Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 617
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tam jeszcze nie była organizowana wystawa, parę lat temu byłam tam... Tam była największa toruńska hala dyscotekowa i koncertowa... Powinno być ok!

Posted

Basik napisał(a):
Tam jeszcze nie była organizowana wystawa, parę lat temu byłam tam... Tam była największa toruńska hala dyscotekowa i koncertowa... Powinno być ok!

czy to jest daleko od dworca głównego ???

Posted

Troszkę daleko... Musisz sie dostać do Placu Rapackiego autobusem, z przystanku przy dworcu głównym wszystkie jadą przez ten plac - wysiadasz zaraz za mostem - to dosłownie 2 przystanki. Przechodzisz na drugą stronę ulicy i wsiadasz w tramwaj - musisz tylko dopytać, czy jedzie do Merinotexu, czy na Reja - Ciebie interesuje ten, który skręca w Reja zazwyczaj to 1R, 3, i chyba 4 - w tramwaju już dopytasz, gdzie wysiąść. Tak jest normalnie - teraz jest to bardziej zagmatwane, ponieważ jedna z ulic jest w remoncie i za część trasy tramwajowej kursuje autobus - chyba w lutym już będzie ok. Jeśli by nadal trwały te remonty, to wówczas lepiej ci wysiąść na Toruń Wsch - wsiadasz w tramwaj nr 2 i jedziesz do skrzyżowania z ul. Reja. Idziesz tą ulicą 1 przystanek i już jesteś pod Central Parkiem - to ta hala. Przed wystawą napiszę jak sytuacja z komunikacją MZK :)

Posted

Basik napisał(a):
Troszkę daleko... Musisz sie dostać do Placu Rapackiego autobusem, z przystanku przy dworcu głównym wszystkie jadą przez ten plac - wysiadasz zaraz za mostem - to dosłownie 2 przystanki. Przechodzisz na drugą stronę ulicy i wsiadasz w tramwaj - musisz tylko dopytać, czy jedzie do Merinotexu, czy na Reja - Ciebie interesuje ten, który skręca w Reja zazwyczaj to 1R, 3, i chyba 4 - w tramwaju już dopytasz, gdzie wysiąść. Tak jest normalnie - teraz jest to bardziej zagmatwane, ponieważ jedna z ulic jest w remoncie i za część trasy tramwajowej kursuje autobus - chyba w lutym już będzie ok. Jeśli by nadal trwały te remonty, to wówczas lepiej ci wysiąść na Toruń Wsch - wsiadasz w tramwaj nr 2 i jedziesz do skrzyżowania z ul. Reja. Idziesz tą ulicą 1 przystanek i już jesteś pod Central Parkiem - to ta hala. Przed wystawą napiszę jak sytuacja z komunikacją MZK :)

dzięki, to mówisz, że lepiej wysiąść od razu na wsch?? i jechać tym tramwajem??

Posted

Jeśli nie masz dużej ilości pakunków to pewnie tak, jedziesz tym tramwajem ok 20 min. idziesz ok 5 min. Możesz sobie sprawdzić na stronie mzk Toruń rozkład jazdy tramwajów - zazwyczaj jeżdżą planowo +/- 3 min..

Posted

Miło czytać takie słowa o moim mieście :) My sie zastanawiamy, czy organizować toruńską wystawę właśnie w tym miejscu - w lutym zobaczymy jak będzie...

Posted

Basik napisał(a):
Miło czytać takie słowa o moim mieście :) My sie zastanawiamy, czy organizować toruńską wystawę właśnie w tym miejscu - w lutym zobaczymy jak będzie...
Hehhh,a mnie za każdym razem kiedy tam jestem,robi się lekko na duszy:loveu:A jestem częstym gościem w Toruniu.Mam nadzieję,że spełni się moje marzenie i kiedyś powiem,że to moje miasto;)Na toruńskich wystawach jesteśmy już od kilku lat,a nasi znajomi śmieją się,że trzeba mi pod ringiem honorowym rozsypać szkło,bo co roku mam tę samą miejscówkę i od 3 lat Carelli bierze BOG(raz nawet II BIS).I jak nie kochać tego miasta?:evil_lol:

Posted

Jak wygląda ta hala w Toruniu? Chciałam brać tylko jednego psa do Bydgoszczy bo słyszałam, że tam są bardzo złe warunki jeżeli chodzi o przestrzeń, ale skoro wystawa odbywa się w innym miejscu to może wezmę dwa, tylko czy w Toruniu ta hala jest jednak lepsza? ;)

Posted

Ta hala to była wielka dyscoteka - bardzo dużo miejsca, dodatkowo na piętrze były jeszcze bary... Teraz organizowali tam jakieś targi. Była klimatyzacja. Jak to będzie w trakcie wystawy - nie wiem... Hala jest duża...

Posted

Nieoczekiwany zwrot akcji :)

Grupa VI
1. Wiera Stawiarska (Słowacja)

basset hound, petit basset griffon vendeen, beagle, rhodesian ridgeback, dalmatyńczyk

2. Maciej Kozber

pozostałe

Jeszcze zobaczę co to za sędzina, ale chyba przyjedziemy :)

Posted

Viera Staviarska? Bardzo miła sędzina, zawsze po ocenie mówi wystawcy dlaczego jest taka, a nie inna ocena, zwraca uwagę na wszystko, na ruch przede wszystkim, dotyka psa przy ocenianiu, sprawdza dokładnie zęby. Lubi duże i dobrze kątowane psy, z głęboką klatką piersiową i dobrym przedpiersiem ;)