Jump to content
Dogomania

Potrącony, ok. 3 m-czny szczeniaczek... Znalazł domek w lecznicy!!!!

Recommended Posts

Posted

plamka napisał(a):
Podjęłam 4krotną próbę wysłania przelewu przez telefon banku BPH. Również na to drugie - różniące się dwiema cyframi konto. System informatyczny banku tego nie przyjmuje. Coś jest nie tak
Jak komuś sie uda niech da znać.

Przed chwilą przelałam 20 zł na szczeniątko - tylko tyle mogę przed wypłatą.
Udało się na ten drugi nr konta czyli ten z końcówką: 1518 0042 - ukazało mi się Bank PEKAO S.A.o/Sulejówek i poszło bez problemu:lol:

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja też mam problem z przesłaniem kasy - kurcze

Tak się zastanawiam, w lecznicach może zostawić ogłoszenia, że szczenie szuka domu. Czasem ludzie pytają o szczeniaki może się uda.

Posted

grzenka napisał(a):
Przed chwilą przelałam 20 zł na szczeniątko - tylko tyle mogę przed wypłatą.
Udało się na ten drugi nr konta czyli ten z końcówką: 1518 0042 - ukazało mi się Bank PEKAO S.A.o/Sulejówek i poszło bez problemu:lol:

QRCZE!!! Przepraszam wszystkich! Oczywiście 1518 0042 końcówka! A sprawdzałam dwa razy :stupid::shake:.

Maluch jest ok. "Tylko" łapka złamana! :multi:
Przez 3-4 tygodnie będzie chodził w gipsie. Jeny, na takie przejechanie.. a jemu praktycznie NIC :crazyeye:!

Posted

kurcze, zapytam się mojego faceta czy nie moglibyśmy małego wziąć na DT, albo chociaż do wygojenia łapy. nie obiecuję, że się zgodzi ale zapytam :razz:

Posted

Rozmawiałam z menadżerką. Nie odroczą opłaty, ani nie rozłożą na raty :angryy:.

Zła jestem jak nie wiem, bo jak rozmawiałam wczoraj nie było mowy o żadnej pieprzonej dobie hotelowej. A teraz 50 zł za dobę z czółka :shake:.
Menadżerka ma dowiedzieć się jakie są dokładnie koszty leczenia i pobytu i mam ok. 18 zadzwonić.
Mają puszkę na bezdomne zwierzęta. Jeśli coś tam jest przeznaczą na koszt leczenia Malucha.

Posted

Ja, tak jak obiecałam będe gadała z facetem wieczorem, może uda mi się go namówić choćby na DT. Jak wygląda sytuacja finansowa pieska w lecznicy, jaki jest dług i kiedy trzeba go spłacić ?

Posted

Aniu napisz mi " w pigułce" wszytko co wiesz o nim, wiek, wielkość, charakter, czy będzie wymagał leczenia i jakiego. Poproszę Tomka o Allegro, a ja napiszę tekst. Podać kontakt do Ciebie?

Posted

Dif kasę przelałam, ale z tym kontem pokręciłaś 3 razy przelew robiłam ale w końcu poszło :p
77 1240 2148 1111 0010 1518 0042 tutaj Ci 0 brakowało ale w końcu się pokapowałam o co chodzi :roll:

Posted

Odpowiem "w pigułce" ;)
Esiu! Byłoby super, jakbyś wzięła go na DT.
W sprawie długu rozmawiałam przed chwilką z menadżerką Kliniki. Powiedziała, że wynosi max 150 zł. Trzymamy ją za słowo. Ponieważ piesek jest bezdomny nie policzą za doby hotelowe. I chwała im za to, bo 50 zł to naprawdę przegięcie :shake:! Piesek jest do odbioru w Warszawie, w lecznicy MuliVet na ul. Gagarina 5.
Aniu!
Pies ma ok. 3-4 miesięcy. Jest malutki, taki między kostką a łydką :evil_lol:. Jest strasznie sympatyczny. Jak dziewczyny w lecznicy do niego podchodzą od razu ogonek w ruch. Z tego co wiem ma łapkę w gipsie, ale nie sztywnym tylko w jakimś "miętkim" :crazyeye:. Złamanie jest proste, bez przemieszczeń. Łapka powinna być w gipsie przez 6 tygodni, ale po czterech powinien być wykonany rentgen i jeśli będzie ok. gips można będzie zdjąć wcześniej.

Przepraszam wszystkich jeszcze raz za zamieszanie związane z numerem rachunku. Nieprzytomna jestem :oops::diabloti:!!

Posted

Dif nie przepraszaj to są spore emocje - wiem o tym. Kiedys jechałam z ojcem dwupasmówką i jakaś baba potrąciła przed nami szczenię - oczywiście nie stanęła. Szczenie poleciało na drugi pas a tam jechał autobus - nie wiem jak to zrobiłam, ale zaczęłam się drzeć do ojca aby sie zatrzymał i wypadłam z jeszcze jadącego auta praktycznie pod autobus aby zabrac szczenię. Dostałam taaaaakiiiii opie.....l od kierowcy i ojca, że hej!!! Szczenie było przerażone, wyło i zmarło mi na rękach. jakby mało tego było wypadł właściciel z pretensjami, że zabilismy jego psa. Nawet nie tłumaczyłam...... wiedziałam, że szczenie odeszło głównie z przerażenia. Takich psich oczu pełnych lęku nie widziałam ....

Nic nie poradzimy na to słuchajcie. Ja jak jadę z miśkiem moim i jest zwierzak na jezdni to się zatrzymujemy ja sprawdzam czy żyje czy nie i zabieram go z jezdni. Kiedys kociak na osiedlu z przetrąconym kręgosłupem leżał na jezdni trzy dni zanim ktos się zorientował, że wciąż żyje.Kociakowi też się nie udało. Dlatego mój apel - nie wazne, że się gapią, trąbią - sprawdzajcie czy potrącony zwierzak żyje czy nie ....

Posted

Wpłaty na potrąconego szczeniaczka:

Bardzo proszę o podawanie swoich nicków (chyba tak to się nazywa i pisze :evil_lol:), bo inaczej się pogubię od kogo wpłynęło!

1. 20 zł - Marzena :Rose:, dzięki wielkie!!!!!

Posted

Szukajcie tymczasu ,bo moze zdarzyc sie tak ,ze klinika zadzwoni po straz miejska i zabiora szczeniaka na Paluch.Jak tylko zobacza ,ze nie ma zapłaty.:shake:Niesety tak kliniki robią

Posted

albiemu napisał(a):
Nic nie poradzimy na to słuchajcie. Ja jak jadę z miśkiem moim i jest zwierzak na jezdni to się zatrzymujemy ja sprawdzam czy żyje czy nie i zabieram go z jezdni. Kiedys kociak na osiedlu z przetrąconym kręgosłupem leżał na jezdni trzy dni zanim ktos się zorientował, że wciąż żyje.Kociakowi też się nie udało. Dlatego mój apel - nie wazne, że się gapią, trąbią - sprawdzajcie czy potrącony zwierzak żyje czy nie ....

Wczoraj jak jechałam w jedną stronę nie widziałam potrąconego kota, a jak zawracałam leżał na środku. Zawróciłam i sprawdziłam. Nie żył!!! A po godzinie ten maluszek ..... Jakies fatum chyba nade mna wczoraj...:-(:-(:-(:-(

Posted

DIF napisał(a):
Wczoraj jak jechałam w jedną stronę nie widziałam potrąconego kota, a jak zawracałam leżał na środku. Zawróciłam i sprawdziłam. Nie żył!!! A po godzinie ten maluszek ..... Jakies fatum chyba nade mna wczoraj...:-(:-(:-(:-(

Aniu, nic innego, tylko tzw. ludzie robią "porządki przedświąteczne". To przykre, ale niestety tak jest w tym naszym chorym kraju... Najwiecej wyrzuconych zwierzakow jest przed świętami i przed wakacjami...

Posted

Esia, jak tam pertraktacje z TZem? Czy już coś wiesz?

Dziś zaglądałam na konto, miałam nadzieję, że będzie już kaska i będę mogła wpłacić, ale niestety nie ma. Pusto na tym moim koncie. Wpłacę w poniedziałek.

Maluszku, musisz mieć jakieś imię. Cioteczki, musimy coś wymyślić, bo on taki bezimienny :-(. Ja proponuję LEON.

Posted

Nie wiem od czego jest skrót TZ , ale mój narzeczony się nie zgadza :(
Ma taką pracę że wciąż go nie ma - nawet kilkanaście godzin dziennie + delegacje. Obiecał że jak tylko się to zmieni wrócimy do tematu, na razie przekonał mnie że pies w pustym mieszkaniu po prostu by się męczył :( Tak więc bardzo mi przykro, rozmawiałam już o tym z DIF wczoraj wieczorem.

Posted

Esia napisał(a):
Nie wiem od czego jest skrót TZ , ale mój narzeczony się nie zgadza :(
Ma taką pracę że wciąż go nie ma - nawet kilkanaście godzin dziennie + delegacje. Obiecał że jak tylko się to zmieni wrócimy do tematu, na razie przekonał mnie że pies w pustym mieszkaniu po prostu by się męczył :( Tak więc bardzo mi przykro, rozmawiałam już o tym z DIF wczoraj wieczorem.

Szkoda :-(. W takim razie nadal szukamy DT lub stałego domku.

Posted

Jestem w ciężkim szoku!!! :eek2:

Szczeniorek ma domek!!!![SIZE=2]

Pokochała go pracownica lecznicy MultiVet!!
Zabrała go do siebie już wczoraj późnym wieczorem!
Uważam, że domek super! Osoba kochająca zwierzęta a "na miejscu" ;) opieka weterynaryjna!!!
Nowa właścicielka szczeniaczka zobowiązała się do pokrycia długu w lecznicy! :Rose::Rose::Rose:. I do przesyłania zdjęć z nowego domku na mojego maila :mad::evil_lol:!! A dzisiaj ma lecieć do sklepu po "wypas" dla malucha.

Wobec tego w najbliższym czasie dokonam zwrotu wpłaconych kwot, przesłanych na moje konto przez dogomaniaków!!! Przekazanie środków może być utrudnione przez weekend, ponieważ Bank Pekao SA integruje się z BPH i systemy będą działać nie za bardzo :shake:. Jeśli ktoś nie otrzyma zwrotu wpłaconej kwoty proszę o info na PW lub na wątku! Na pewno jest jakieś psie nieszczęście, na które będziecie mogli przekazać pieniążki!
[SIZE=4]
Bardzo dziękuję wszystkim za chęć niesienia pomocy, podbijanie wątku, wpłaty!!! Po raz kolejny przekonałam się, że na dogomaniaków zawsze można liczyć!! Nigdy nie zawodzą!!!
:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
DIF to wspaniała wiadomość :multi: :multi: :multi:. Maluch będzie miał tam, jak u Pana Boga za piecem. Poza tym fachowa opieka. Cudownie!!! :multi:

Ja też strasznie się cieszę!!!!
Oby wszystkie nasze adopcje były takie szybkie i skuteczne! A tyle tej biedy na świecie, że nie wiadomo w co ręce włożyć :shake:!
Ale Szczeniorek trafił super!! Ups, nie Szczeniorek, Pychol, Psiul - ale FRANEK[SIZE=2], bo tak od wczoraj ma na imię:loveu:!