Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

29.01.2008.
Jest pani zdecydowana na adopcję Sally - w Krakowie. Pieniądze uzbierane z bazarków i wpłat zostaną przeznaczone na transport oraz sterylizację i operację łapy - bo na to zbieraliśmy. Jeśli pani odmówi przyjęcia pieniędzy to przekażemy je na inną bidę.

16.01.2008.

Zbieramy na hotelik dla suni u Murki.
Potrzeba 240 zł/miesiąc.
Potrzebny także transport w okolice Janowa Lubelskiego. (300 km w jedną strone)
Oraz pieniądze na poprawną amputację łapki oraz sterylizacje.

Sunia jest w fatalnym stanie.

Jeśli ktoś może pomóc choćby kilkoma zł to będziemy bardzo wdzięczni.

Numer konta:
02 1140 2004 0000 3002 3707 7542
Agnieszka Stefaniak
Pabianice 95-200

z dopiskiem "SALLY"

Potrzebujemy także bazarków... bo cięzko bedzie uzbierać takie sumy, a szukanie domu zapewne potrwa trochę ...

Dotychczasowe wpłaty:
17.01.2008. Eliza P. (Szczecin) - 25 zł
16.01.2008. Elżbieta G. (Warszawa) - 50 zł
18.01.2008. bagira@sara - 40 zł
23.01.2008. przyjaciel - 20 zł
22.01.2008. Szastin - 50 zł
28.01.2008. Joanna B. (Gdańsk) - 100 zł

wpłaty z bazarków:
23.01.2008. agagumi - 30 zł
29.01.2008. Maupa4 - 30 zł

dziekujemy :)

Bazarki
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9371422#post9371422
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9321407#post9321407
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9325240
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9334091
----------------------------------

Sunia trafiła do schroniska 16 listopada po wypadku. Łapa była tak zmasakrowana i zmiażdżona, że w schronisku została amputowana. Sunia bardzo wychudzona i zabiedzona, dwa dni po amputacji oszczeniła się :-( Ślepy miot uśpiono... Sunia teraz dochodzi do siebie, ale ciężko o to w schronisku. Jest przerażona tą cała sytuacją... Leży skulona w kojcu i boi się wstać, nie podchodzi do człowieka...

Dawno nie widziałam psa w takim stanie :shake: i psychicznych i fizycznym także.

Błagam niech ją ktoś zabierze do domu, choćby tymczasowego :placz:

tel 0793 046 770

• Replies 557
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kto się zaopiekuje bidulką? czy ona ma jakieś imię modliszko? bo chciałbym jej coś zanieść na pocieszenie i nie wiem jaki podpisac paczkę od mikołaja ;)

a gdzie ona przebywa? bo widzę, że w jakimś pomieszczeniu...

Posted

kasia14 napisał(a):
Kto się zaopiekuje bidulką? czy ona ma jakieś imię modliszko? bo chciałbym jej coś zanieść na pocieszenie i nie wiem jaki podpisac paczkę od mikołaja ;)

a gdzie ona przebywa? bo widzę, że w jakimś pomieszczeniu...

Kasia - ona jest w szpitaliku.
A imienia nie ma - możesz wymyslić

Posted

Błagam o pomoc dla suni!!!!!!

Czemu nikt nie zagląda???

Sunia jest tak przerażona, że aż sparaliżowana! Jest młodziutka, ma ok 1,5 roku a tyle już przeszła.
Dzis próbowałysmy ją wziąć na spacer. Podniesiona ze swojego koca zrobiła kupę w powietrzu pod siebie, niesiona na rękach to samo!- tak strasznie się boi!!! Możecie to sobie wyobrazić...

Poza płotem schroniska przywarła do ziemi i nie chciała się ruszyć, na widok ręki kuli się jakby chciała zniknąc pod ziemią. Nie zna dotyku człowieka, boi się wszystkiego... Czy ktoś jej pomoże?

Dawno nie spotkałam takiego psa... :placz:

Łapa nie jest ucięta cała, wygląda fatalnie, jest ucięta w połowie :shake: powyżej stawu łokciowego. Kilka kroków sunia zrobiła na dworze, ale to tylko ze strachu bo uciekała przed nami :-(...

To jest przerażające!!! :placz:

Posted

wydaje mi się, że niekoniecznie. czasem ludzie biorą takie "kalekie" pieski bo jest im ich wyjątkowo szkoda, bo jest to największa bida jak w tej chwili mieszka w schronie...

no sama nie wiem

myslę, że o tyle będzie trudno bo sunia jest całkowicie sparaliżowana strachem, nie potrafi zaufać człowiekowi, boi się wszytskiego w tym także chodzenia na smyczy... :-(

Posted

Modliszko, to nie staw łokciowy (jest w rzedniej kończynie), a kolanowy. Ale to mi się nie podaba, ten kikut.
A jej stan psychiczny... No cóż, jest jak moja Zulka. Rzeczywiście wyadoptowanie takiego psa bedzie trudne, i raczej chodzi mi o psychikę a nie brak lapki.

Tylko dom jej pomoże.
Pomocy!!