Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 243
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tego się właśnie obawiam.

Dzisiaj był telefon w jego sprawie. Pani zapytała tylko czy młody, a jak stwierdziła że nie jest młody to spytała: a bassetów nie macie. No i co ...:mad:

Posted

[quote name='Ewa_Nuka']Wziełabym go na tymczas tylko mały problem ja jestem z Katowic?
Nie wiem, czy ktoś zauważył, ale Ewa_Nuka proponuje tymczas. :cool3:
Ewa jest z forum spanielowego, ma już spanielkę ze schroniska.
Może warto umieścić ogłoszenie na Wątku transportowym. Święta się zbliżają, ludzie podróżują, może ktoś będzie jechał na Śląsk. :cool3:

Posted

Zauważyłam. Jasne. JUtro sprawdzimy relacje Kokusia z innymi psiakami i jak będzie ok - a juz został umieszczony razem z panienką i obserwujemy - umieszczę anonsik o transporcie. Akurat odrobaczymy kawalera. Tylko on nie jest kastrowany, a w stanie depresji w jakim jest nie chciałabym ryzykować. Czy nie będzie kłopotu z panienką?

Mam nadzieje, że nie - jutro zaczynamy działania.

Posted

supergoga napisał(a):
Zauważyłam. Jasne. JUtro sprawdzimy relacje Kokusia z innymi psiakami i jak będzie ok - a juz został umieszczony razem z panienką i obserwujemy - umieszczę anonsik o transporcie. Akurat odrobaczymy kawalera. Tylko on nie jest kastrowany, a w stanie depresji w jakim jest nie chciałabym ryzykować. Czy nie będzie kłopotu z panienką?

Mam nadzieje, że nie - jutro zaczynamy działania.

Jak to nazwała Ewa, jej sunia jest stateczną panią, nie wiem czy jest wysterylizowana, ale się dowiem. ;)

Posted

Kokuś w takim wypadku nie będzie groził panience. Teraz go odrobaczamy - jest potwornie zarobaczony. Umieszczę na transportowym, czy ktos nie przemieszcza się na tej trasie.
Dzięki za pomoc.

Posted

supergoga napisał(a):
Kokuś w takim wypadku nie będzie groził panience. Teraz go odrobaczamy - jest potwornie zarobaczony. Umieszczę na transportowym, czy ktos nie przemieszcza się na tej trasie.
Dzięki za pomoc.

Czy psiaczek jest już na wątku transportowym? :cool3:

Posted

Melduje posłusznie, że jest

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9127796#post9127796

Tylko nie bij, bo boli.;)
Miałam urwanie głowy. Reda wieźliśmy do domu. Potem cała sterta papierów czekała i roboty.
Ale juz nadrobiłam.

Kokuś jest wypuszczany z innymi psami - jest bardzo nieśmiały, ale zupełnie nie jest agresorem. Siedzi w kojcu z Foksi - i nie ma zatargów. To fajny pies. Ale do kojca się nie nadaje.:shake:

Posted

[quote name='supergoga']Melduje posłusznie, że jest

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9127796#post9127796

Tylko nie bij, bo boli.;)
Miałam urwanie głowy. Reda wieźliśmy do domu. Potem cała sterta papierów czekała i roboty.
Ale juz nadrobiłam.

Kokuś jest wypuszczany z innymi psami - jest bardzo nieśmiały, ale zupełnie nie jest agresorem. Siedzi w kojcu z Foksi - i nie ma zatargów. To fajny pies. Ale do kojca się nie nadaje.:shake:
Cieszę się. :p
Wrzucę go jeszcze do głównego wątku transportowego. ;)

Cocker w kojcu na pewno będzie nieszczęśliwy, bo to pies, który bardzo przywiązuje się do człowieka, chce być cały czas blisko niego, jest bardzo wierny i oddany. Stąd pewnie ta depresja Kokusia. :-(
Poza tym spaniele nie mają wystarczającej szaty i zimą mogą marznąć. :shake:

Posted

[quote name='Ewa_Nuka']Dom dla spanielka już jest teraz tylko transport jest potzrebny POZNAŃ - KATOWICE;)
Ewa, dom czy dom tymczasowy? bo zgłupiałam... :roll:

[quote name='Ewa_Nuka']Na spanielka już czeka paczka świąteczna;)
Ciekawe co Kukuś dostanie. :cool3: ;)

Posted

Zmieniłam tytuł. Dopisałam, że Fundacja zwróci wszelkie koszty. On musi opuścić schronisko. Szybko. I nie wiem jak. Nie dam już rady, przywożę chora matkę a TZ wyjeżdża - niestety w innym kiedunku, bo do Łodzi.

Posted

Czy znalazłby się ktoś kto by Kokusia dowiózł z Częstochowy do Katowic. Mój TZ zgodził się w niedziele zawieźć psa do Częstochowy. Stamtąd bliżej do celu.

Proszę rozejrzyjcie się, zbierzemy się na paliwo - dla Kopkusia.

Częstochowa - Katowice - to już tak blisko celu i Kokus bezpieczny. Ale mamy tylko 3 dni, bi TZ wyjeżdża w niedzielę rano.:oops: