Jump to content
Dogomania

Mastiffka Zuza juz w swoim jedynym wymarzonym domku !!!!!!

Recommended Posts

Posted

Na wątku Fałdki widać, że los psiaków jest Ewusek naprawdę bliski i że wiele może dla nich zrobić i poświęcić...
Może faktycznie nie ma związku z wątkiem Zuzy...

No to teraz o Zuzi: czy jest jakieś gotowe ogłoszenie, które mogę podesłać na Niczyje?

• Replies 611
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wilejkaros -dzwoniłam osobiście do Stowarzyszenia Niczyje 25 stycznia.
Obiecano mi, ze Zuza bedzie na ich stronce w dziale psy, które są w DT.
Przesłałam na maila i ogłoszenie i zdjęcia-więc wszystko maja już u siebie-trzeba tylko......skopiowac(bo zdjecia zmniejszone)

Posted

Beni-b, w sprawie ogłoszeń na stronę www należy się kontaktować albo z Esperanzą albo z Magdarynką. Jeśli się nie mylę, to tylko one mają możliwość wstawienia ogłoszeń. Rozmawiałaś z którąś z nich? Bo to już ponad tydzień...

Posted

Zadzwoniłam pod pierwszy podany nr telefonu(na stronce Stowarzyszenia) i dostałam od dziewczyny z którą rozmawiałam prywatnego maila (podejrzewam ze to był jej-mógł byc kogos innego. Mail -justyna...itd.
Przepraszam-pomyliłam sie-sprawdziłam w skrzynce-wysłany nie 25 tylko 24 stycznia-czyli rozmowa była tez 24 stycznia.

Posted

Wielkie, wielkie dzięki!!!!
Jakby coś nie doszło, albo sie zagubiło-podam Ci link-ogłoszenie i foty do skopiowania:
http://www.kupsprzedaj.pl/zwierzeta/psy/wielorasowe/showAdvert1309228.html

albo skrócona wersja:
Do oddania śliczna 2letnia sunia mix bullmastifa. Kiedy trafiła do schroniska była wycieńczona i zagłodzona. Ważyła 30kg. Obecnie znajduje się pod opieką Stowarzyszenia na Rzecz Bezpańskich Zwierząt Niczyje.ZUZA jest przemiłą wesołą sunią i ma świetny kontakt z człowiekiem. Lubi być głaskana i przytulana. Nie toleruje kotów, ani innych psów. Szukamy domu pełnego ciepła i miłosci, ale bez innych zwierząt. Wiecej informacji o suni można uzyskać pod nr .tel. opiekunki:609 441 928

Posted

Benia-b ze mną rozmawiałaś.
Niestety nie dostałam maila z opisem i zdjęciami.
Zuzię wstawiłam z opisem przesłanym przez Ewusek.
Niestety zdjęć jeszcze nie umiem wstawić.
Zajmuję się głównie strona schroniska, nie stowarzyszenia.

Wilejkaros każda osoba ze Stowarzyszenia ma możliwość aktualizowania strony po uzyskaniu dostępu od Magdarynki.

Posted

Znaczy że jak? Mail poszedl w świat? Mam w skrzynce , ze wysłany- 24.01 o 11 :46 -żadnych problemów z wysyłką nie miałam. Moze kropke nie tam gdzie trzeba postawiłam?

Posted

Ewa - nie atakuje Cie - usiluje jedynie sie dowiedziec czy jest jeszcze ktos z kim mozna sie kontaktowac w sprawie rozliczen finansowych oraz jesli bedzie potrzeba podjecia decyzji zwiazanych albo z przeniesieniem Zuzy gdzie indziej albo z jej adopcja. poniewaz od Ciebie glownie slysze (czytam) ze nie masz czasu, a teraz sie dowiedziałam ze Ty jedynie umiescilas watek, to po prostu chce sie dowiedziec z kim mam sie kontaktowac w sprawie Zuzy.

nie chce sie klocic ani weryfikowac pewnych spraw bo nie mam na to ochoty.

Wilejkaros - Beata nie ma czasu na internet (ani przyzwyczajenia do takich dzialan) i od samego poczatku tak ta sprawa byla postawiona - ze ona daje Zuzi dom i opieke a osoby ktore z tym do niej przyszly zajmuja sie strona logistyczna. tz zbieraniem pieniedzy, dostarczaniem informacji o Zuzi i jej oglaszaniem. i tyle.

nowe zdjecia Zuzy beda jeszcze dzisiaj.

Posted

blue.berry napisał(a):
od Ciebie glownie slysze (czytam) ze nie masz czasu,

kurcze ta sama informacje zamiescilam w kazdym watku, w ktorym sie wypowiadam z przyczyn oczywistych ! Nie mowie tego caly czas !
Musialam zlozyc prace, potem mialam obrone i musialam sie troszke przygotowac... To samo powiedzialam ci rowniez przez telefon - bo to byl najgoretszy czas...

blue.berry napisał(a):
od samego poczatku tak ta sprawa byla postawiona - ze ona daje Zuzi dom i opieke a osoby ktore z tym do niej przyszly zajmuja sie strona logistyczna. tz zbieraniem pieniedzy, dostarczaniem informacji o Zuzi i jej oglaszaniem. i tyle.

wiem o tym, ja sie zajelam allegro i dzialam na watkach w miare mozliwosci, jezeli nic nie pisze to napewno nic sie nie zmienilo o 180% tylko jest tak samo !
Dlaczego wszystko ma spasc na moja glowe tylko dlatego, ze zalozylam watek ?
Wiem dokladnie w jakiej sytuacji jest Beata, bo sama bylam w takiej jak mialam na tymczasie Faldziora... zabralam do szpitala ze schronu, a potem bujaj sie sama... nawet sama musialam robic allegro, codziennie do niej jezdzic, zeby zakraplac oczy, a potem wyladowla u mnie w domu.
Nikogo to nie obchodzilo, oprocz slow "no szkoda".

Ja Beate poznalam dopiero jak wziela Zuzie do siebie i zadzwonilam do niej, zeby wiedziec u jakiej osoby Zuzia jest. Wczesniej jej nie znalam.

Stowarzyszenie NIE MUSIAŁO ale z dobroci serca zgodzilo sie, żeby wplaty na Zuzie przechodzily przez Stowarzyszenie.

Gdyby nie allegro, nie byloby wogole kasy na Zuzke.

Uwazam, ze i tak robie duzo.

Zobacz, Pchla, ktora powiedziala Beacie o Zuzi nie odzywa sie teraz wogole - ładnie ?
Ziutka, ostatnio porobila ogloszenia,

Nina a oprocz ulotki to co ty zrobilas ?
Bo jak na razie ja jestem atakowana a Ty nie powiesz co robisz oprocz zamieszania...

Posted

Zuza, jak już wiemy, niesamowicie przybrała na wadze. w zeszlym tygoniu wazyla ok 45 kilo. I to widac. Oczywiscie nadal jest bardzo szczupła i kosci biodrowe sie mocno zaznaczają ale to juz naprawde inny pies. rany na biodrach sie goja, ale dosc powoli.
Co do zachowań Zuzanki.
Niestety nadal jest problem z załatwianiem się. kiedy się jej nie przypilnuje , potrafi posiusiac w domu. na szczęście już wie ze jak się wychodzi na ogród, to to okazja nie tylko pobiegania, ale też do tego żeby zrobic siku. wczoraj Zuza pierwszy raz dobrowolnie i chetnie z całym stadem wielokrotnie wychodziła na ogród. do tej pory wychodzić nie chciała - zostawała w domu (a potem nie chciała wpuszczać psów Beaty; ). śmiałysmy się ze może wczorajsza pogoda ja tak osmieliła. Zuza biegała po ogrodzie, kopała wielkie dziury i zaczepiała inne psy.
Co do innych psow - Zuza ma dosc nieunormowane zachowanie, trudno w sumie przewidzieć co sie wydarzy. potrafi byc bardzo grzeczna (jak przez ostatnie dwa dni), zaczepia do zabawy, stara sie "być w stadzie". a potem nieoczekiwanie atakuje. tak jak wczoraj - w sumie naprawde nie wiem co bylo powodem. w pewnym momencie Zuza rzuciła sie na jedna z suń - i to jeszcze ta najbardziej spokojną i strachliwą.
Zuza wybrała sobie Beatę za swoja panią i jej niesamowicie pilnuje. generalnie okazała sie byc psem bardzo pilnującym, czasami potrafi oszczekac mężą beaty jak ten wraca do domu. nie chce wpuszczac obcych i ogolnie spod byka spogląda na facetów. tz. np jak bylismy to dopoki chodziła luzem to moj TZ był jak najbardziej ok. ale kiedy juz trafiła za przegrode do kuchni (po narozrabianiu) to zaczela groznie na niego łypac i poszczekiwac.
ogolnie Zuza jest bardzo sympatyczna. nauczyła juz sie wlazic na kanape wiec jak przyszlismy to pierwsze co zrobila to wlazla mi za plecy i umoscila sie przytulajac sie do mnie. dalo sie zauwazyc ze przez cała nasza wizyte byla czujna. reaguje na kazda rzecz. bacznie wszystko obserwuje i od razu biegnie sprawdzac. nie ma w niej jeszcze tego psiego spokoju. no ale nie ma sie co dziwic.
ZUza jest naprawdę przesliczna. ma cudowne ciemnobrazowe oczy i jest uroczo umaszczona. i napewno nie jest ani mastiffem angielskim ani bullmastiffem: )
Jest Zuzą: ))
na razie z naszych ogloszen efekt taki sobie - Beata miała pare telefonów ale nic konkretnego. no ale ogolnie wiadomo ze aktualnie tamat adopcji zrobił się sporym problemem. Beata bedzie przygotowywac kennel (temat budy zostawiam pomiedzy Beata a Ewą). z tym ze biorac pod uwage pogode na razie bylaby to ostaecznosc. choc juz wiadomo ze Zuza jest przyzwyczajona do siedzenia w kojcu. bo zamkniecie jej w nim nie powoduje ani zalów ani stresu. dzisiaj Beata i Zuza maja pierwsze sptkanie z psim trenerem. beda pracowac pod kątem agresywnych zachowan Zuzy do innych psow.
ja uwazam ze wszelkie problemy w zachowaniu Zuzy sa do poustawiania i wyprostowania.
i to chyba tyle

Posted

oczywiscie Patia ; )
i w temacie moich zdjac jakichkolwiek psow nigdy nie musisz o to pytac. ani Ty ani nikt inny ; ))

Ewa - pozwole sobie nie odpowiadac na twoje pytanie publicznie bo nie chce mi sie dalej tego ciagnac. moja opinie na ten temat znajdziesz w swojej skrzynce.

Posted

zdjęcia już wstawiłam .

Może jednak wysłać ogłoszenie o Zuzce do miesięcznika "Mój pies"

Oto cennik :

"Przyjmujemy ogłoszenia drobne do publikacji w miesięczniku "Mój Pies" oraz w serwisie internetowym www.psy.pl.

Ogłoszenia są płatne. Cena ogłoszenia internetowego to 15 zł za każdy miesiąc emisji.

Jednorazowa emisja ogłoszenia w miesięczniku "Mój Pies" kosztuje 10 zł za każdą rozpoczętą linijkę (22 znaki) tekstu. Dodatkowo, aby wyróżnić ogłoszenie oferujemy możliwość opublikowania go w ramce (+15 zł), w ramce ze zdjęciem (+ 55 zł) lub na kolorowym tle (+ 20 proc. kwoty).

Ogłoszenia do miesięcznika "Mój Pies" przyjmujemy do 5. dnia miesiąca poprzedzającego emisję."

Posted

ewusek napisała Stowarzyszenie NIE MUSIAŁO ale z dobroci serca zgodzilo sie, żeby wplaty na Zuzie przechodzily przez Stowarzyszenie.

Gdyby nie allegro, nie byloby wogole kasy na Zuzke.

Uwazam, ze i tak robie duzo.

Zobacz, Pchla, ktora powiedziala Beacie o Zuzi nie odzywa sie teraz wogole - ładnie ?
Ziutka, ostatnio porobila ogloszenia,

Nina a oprocz ulotki to co ty zrobilas ?
Bo jak na razie ja jestem atakowana a Ty nie powiesz co robisz oprocz zamieszania...

Należy podziekować stowaryszeniu " Niczyje", że zgodziło sie wziaśc pod swoje " skrzydła" Zuze , ale Ewa nie pisz że inne stowarzyszenie też by tego nie zrobiło i allegro też by było.
Piszesz że Ziutka ostatnio zrobiła ogłoszenia . Tak tylko , że nie w odpowiedzi na Twoje posty a zupełnie innych uczestników którzy cały czas apeluja, prosza o przeklejanie ogłoszeń w każde możliwe miejsca.
Zreszta inne osoby także dały już wcześniej ogłoszenia o Zuzie.

Nie pytaj nawet co blue.berry zrobiła do tej pory dla Zuzy , po pierwsze jest osoba która napewno sie z tym nie obnosi co zrobiła dla Zuzy a także dla bardzo wielu innych psów. Szczerze jest bardziej zaangażowana w temacie Zuzy niż możesz sobie wyobrazić

Nie należy sie sprzeczać co kto komu ma do zarzucenia , a bardziej skupić sie na szukaniu domu dla Zuźki. Tylko zgodna wspólpraca może przynieść oczekiwane efekty.

Posted

[quote name='Patia']zdjęcia już wstawiłam .

Może jednak wysłać ogłoszenie o Zuzce do miesięcznika "Mój pies"

Oto cennik :

"Przyjmujemy ogłoszenia drobne do publikacji w miesięczniku "Mój Pies" oraz w serwisie internetowym www.psy.pl.

Ogłoszenia są płatne. Cena ogłoszenia internetowego to 15 zł za każdy miesiąc emisji.

Jednorazowa emisja ogłoszenia w miesięczniku "Mój Pies" kosztuje 10 zł za każdą rozpoczętą linijkę (22 znaki) tekstu. Dodatkowo, aby wyróżnić ogłoszenie oferujemy możliwość opublikowania go w ramce (+15 zł), w ramce ze zdjęciem (+ 55 zł) lub na kolorowym tle (+ 20 proc. kwoty).

Ogłoszenia do miesięcznika "Mój Pies" przyjmujemy do 5. dnia miesiąca poprzedzającego emisję."

Też o tym myslałam i szkoda że wcześnie sie o tym nie pomyślało.
Jezli w lutym da sie ogłoszenia , beda dopiero w marcowym wydaniu.

Ponieważ na chwile obecna sa srodki finansowe na koncie stowarzyszenia " Niczyje"proponuje dać ogłoszenie i wziaśc fakture na " Niczyje".

Posted

Doskonały pomysł-można a-konto zapłacić pieniędzmi z borodżej skarpety-jesli nie masz nic przeciwko. Czy masz fakturkę za poprzednie ogłoszenie? To równiez trzeba wliczyć.
Ula-a możesz telefonicznie załatwić aby w tej gazecie , w której już było pojawiło się przez nastepne lutowe piątki?

Posted

Faktury nie mam , tylko paragon. Mam blisko do ogłoszeń wiec jutro przed południem moge dać kolejne ogłoszenie i wziąść fakture.

Mam jeszcze jeden pomysł. Raz w tygodniu TV Kurier Warszawski -WOT przyjmuje rano wszystkich którym zgineły zwierzeta, a także którzy znalezli , lub sa do adopcji ( mozna mieć zdjecie lub być ze zwierzakiem). Mozna jechć z Zuza na " żywe" nagranie i jeszcze tego samego dnia jest to emitowane w TV.

Kurcze chyba to troche nie składnie napisałam . Mam nadzieje, że wiecie o co chodzi?

Posted

Z bezpłatnych ogłoszeń...
Można dać ogłoszenie do Oferty - wychodzi 3 razy w tyg, ogłoszenie można dać przez net:
www.oferta.com.pl

Gazeta Wyborcza - żółte strony:
daje się ogłoszenie przez sms - koszt tyle co za sms - wychodzi w pt.

WOT - tyle, że trzeba pojechać z niunią na Jasną.

Posted

Najlepsza skuteczność jest przez Wybroczą z moich doświadczeń.

A tu instrukcja obsługi by Wyborcza ;)

Aby dać ogłoszenie do wyborczej trzeba wysłać sms pod nr 72007
W treść ogłoszenia wpisujesz WFP spacja a potem - Cała wiadomość (łącznie z tym kodem nie może mieć więcej niż 140 znaków)

WFP to kod działu pies czeka na człowieka.

Posted

Dziś rano znalazłam w skrzynce maila od Ewusek wysłanego wczoraj wieczorem z prośbą o umieszczenie Zuzi na stronie Stowarzyszenia "Niczyje". Mail był przesłany ponownie. Pierwszy raz 24.01, ale wtedy do mnie nie dotarł. Niekoniecznie trzeba "źle postawić kropkę", aby mail nie doszedł. Nie ma w tym niczyjej złej woli. Tak czasem jest, że jakiś mail nie dochodzi... Zamiast tracić energię na złośliwości proponuję ją wykorzystać w bardziej efektywny sposób.
Dziś wieczorem / w nocy Zuzia będzie umieszczona na www.niczyje.org

Posted

Magdarynka-uprzejmie donosze, że tekst o kropce nie był złośliwoscią-tylko możliwością, poniewaz czesto tak bywa-szczególnie, jeśli maila podajemy sobie telefonicznie, że żle postawiona kropka(czy jej brak) może spowodowac wysłanie maila w świat..
Dzieki za umieszczenie Zuzy na stronce!

Posted

maila wysłalam do Magdarynki i Esperanzy, bo nie wiedzialam, ktora z Was dokladnie zajmuje sie umieszczaniem psiakow w necie.

ja mam 17 obserwujacych na allegro.