PaulinaT Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Boże jak taki niuniuś znalazł się w schronie? Pies z kanapy buch do klatki, on tego nie przeżyje... :placz: Quote
supergoga Posted December 18, 2007 Author Posted December 18, 2007 Tego się właśnie obawiam. Dzisiaj był telefon w jego sprawie. Pani zapytała tylko czy młody, a jak stwierdziła że nie jest młody to spytała: a bassetów nie macie. No i co ...:mad: Quote
Asia & Ginger Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 [quote name='Ewa_Nuka']Wziełabym go na tymczas tylko mały problem ja jestem z Katowic? Nie wiem, czy ktoś zauważył, ale Ewa_Nuka proponuje tymczas. :cool3: Ewa jest z forum spanielowego, ma już spanielkę ze schroniska. Może warto umieścić ogłoszenie na Wątku transportowym. Święta się zbliżają, ludzie podróżują, może ktoś będzie jechał na Śląsk. :cool3: Quote
supergoga Posted December 18, 2007 Author Posted December 18, 2007 Zauważyłam. Jasne. JUtro sprawdzimy relacje Kokusia z innymi psiakami i jak będzie ok - a juz został umieszczony razem z panienką i obserwujemy - umieszczę anonsik o transporcie. Akurat odrobaczymy kawalera. Tylko on nie jest kastrowany, a w stanie depresji w jakim jest nie chciałabym ryzykować. Czy nie będzie kłopotu z panienką? Mam nadzieje, że nie - jutro zaczynamy działania. Quote
supergoga Posted December 18, 2007 Author Posted December 18, 2007 Postaram się dowiedzieć, czy można go wykastrować jeszcze przed ewentualnym wyjazdem do tymczasu. Czy tak może być? Quote
Asia & Ginger Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 supergoga napisał(a):Zauważyłam. Jasne. JUtro sprawdzimy relacje Kokusia z innymi psiakami i jak będzie ok - a juz został umieszczony razem z panienką i obserwujemy - umieszczę anonsik o transporcie. Akurat odrobaczymy kawalera. Tylko on nie jest kastrowany, a w stanie depresji w jakim jest nie chciałabym ryzykować. Czy nie będzie kłopotu z panienką? Mam nadzieje, że nie - jutro zaczynamy działania. Jak to nazwała Ewa, jej sunia jest stateczną panią, nie wiem czy jest wysterylizowana, ale się dowiem. ;) Quote
Ewa_Nuka Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 No właśnie zapomniałam dopisać Nuka jest wysterlizowana. Quote
Asia & Ginger Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Ewa_Nuka napisał(a):No właśnie zapomniałam dopisać Nuka jest wysterlizowana. W takim razie nie ma obawy, że Kokuś będzie chciał molestować Nukę. :evil_lol: Quote
Ewa_Nuka Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Czekam z niecierpliwościa na wiadomość o bidulku :-) Quote
supergoga Posted December 19, 2007 Author Posted December 19, 2007 Kokuś w takim wypadku nie będzie groził panience. Teraz go odrobaczamy - jest potwornie zarobaczony. Umieszczę na transportowym, czy ktos nie przemieszcza się na tej trasie. Dzięki za pomoc. Quote
madzia828 Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 to trzymam kciuki mam nadzieje ze Kokuś pojedzie jak najszybciej do Dt ;) Quote
PaulinaT Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 madzia828 napisał(a):to trzymam kciuki mam nadzieje ze Kokuś pojedzie jak najszybciej do Dt ;) ja też :thumbs: Quote
Asia & Ginger Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 supergoga napisał(a):Kokuś w takim wypadku nie będzie groził panience. Teraz go odrobaczamy - jest potwornie zarobaczony. Umieszczę na transportowym, czy ktos nie przemieszcza się na tej trasie. Dzięki za pomoc. Czy psiaczek jest już na wątku transportowym? :cool3: Quote
supergoga Posted December 19, 2007 Author Posted December 19, 2007 Melduje posłusznie, że jest http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9127796#post9127796 Tylko nie bij, bo boli.;) Miałam urwanie głowy. Reda wieźliśmy do domu. Potem cała sterta papierów czekała i roboty. Ale juz nadrobiłam. Kokuś jest wypuszczany z innymi psami - jest bardzo nieśmiały, ale zupełnie nie jest agresorem. Siedzi w kojcu z Foksi - i nie ma zatargów. To fajny pies. Ale do kojca się nie nadaje.:shake: Quote
Asia & Ginger Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [quote name='supergoga']Melduje posłusznie, że jest http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9127796#post9127796 Tylko nie bij, bo boli.;) Miałam urwanie głowy. Reda wieźliśmy do domu. Potem cała sterta papierów czekała i roboty. Ale juz nadrobiłam. Kokuś jest wypuszczany z innymi psami - jest bardzo nieśmiały, ale zupełnie nie jest agresorem. Siedzi w kojcu z Foksi - i nie ma zatargów. To fajny pies. Ale do kojca się nie nadaje.:shake: Cieszę się. :p Wrzucę go jeszcze do głównego wątku transportowego. ;) Cocker w kojcu na pewno będzie nieszczęśliwy, bo to pies, który bardzo przywiązuje się do człowieka, chce być cały czas blisko niego, jest bardzo wierny i oddany. Stąd pewnie ta depresja Kokusia. :-( Poza tym spaniele nie mają wystarczającej szaty i zimą mogą marznąć. :shake: Quote
Ewa_Nuka Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Dom dla spanielka już jest teraz tylko transport jest potzrebny POZNAŃ - KATOWICE;) Quote
magdyska25 Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 To pierwsze koty za płoty:) trzymam kciuki za piękność:multi: Quote
Ewa_Nuka Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Na spanielka już czeka paczka świąteczna;) Quote
Asia & Ginger Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 [quote name='Ewa_Nuka']Dom dla spanielka już jest teraz tylko transport jest potzrebny POZNAŃ - KATOWICE;) Ewa, dom czy dom tymczasowy? bo zgłupiałam... :roll: [quote name='Ewa_Nuka']Na spanielka już czeka paczka świąteczna;) Ciekawe co Kukuś dostanie. :cool3: ;) Quote
supergoga Posted December 20, 2007 Author Posted December 20, 2007 Zmieniłam tytuł. Dopisałam, że Fundacja zwróci wszelkie koszty. On musi opuścić schronisko. Szybko. I nie wiem jak. Nie dam już rady, przywożę chora matkę a TZ wyjeżdża - niestety w innym kiedunku, bo do Łodzi. Quote
supergoga Posted December 20, 2007 Author Posted December 20, 2007 Czy znalazłby się ktoś kto by Kokusia dowiózł z Częstochowy do Katowic. Mój TZ zgodził się w niedziele zawieźć psa do Częstochowy. Stamtąd bliżej do celu. Proszę rozejrzyjcie się, zbierzemy się na paliwo - dla Kopkusia. Częstochowa - Katowice - to już tak blisko celu i Kokus bezpieczny. Ale mamy tylko 3 dni, bi TZ wyjeżdża w niedzielę rano.:oops: Quote
Ewa_Nuka Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Zobaczcie jak już jest blisko Katowic !!!!!!!!!!!!!!;) Quote
Recommended Posts