piechcia15 Posted June 1, 2013 Author Posted June 1, 2013 Bronia nadal szuka domu. Myślę że jutro musimy zrobić im jakieś słitasne foty:) przydałby się jakiś gładki czerwony lub biały materiał/koc,muszę się rozejrzeć po domu,ty Aga też. Przydałby się ten kocyk co w schronisku zawsze szczeniaki miały na nich fotki.Zdjęcia to podstawa. Quote
Anula Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 Znalazłam info o "wygodnych niemieckich kanapach" , które czekają na polskie psy - warto zajrzeć [URL="http://www.hundehilfe-polen.de/index.php?option=com_content&view=article&id=612%3Awir-suchen-ausreisepaten-fuer-den-1juni&catid=90%3Aausreisepatenschaften-fuer-2013&Itemid=125"]http://www.hundehilfe-polen.de/index.php?option=com_content&view=article&id=612%3 Awir-suchen-ausreisepaten-fuer-den-1juni&catid=90%3Aausreisepatenschaften-fuer-2013&Itemid=125 Może któregoś psiaka poznacie? [/URL] Quote
piechcia15 Posted June 1, 2013 Author Posted June 1, 2013 no ale przecież nie od dziś wiadomo, że Niemcy zabierają co miesiąc psy z naszego schroniska. My tego nie ukrywamy, aczkolwiek fanami nie jesteśmy. Ale wpływu na to nie mamy. Ja mam zdjęcia i relację praktycznie każdego psa z Niemiec. Dzis pojechało chyba 5 czy 6 Quote
kasia14 Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 (edited) Pakiety poszły na Dosię, Riko i Sarę - po 45 ogłoszeń. Pewna złota dusza ogłosiła naszego Kosmo. Poprosiłam jeszcze o Fantę i Rudego(62). Ponieważ są to ogłoszenia jednorazowe nie wrzucam ich w bazę. Na tych portalach : Kokosy.pl Ojej.pl Najpewniej.pl Hiperogloszenia.pl Pajeczyna.pl Pineska.pl Azbazar.pl lento.pl ale.gratka.pl+naszemiasto.pl+wp.pl gumtree.pl adopcjapsa.pl oglaszamy24.pl Tablica.pl Edited June 2, 2013 by kasia14 Quote
modliszka84 Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 Super, to co przyszło do mnie aktywowane. A Kosmo... hmm pies-historia. Z boksu wynoszony na rękach (ok 20 kg!), panika i strach w oczach... Własnie myślałam ostatnio nad Rudym - to taki fajny pies! Quote
kasia14 Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 [quote name='modliszka84']Super, to co przyszło do mnie aktywowane. A Kosmo... hmm pies-historia. Z boksu wynoszony na rękach (ok 20 kg!), panika i strach w oczach... Własnie myślałam ostatnio nad Rudym - to taki fajny pies![/QUOTE] Rudy faktycznie super, myślałam szczerze mówiąc, że już dawno poszedł do adopcji :( A Kosmo się chyba przekonał do ludzi i jest juz odważniejszy, dobrze kojarzę? Quote
Madzik77 Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 Z tych mini psiaków do menela co ich było byle -to w sumie żaden domu nie ma?? Tylko 1 w DT jest? Quote
modliszka84 Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 [quote name='Madzik77']a ta tola z FB?[/QUOTE] Tunia, a nie Tola Quote
piechcia15 Posted June 3, 2013 Author Posted June 3, 2013 hehe ani Tunia, ani Tola tylko Tania :) :evil_lol: Quote
modliszka84 Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 Co za głupie imię, tania to może być ukrainka przy drodze... :/ no ale żeby psu takie imię dać Quote
piechcia15 Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 hehe no wiesz...jaka okolica takie imię :) takie wyniosła z "rodzinnego" domu :) Quote
piechcia15 Posted June 9, 2013 Author Posted June 9, 2013 [COLOR=#008000][SIZE=3][B]kochani potrzebujemy wszelkiej pomocy przy 10 szczeniaków ![/B][/SIZE][/COLOR] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244218-*Pabianice*-10-szczeniaków-3-urodzone-na-polu-7-podrzuconych-!!?p=20949096#post20949096[/URL] Quote
Fundacja Medor Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 [url]http://www.dianes.pl/[/url] [url]http://kemizek.pl/[/url] można za darmo ogłaszać zwierzęta Quote
modliszka84 Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 Medor - portale ogłoszeniowe znamy, a tych darmowych jest dziesiątki. W tym momencie potrzebujecie akurat innej pomocy - karmy, podkładów higienicznych, ręczników papierowych, pieniędzy na odrobaczenie i szczepienia i DT. Quote
piechcia15 Posted June 12, 2013 Author Posted June 12, 2013 [COLOR=#800080][SIZE=4]Ciotki zapraszam na II edycję mega psiego bazaru na Pabianicką Skarpetę :) serdecznie zapraszam[/SIZE][/COLOR] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244328-mega-bazar-II-edycja-na-Pabianice-PSIE-AKCESORIA-koniec-23-06?p=20961883#post20961883[/URL] Quote
Bazyliszek Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 Gdyby ktoś chciał sprezentować jakiemuś psiakowi ogłoszenia to zapraszam na bazarek link w podpisie Quote
Madzik77 Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 Musze sie pochwalić ze w końcu wykąpałam Pokera. Myślałam po jego reakcjach jak miałam wodę w ręku -ze będzie to niezła jazda -ale okazało się -zresztą nie pierwszy raz ze jak ma przypiętą smycz to jest to zupełnie inny pies!! Częściowym sponsorem kąpieli był market zoologiczny -podaj łapę ;) dzięki wygranej w ich konkursie mamy min szampon. Także wielko-pies wykapany-pachnący i puszysty :) A dodatkowo wpadłam na genialny pomysł -polecam innym! Jako że po 7 latach przebywania w schronisku i leżenia na twardym podłożu ma na łapach okropne odleżyny nie chciałam by nadal sypiał w twardej budzie. Ponieważ ze względu na grzyba musze czesto wymieniać mu posłanie to legowiska typu gąbka -drogo mnie wychodziły a wrzucane masy tkanin też mijały się z celem bo wielki to wywalał przy moszczeniu się .... włożyłam mu do środka budy karimatę którą wcześniej przypięłam zszywkami tapicerskimi do wyciętej pod rozmiar podłoża budy deski [I](jak ktoś nie ma to można też gwoździami z dużymi główkami) [/I]do tego wrzuciłam trochę starych prześcieradeł. Teraz ma mięciutko i cieplutko, tylko mam nadzieję ze nie uraziłam jego męskiej dumy bo karimata jest różowa :D Koszt żaden, łatwo będzie mi to zmieniać i wiem ze komfort leżenia jest o niebo lepszy. Quote
kinga301 Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 Poker wygrał los na loterii.Własna buda,głaski,spacery,kąpiel.I do tego dwie małe sunie do towarzystwa.Teraz to on żyje jak lord. A sianko nie byłoby lepszym rozwiązaniem ? Mięciutkie,pachnące i za darmo. Quote
Madzik77 Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 Za darmo to kochana nic nie ma :( -słoma była i bedzie na okres zimowy. Ciezko sie tą słomę wymienia (bałagan, pył) a do tego codziennie miałam sprzątanie po wyjściu z budy bo buda stoi w takim miejscu ze każda wchodząca osoba dobrze ją widzi. Nie mam takiego pięknego kojca jak Ty :( Quote
kinga301 Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 Poker na wolności to 100 razy lepsze dla niego niż kojec.A buda na widoku to dla psa wymarzone miejsce-wszystko widzi,wszystko słyszy. Quote
piechcia15 Posted June 17, 2013 Author Posted June 17, 2013 fajny dom pogodnej starości mu się trafił :) Quote
kinga301 Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 Pani,która wczoraj oglądała Reksia szuka pieska niedużego,jakiegoś teriera,ma w domu yorka-sunię.Może warto jakiegoś Pani zaproponować. Quote
Recommended Posts