Hotel KADIF Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Dzisiaj, ok. 20, na moich oczach samochód potrącił psa. Przyhamował, potrącił, odjechał... Bez komentarza!!! Zanim wygramoliłam się z auta (oczywiście wyskoczyłam od razu, ale w połowie drogi wróciłam zgasić samochód i włączyć awaryjki) Młodzi, pijani ludzie, między którymi się plątał, zdjęli go z szosy na której leżał i RZUCILI w krzaki :crazyeye::placz:. Nie dyskutowałam - byłam tylko z koleżanką a i ich pięciu! Psinek okazał się malutkim, ok. 3 miesięcznym szczeniaczkiem. Zgarnęłam go do samochodu i błyskiem do Warszawy. Koleżanka, z którą byłam zdjęła z grzbietu swój polar i opatuliłyśmy Pychola, żeby miał cieplutko. Psinek w drodze popiskiwał a nawet raz zawył. Nie wiedziałam co mu jest, czy ma obrażenia wewnętrzne... Przede wszystkim sprawdziłam czy ma uszkodzony kręgosłup, bo tego najbardziej się bałam. Nie miał na szczęście, ale i tak obawiałam się czy go dowiozę do lecznicy :-(. Wg wstępnych badań piesek nie ma obrażeń wewnętrznych, ma złamaną przednią prawą łapkę. Tyle na dzisiaj udało się zbadać. Piesek został w lecznicy na Gagarina 5 w Warszawie. Będzie tam do piątku diagnozowany i obserwowany. W piątek mam go stamtąd zabrać... ale dokąd? Na Paluch?? Przecież nie mogę zamknąć chorego szczeniaka na 8-12 godzin w domu!!:placz: I kwestia opłat. Ponieważ pies jest bezdomny, obniżą koszty. Ale i tak diagnostyka maluszka będzie kosztować min. 100. Nie mam :-(, po prostu nie mam..... Pomóżcie nam!!!!! Quote
Hotel KADIF Posted November 28, 2007 Author Posted November 28, 2007 Plisssssss.................... Zdjęcia będą jutro!!!! Quote
oktawia6 Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 :placz::angryy::angryy:takie społeczeństwo-bydło po prostu!:angryy: Dif-wyjeżdżam w niedzielę-nie będę miałą netu przez 7-10 dni:shake:-z moją watachą oczywiście. Oczywiście tymczas potrzebny dla takiego maleństwa! Pomóżcie Warszawiacy! ja mam 5 psów w kawalerce może ktoś ma większe możliwości!!! Quote
Ulaa Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Zrób mu fotki i rozwieś plakacik w okolicy miejsca potrącenia oraz na okolicznych osiedlach. 2 razy zdarzyło mi się tak, że przed oczami auto potrąciło psa, a ja wzięłam te psy i rozwiesiłam im plakaty na które zgłosili się właściciele. To pierwszy krok napewno. Quote
albiemu Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Jak masz jakiś portal ogłoszeniowy, tak jak my np rzeszowaiak daj ogłoszenia. Zadzwoń do palucha, że został potrącony szczeniak i jest w lecznicy - ktoś może jak będzie go szukał zadzwoni do schroniska aby zapytać o niego. Co jeszcze można zrobić .... Ja przeleję na malucha 20 zł nie dam rady więcej. Te gnoje co tak psa potraktowali zapłacą za to kiedyś. Quote
Hotel KADIF Posted November 29, 2007 Author Posted November 29, 2007 Ulaa napisał(a):Zrób mu fotki i rozwieś plakacik w okolicy miejsca potrącenia oraz na okolicznych osiedlach. 2 razy zdarzyło mi się tak, że przed oczami auto potrąciło psa, a ja wzięłam te psy i rozwiesiłam im plakaty na które zgłosili się właściciele. To pierwszy krok napewno. Piesek został potrącony 50 km od Warszawy. Nie dam rady....:shake: Quote
Hotel KADIF Posted November 29, 2007 Author Posted November 29, 2007 albiemu napisał(a):Jak masz jakiś portal ogłoszeniowy, tak jak my np rzeszowaiak daj ogłoszenia. Zadzwoń do palucha, że został potrącony szczeniak i jest w lecznicy - ktoś może jak będzie go szukał zadzwoni do schroniska aby zapytać o niego. Co jeszcze można zrobić .... Ja przeleję na malucha 20 zł nie dam rady więcej. Te gnoje co tak psa potraktowali zapłacą za to kiedyś. Dziękiiiii!!! Ja też przeznaczę 20 PLN-ków, a więc brakuje 60. Miejmy nadzieję, że tylko 60, bo lekarka w lecznicy powiedziała, że min. 100. Quote
plamka Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Poproszę numer konta, mogę dorzucić 20zł (jestem w necie do godz.16 a potem dopiero w poniedziałek) Quote
Hotel KADIF Posted November 29, 2007 Author Posted November 29, 2007 Oto Psiul: Śliczny jest!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
madzia828 Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 śliczny:loveu::loveu: ja też mogę dorzucić 20zł podaj konto Dt potrzebny Quote
Hotel KADIF Posted November 29, 2007 Author Posted November 29, 2007 madzia828 napisał(a):śliczny:loveu::loveu: ja też mogę dorzucić 20zł podaj konto Dt potrzebny Bardzo Ci dziękuję :buzi:!!!! Podaję numer konta do wpłat. Konto zostało założone tylko i wyłącznie w celu pomocy zwierzakom i jest do wglądu dla zainteresowanych :loveu:. Quote
Hotel KADIF Posted November 29, 2007 Author Posted November 29, 2007 DIF napisał(a):Bardzo Ci dziękuję :buzi:!!!! Podaję numer konta do wpłat. Konto zostało założone tylko i wyłącznie w celu pomocy zwierzakom i jest do wglądu dla zainteresowanych :loveu:. No... podaję :shake::evil_lol:. 77 1240 2148 1111 0010 1515 0042[SIZE=2] Anna Adamska Halinów Wystarczy podać tylko imię nazwisko i miejscowość. Bardzo dziękuję w imieniu Psiula. Psiul, bleeeee:razz:. Poproszę o propozycje roboczego imionka :lol: Quote
albiemu Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 allegro wyróżnione jeszcze potrzebne - kto może zrobić?? Quote
Ulaa Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 To poproś kogoś aby rozwiesił plakaty w okolicy tego miejsca. Przecież nie można tak po prostu wywieźć czyjegoś psa, nawet jeśli został potrącony trzeba zmierzać do odnalezienia właściciela... To jest chyba mieszaniec Beagla :lol: Quote
Hotel KADIF Posted November 29, 2007 Author Posted November 29, 2007 Ulaa napisał(a):To poproś kogoś aby rozwiesił plakaty w okolicy tego miejsca. Przecież nie można tak po prostu wywieźć czyjegoś psa, nawet jeśli został potrącony trzeba zmierzać do odnalezienia właściciela... To jest chyba mieszaniec Beagla :lol: Ulaa! Uwierz mi - w tej miejscowości można :shake::shake::shake:. Nikt nie będzie go szukał.... Poza tym "właściciel" który zostawia trzymiesięcznego szczeniaka bez nadzoru pozostawia wiele do życzenia. Rozmawiałam przed chwilą z lecznicą. Szczeniaczek przebywa w szpitaliku, ale w lecznicy znajdują się psy chore na choroby zakaźne. Jest możliwość zarażenia!!!!! Trzeba go zabrać natychmiast!!!!! Mam dzwonić jeszcze o 11!! Quote
Poker Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 choroba jasna,trudna sytuacja. Jednak rozwiesiłabym ogłoszenia.Taki maluch potrafi czasem umknąć niepostrzeżenie.Może go szukają? Śliczny jest ,będzie sporawy,bo łapinki ma massywne. Quote
plamka Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 DIF chciałam wysłać przelew ale mój bank mówi,że jest problem: po wpisaniu numeru konta nie wyskakuje im automatycznie jaki to bank i przelew nie może być wysłany. Sprawdź proszę czy nie ma pomyłki albo napisz nazwę banku Quote
grzenka Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Matko jakie cudny maluszek :placz: Podaj czy wszystko ok z kontem to przeleję również jakiś grosik..... Quote
Hotel KADIF Posted November 29, 2007 Author Posted November 29, 2007 plamka napisał(a):DIF chciałam wysłać przelew ale mój bank mówi,że jest problem: po wpisaniu numeru konta nie wyskakuje im automatycznie jaki to bank i przelew nie może być wysłany. Sprawdź proszę czy nie ma pomyłki albo napisz nazwę banku Bank PEKAO SA Oddział w Sulejówku. Kochani!!! Jest problem!!!! Rozmawiałam z lecznicą przed chwilą. Na dzisiaj koszt leczenia wynosi: 125 zł + doba w szpitaliku 50 zł + 175 zł. Jutro już będzie 225. Trzeba go zabrać natychmiast!!!! Jeszcze dzisiaj ok. 16 mam rozmawiać z panią menadżer, czy rozłoży na raty :roll:. Boże, skąd brać na te wszystkie futra......:placz: Quote
Hotel KADIF Posted November 29, 2007 Author Posted November 29, 2007 I jeszcze jedna ważna sprawa. Bank PEKAO SA łączy się z bankiem BPH w ten weekend. Wobec tego wpłaty na konto będą możliwe do jutra, do godz. 19. A potem dopiero w poniedziałek!! Jeszcze raz podaję nr konta (dla pewności): 77 124 2148 1111 0010 1518 0042 Bank Pekao SA Anna Adamska Halinów Quote
gamoń Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Strasznie droga ta doba hotelowa w tej lecznicy:shake:.(50 zł) na Strzeleckiego chyba 30 zł.Moze płatny tymczas . Maluszek szukaj tymczasu na 1 stronce Quote
plamka Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Podjęłam 4krotną próbę wysłania przelewu przez telefon banku BPH. Również na to drugie - różniące się dwiema cyframi konto. System informatyczny banku tego nie przyjmuje. Coś jest nie tak Jak komuś sie uda niech da znać. Quote
GrubbaRybba Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Jezooo... co tu robić. Ja mogę dorzucić jakiś grosz po pierwszym, bo teraz jestem bez grosza. Niestety. :( Może wpiszcie w tytule wątku, że DT potrzebny na CITO! Ludzie, proszę, kto może go zabrać? Ja nie mogę. Mieszkam w kawalerce, nie ma mnie po 9 godzin dziennie i w domu mam energicznego szczeniaka, który zamęczyłby tego biedaka ze złamaną łapką. Quote
GrubbaRybba Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Ten psiulek troszkę przypomina collie. Ma taki długi pyszczek i łapki dość masywne. Psiulku, kto cię zabierze? Pilnie szukamy domu, choćby DT! Quote
GrubbaRybba Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Wstawiłam szczeniorka na: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8988504#post8988504 może się spodoba. Quote
Recommended Posts