmy taki sposob karmienia, jaki pasuje nam i naszym psom, nie prosciej?:cool1:

a wiecie, ze yorkow nie mozna spuszczac ze smyczy? Bo ja się dziś na spacerze dowiedziałam od przemiłej sąsiadki...
sytuacja: Ja z dwoma wypierdkami puszczonymi luzem na boisku i dzieckiem. Rzucam psom piłke (dziecko się bawi gdzieś niedaleko:diabloti:) psy sobie za nią latają, kompletnie ignorując otoczenie. Nagle dopada nas jakiś ok 15 kg psiak i po krótkim obwąchaniu się z moimi psami atakuje Ayusia. Dobiegłam do psow, złapałam swoje na rece, w tym czasie doleciała właścicielka owego pieska i z ryjem na mnie, że tak to jest jak sie spuszcza ze smyczy yorki! Ze jak ja chciałam pieski spuszczać, to mogłam sobie wziąc kundelki ze schroniska a nie yorki! Yorki to się na smyczy prowadza, na raczkach nosi a nie na osiedlu wsrod ludzi spuszcza... ?? czy ktos mi to moze wytlumaczyc na spokojnie? Bo ja sie tak zagotowałam, ze mnie moje własne 3 letnie dziecko uspokajało, chyba w obawie że panią przemielę, zjem i wydalę drugim końcem:angryy:

Edited by sacred PIRANHA
Posted

[quote name='sacred PIRANHA']może po prosto wszyscy wybierzmy taki sposob karmienia, jaki pasuje nam i naszym psom, nie prosciej?:cool1:[/QUOTE]
wiesz z punktu widzenia logicznego , tak właśnie powinno być
mi to tam wisi , czym kto karmi psa , co z nim robi ... jeśli psu widać że nic nie dolega ani nie brakuje

ale pamiętaj ... tu sporo ludzi WIE LEPIEJ :diabloti:
oczywiście że rozmowy , o dzieleniu się doświadczeniem , czy potrzeby rady są ok .... jako rozmowy , polemika ...
tylko szkoda że WIEM LEPIEJ , nie podaje co wie , tylko rozkazuje jak ma być :)
zabawne są rozmowy , na wątku obroże,szelki,smycze
tam to jest niekiedy ubaw po pachy :evil_lol:

Posted

Paczki dalej nie ma, i dalej ma status "na magazynie" :)
zooplus "bardzo dziękuje za wiadomość" i "paczka powinna być w ciągu dwóch dni" :)
karmę mam na jutro, szczura dopycham ryżem (do którego wrzuciłam kurze białko i podgrzałam żeby się ścięło, trochę wartości odżywczej ma....)
a w środę chyba czeka mnie gotowanko :roll:

Dobra, wróciliśmy ze spacerku, młoda się trochę zmęczyła, szczur prawie wcale, ale i tak się cieszę że się poganiali trochę :loveu: i przy okazji odkryłam nowe miejsce na spacerki :evil_lol:
no i szczurzy rozwalił sobie piątą opuszkę nie wiem jakim cudem :mdleje:

Posted

[quote name='Vectra']wiesz z punktu widzenia logicznego , tak właśnie powinno być
mi to tam wisi , czym kto karmi psa , co z nim robi ... jeśli psu widać że nic nie dolega ani nie brakuje
[/QUOTE]

no to jesteś w mniejszości, bo tutaj wszyscy wiedzą lepiej, wiec dobre jest tylko to co i jak oni robią o :-)

Unbelievable, no paczka dotarła migiem po prostu hihihi

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']no to jesteś w mniejszości, bo tutaj wszyscy wiedzą lepiej, wiec dobre jest tylko to co i jak oni robią o :-)

Unbelievable, no paczka dotarła migiem po prostu hihihi[/QUOTE]

no ja to się staram sugestie przyjmować, zastanawiać się nad nimi takie tam, ale jeżeli ktoś mi każe zmienić coś, do czego ja dochodziłam długi czas i tak jest dla mnie najlepiej, to po prostu nie zdzierżę :diabloti: BO TAK JEST LEPIEJ :diabloti:

nie dotarła, dojdzie :evil_lol:

Posted

[quote name='Unbelievable']no ja to się staram sugestie przyjmować, zastanawiać się nad nimi takie tam, ale jeżeli ktoś mi każe zmienić coś, do czego ja dochodziłam długi czas i tak jest dla mnie najlepiej, to po prostu nie zdzierżę :diabloti: BO TAK JEST LEPIEJ :diabloti:
[/QUOTE]
ja mam to samo:-)

Z Ayusiem walczyłam kilka miesiecy (8?9?) z roznym zarciem, jak mi ktos teraz mowi ze pewnie po prostu karma którą jadł była za tania (? RC Intestinal junior, Acana z jablkiem, Brit Care z jagniecina) lub jakaś mi sie partia nie swieza trafila (przez 8 miesiecy?) dlatego miał ciągle i ciągle nawracające biegunki to mnie krew zalewa...bo ktos kto nie zna mojego psa na codzien, nie wie ile i jakich karm probowałam, nie wie jak bardzo sie starałam coś znalezc co by mu pasowało teraz mi bedzie mowil, ze dawanie mu surowych kosci jest niehumanitarne i głupie - w tyłku to głeboko mam jakie to jest, wiem ze moj pies przestał miec biegunki na tym niehumanitarnym i głupim barfie, a reszta mnie ... napisałabym ale znowu mnie jakić mod poprawi:oops: :diabloti:

no ale tutaj wszyscy wiedzą lepiej, nawet nasze prywatne psy, ktorych na oczy nigdy nie wiedzieli lepiej znają, ich tyłki też lepiej znają:diabloti:

Posted

ja kocham złote rady , odnośnie żarłocznego Frania :diabloti: i cieszę się , że wielu z tych radzących , poznało go osobiście i miało przyjemność uczestniczyć w karmieniu go :evil_lol:
a naj naj to mi się podoba , że ci co mówili - no jak to staffik gardy :diabloti: w końcu trafili na swojego "frania" i teraz do mnie po radę , co robić bo nie żre :cooldevi:

to samo tyczy się wychowania Klementynki .. ją można tak wychować , jak Frania zmusić by zjadł miskę karmy na raz.

Co do rad , ja też się radzę , pytam , podpatruje , konsultuje , wymieniam poglądy , przeyślenia ... nikt się omnibusem nie urodził.
Ale sorry , szlag mnie trafia , jak poucza mnie jakaś istota , co ma w życiu pierwszego psa , pies ma 2 miesiące .... no ale czytała w necie i w książkach :diabloti:

człowiek uczy się całe życie ... i tak głupi umiera. Każdy pies jest inny , zdobyta wiedza to powiedzmy początek sposobu na dany egzemplarz.

bawiła mnie , irytacja o brudne nogi Frania :evil_lol: dziś przybył cały czarny ... ale w środę ma był pół metra śniegu , więc będzie znów wykąpany i bialutki :diabloti:

Posted

[quote name='Vectra']bawiła mnie , irytacja o brudne nogi Frania :evil_lol: dziś przybył cały czarny ... ale w środę ma był pół metra śniegu , więc będzie znów wykąpany i bialutki :diabloti:[/QUOTE]

Śnieżnobiałe stópki Frania to jest mój ulubiony temat :loveu: