Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 557
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy Sally jest na allegro?
Taki text przygotwalam..

Sally, to mloda sunia, ktora juz wiele w zyciu przeszla.

Trafila do schroniska z kompletnie zmiazdzona łapką, malo tego, po dwoch dniach urodzila szczenięta, malo tego, ma zle amputowaną łapke.

Sally wyjatkowo zle znosi schronisko, a kalectwo przeszkadza jej wrocic do normalnego psiego zycia.
Schronisko, to ciezka szkola zycia dla psa zdrowego a dla kalekiego to niemalze wyrok smierci-takie są prawa natury-kalekie, chore zwierzeta są odrzucane, eleminowane przez stado.
Sally, zastraszona i zalekniona nie porusza sie w schronisku, boi się!

Okres Swiat Bozego Narodzenia to wyjatkowy okres, otwiere wiele wrazliwych ludzkich serc. Moze historia Sally otworzy czyjes serce i Sally znajdzie swoj dom?

Sally musi miec zrobiony drugi zabieg amputacji aby mogla reszte zycia przezyc w jaknajlepszym, w tej sytuacji, komforcie fizycznym.
Sally musi przejsc opercje prawidlowej amputacji lapy aby ta łapa nie byla dla niej przeszkodą w poruszaniu sie. Koszt operacji pokryjemy byle Sally tylko znalazla dom!

Pies potrafi swietnie sobie radzic na trzech lapach i nie wymaga zadnych specjalnych zabiegow pielegnacyjnych, pod warunkiem,ze ma przy sobie kogos dla kogo chce sie zyc i merdac radosnie ogonem.

Czy adoptujesz Sally aby wreszcie zobaczyc radosc w jej pieknych psich oczach i merdajacy radosnie, na Twoj widok, ogon?

Posted

Czy Jest Ktoś Chętny Do Porozwieszania Plakatów? Jeśli Nie To Ja Mogę Trochę Rozwiesic Ale Jestem Z łodzi Do Pabianic Nie Mam Możliwości Jechac Rozwieszac. Jeśli Taka Pomoc Się Przyda To Piszcie Na Pw.

Posted

Miałam telefon od pani z Torunia, zastanawia się...
Może atmosfera świąt pomoże w tym przypadku... :roll:

Problem jest taki, że nie wiemy czy Sally dogada się z drugą sunią, bo pani ma yorka który waży 1,5 kg. Nie wiemy też czy Sally potrafi załatwiać potrzeby na dworzu, z początku pewnie nie... choćby ze stresu, tak też pani powiedziałam.

Nie łudzę się za bardzo, ale może... :roll:

Posted

[quote name='modliszka84']Miałam telefon od pani z Torunia, zastanawia się...
Może atmosfera świąt pomoże w tym przypadku... :roll:

:roll: no,no optymizm umiarkowany, narazie:cool1:

Malutki blad jest w tekscie:

aby ta ł[SIZE=3]apanie byla dla niej przeszkodą:evil_lol:

[SIZE=2]Co do zachowania czystosci prze Sally, od poczatku zalozyc najgorsze-czyli czeste spacery i byc potem milo rozczarowanym ;) niz poprostu rozczarowanym:shake:

Mysle,ze Sally nie powinna byc problemem z druga sunia, raczej maly yorczek moze byc agresorem:evil_lol:

Posted

Oto treść plakatu z Sally:

Sally, sunia bez łapki szuka domu!

Sally ma około 1,5 roku. Do schroniska trafiła 16 listopada bieżącego roku po wypadku.

Jej łapka była tak zmasakrowana, że w schronisku została amputowana. Dwa dni po operacji sunia oszczeniła się. Ślepy miot uśpiono...
Sally jest wychudzona i zabiedzona. Leży w kojcu i nie chce z niego wyjść. Boi się każdego kto do niej podejdzie. Teraz czeka na swój wymarzony dom i
na przyjaciela, który przywróci jej wiarę w ludzi. Może właśnie to będziesz ty?
Tel. 793 046 770

Posted

kasia14 napisał(a):

a szczeniaczki uśpiono... dlaczego? czy coś z nimi było nie tak, czy jak sunie rodzą w schronisku to są usypiane?

pojedź do schroniska i sobie pooglądaj-w każdym schronisku powinny byc usypiane ślepe mioty-zagryzane prtzez szczury, padające jak muchy, tysiące psów w schroniskach-pojedź do zobaczysz o czym piszę

Posted

Chcialbym podarowac plakat z autografem Roberta Kubicy, na dobry początek, na operacje. Nie wiem czy na bazarek go wystawic czy lepiej na allegro(ktos- ja nie korzystam z allegro).Plakat jest wielkosci 84 cmx60cm, cena minimum 100zl. Zdecydujcie same, ja tylko wysle pod wskazany adres, po sprzedazy.

Posted

oktawia6 napisał(a):
pojedź do schroniska i sobie pooglądaj-w każdym schronisku powinny byc usypiane ślepe mioty-zagryzane prtzez szczury, padające jak muchy, tysiące psów w schroniskach-pojedź do zobaczysz o czym piszę

Byłam w schronisku :roll:

podnoszę biedną sunię! Szukamy domu...

Posted

Arka, tylko z tym allegro - czy to nie jest tak, że aukcje charytatywne mogą wystawiać tylko fundacje czy jakieś stowarzyszenia?

Możemy spróbować, ja też mam trochę rzeczy na bazarek. Tylko że ten zabieg musiałby być przeprowadzony gdy sunia będzie już w domu, czy to na tymczasie czy w domku stałym. Bo w schronisku to raczej nie ma sensu, a w Pabianicach na pewno nie ma dobrych lekarzy-chirurgów.

Miejsca dla Sally szuka też niemiecka organizacja. Dziś pytali o nią jeszcze, bo mieli jakieś zapytanie w jej sprawie.