Sharona Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 No tak :) Ja swoją aktywną działalność na dogo zaczęlam od wzięcia b. chorego Dżekusia do mnie na DT (to ten z podpisu) ;) Jest też nadzieja, że jakiś dobry człowiek się nad nią zlituje i weźmie maleństwo do siebie. To prawda, że malutka będzie potrzebowała czasu, ale kiedy już się przełamie, będzie nie do poznania. A gdzie jest DT u Murki (chodzi mi o miejscowość)??? Ja mogę się rozejrzeć jeszcze, coś mi świta, że Met ma też płatny DT, ale niestety jej nie znam, i nie wiem na jakich zasadach przyjmuje psiaki. :niewiem: Może dajcie do 1 postu jeszcze fotke jak malutka stoi? Np. tą z banerków... 3mam kciuki malutka! Quote
kasia14 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 może dać ją jaki pisaliście do hoteliku do Murki... ta sunia http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=98661&page=29 jest właśnie u Murki, i z tego co widze po fotkach to ona mieszka w domu... (fotki na stronach 29,26,21,14 i inne)... może naszą Sally też by sie tak dało do domciu... Quote
modliszka84 Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 Napisałam juz do Murki. Jesli miałaby miejsce w domu, to trzeba myslec nad zbiórką kasy i nad tym hotelikiem. Natomiast nie wiem czy to dobry pomysł, aby Sally poszła do hoteliku do boksu. Bo ona cały czas jest w budynku, gdzie jest w miare ciepło... Quote
kasia14 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 w boksie chyba było by jej za zimno... ona jednak w szpitaliku nie ma tak źle, tylko człowieka brakuje, kogoś kto pogłaszcze i oswoi... ma sucho, cicho, ciepło i jedzenie. Najlepiej by było jak by trafiła do domu... nie do boksu.. Quote
Sharona Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 kasia14 napisał(a):w boksie chyba było by jej za zimno... ona jednak w szpitaliku nie ma tak źle, tylko człowieka brakuje, kogoś kto pogłaszcze i oswoi... ma sucho, cicho, ciepło i jedzenie. Najlepiej by było jak by trafiła do domu... nie do boksu.. oczywiście :) Taka osamotniona nigdy nie oswoi się z człowiekiem... Czekam na info o tym DT :) Quote
modliszka84 Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 Murka ma teraz wolny tylko boks niestety w cenie 8 zł/ doba. Jesli wyadoptuje tymczasowicza z domu, to Sally mogłaby juz byc w domu. Ewentualnie Sally mogłaby byc w drugim budynku (gdzie nikt nie mieszka), ale jest wyposazony normalnie w kanapy itp. - 10zł/doba (bo trzeba go dodatkowo ogrzać). Nie wiem wiec, co robic... czy czekac az zwolni sie miejsce w domu u Murki? Tylko ze to daje kwote 240 zł / miesiąc. Czy damy rade uzbierać? A znalezienie domu moze potrwać... :roll: Quote
kasia14 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 nie wiem modliszka musisz sama zadecydować co będzie dla niej lepsze, ja do hotelu w miarę możliwości mogę sie dołożyć ok. 20 zł miesiecznie, wiem, że to nie dużo ale zawsze coś.... Quote
ARKA Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 modliszka84 napisał(a):Murka ma teraz wolny tylko boks niestety w cenie 8 zł/ doba. Jesli wyadoptuje tymczasowicza z domu, to Sally mogłaby juz byc w domu. Ewentualnie Sally mogłaby byc w drugim budynku (gdzie nikt nie mieszka), ale jest wyposazony normalnie w kanapy itp. - 10zł/doba (bo trzeba go dodatkowo ogrzać). Nie wiem wiec, co robic... czy czekac az zwolni sie miejsce w domu u Murki? Tylko ze to daje kwote 240 zł / miesiąc. Czy damy rade uzbierać? A znalezienie domu moze potrwać... :roll: Mozna juz oglosic dwa allegro-ten plakat i cegielki na hotelik-po 10zl/doba..hoteliku..no i ta operacja i sterylka tez, prawda?:shake: Bardzo "dobrą reke" do takich aukcji ma Ewusek-napisze do niej;) Quote
Sharona Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 ja po 12.I będe mogła zrobic jakiś bazarek... Quote
agata-air Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 Madzik77 napisał(a):eee a ktory tam pies ma 3 lapki? bo nie wiem -chyba go nie ujelas w kadr... :crazyeye: jestem w szoku -modliszka dołacz film na allego (jesli mozna) 3 łapki ma owczarke niemiecki oczywiście... mojej suni jest trudniej- owczarki maja specyficznie kregoslup, sa bardzo duze...to wszystko dziala na ich minus. waszej suni napewno bedzie prosciej:) Quote
modliszka84 Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 Bardzo prosze - czy ktos moze zadeklarować stałe wpłaty na hotelik dla suni? Chciałabym wiedziec na czym stoimy... :oops: Quote
kasia14 Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 ja 10-20zł miesięcznie... więcej nie mogę...:roll: Quote
Sharona Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 Ja mogę oferować bazarek. CO do stałych wpłat, sama mam teraz tymczasowicza i wszystko zależy, jak szybko znajdzie domek... Quote
kasia14 Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 a.. moge oferować rzeczy na bazarek : figórki z porcelany, pocztówki, bryloczki do kluczy (nowe, z wizerunkiem kota lub w kształcie kostki) i jeszcze pare innych rzeczy.... Quote
Sharona Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 kasia14 napisał(a):a.. moge oferować rzeczy na bazarek : figórki z porcelany, pocztówki, bryloczki do kluczy (nowe, z wizerunkiem kota lub w kształcie kostki) i jeszcze pare innych rzeczy.... A dasz radę sama zrobić? oj, sorki za off'a.... Quote
kasia14 Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 chyba dam rade... tylko bede potrzebowała numer konta na jaki pieniadze maja wpłynąc Quote
Ewusek Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 dziewczyny, na razie nie jestem w stanie przebrna c przez watek, mam paniczow z ospą na glowie i do srody mam oststeczny termin zlozenia pracy mgr... siedze i pisze i o niczym innym nie jestem w stanie myslec. Moge sie dorzucic jedynie 50 zl na sunie Quote
modliszka84 Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Sally ma na allegro 2 aukcje: na pierwszej (wyróznionej) 5 obserwatorów i ponad 2600 wejść , na drugiej (zwykłej) 2 obserwatorów tylko czemu cholera nikt nie dzwoni... Quote
*zaba* Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Miejmy nadzieje,ze to z powodu narad rodzinnych,a one czyms (domkiem) zaowocuja. Quote
ARKA Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 [quote name='modliszka84']Sally ma na allegro 2 aukcje: na pierwszej (wyróznionej) 5 obserwatorów i ponad 2600 wejść , na drugiej (zwykłej) 2 obserwatorów tylko czemu cholera nikt nie dzwoni... :shake: no chyba nie z ciekawosci obserwuja-zastanawiaja sie..boją? Moze cos trzeba dopisac bardziej przekonywujacego-moze cytaty ludzi, ktorzy maja czy mieli zwierzaki bez lapek,ze to zaden problem opieka nad takim psem? No sama juz nie wiem..:shake: Quote
Recommended Posts