Aarionne Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Szajbus - ja mysle, że jedno nie wyklucza drugiego. To, że będzie na głównej Allegro w niczym pieskowi nie zaszkodzi - może mu tylko pomóc. Z internetu czynnie korzysta 40% Polaków, według jakichś najnowszych wyliczeń. Wiem, że to jest spora kasa, ale tak naprawdę ludzie nie wiedzą, że na Allegro sa psy! To, że my wiemy, bo siedzimy na dogo dzień i noc, nie znaczy, że inni wiedzą. Myslę, że duzo wejść nabijają ciągle te same osoby... Znam jedną osobe, która siedzi na Allegro i ogląda pieski. Ot - takie hobby. Moja koleżanka chciała zaadoptować 2 małe kotki i zupełnie nie wiedziała jak się za to zabrać. Ona w ogóle nie wiedziała, że w internecie są zwierzęta, które można przyjąć. A korzysta z internetu bardzo intensywnie... OK, możemy zrobić dodatkową akcje, że każdy zamiesci Tobika w swojej lokalnej gazecie. Ja w to wchodzę. Teraz mieszkam w Warszawie, ale nie pochodze stąd, mogę ogłosić Tobika w moim miescie rodzinnym. Kto jeszcze? Quote
Aarionne Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 I tak naprawde ktoś, kto ma kontakt z panią Siemińską (Simińską?) powinien zapytac w czym rzecz - dlaczego ludzie go ogladają, ale nie chcą zaadoptować. Bo chyba jest jakiś problem, o którym nie wiemy, co? Quote
_Tosia_ Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 to zdecydujcie, ja obiecane 30 dołożę bez względu na to, gdzie będzie ogłaszany. porozmawiam w sobotę z p. Sieminską i popytam w czym problem. poki co, sądzę , ze w ludziach Quote
Inkaa Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 _Tosia_ napisał(a):to zdecydujcie, ja obiecane 30 dołożę bez względu na to, gdzie będzie ogłaszany. Super! :multi: Aarionne napisał(a):I tak naprawde ktoś, kto ma kontakt z panią Siemińską (Simińską?) powinien zapytac w czym rzecz - dlaczego ludzie go ogladają, ale nie chcą zaadoptować. Bo chyba jest jakiś problem, o którym nie wiemy, co? Obawiam się, ze nie kazdy chce adoptować dużego mieszańca po takich przejściach w nienajmłodszym wieku - o to chyba chodzi. Aariaonne - prześlij mi na PW numer swojego konta. Wiem, ze kiedyś już to zrobiłaś ale tamto PW skasowałam bo zapełniła mi się skrzynka. Quote
Inkaa Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Aarionne napisał(a):OK, możemy zrobić dodatkową akcje, że każdy zamiesci Tobika w swojej lokalnej gazecie. Ja w to wchodzę. Teraz mieszkam w Warszawie, ale nie pochodze stąd, mogę ogłosić Tobika w moim miescie rodzinnym. Kto jeszcze? Ja też się deklaruje, że umieszcze Tobiczka w swojej lokalnej gazecie! ;) Quote
Aarionne Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Znalazłam te wyniki badań. Wynika z nich, że Allegro jest na drugim miejscu w Polsce pod względem popularnosci serwisów internetowych :) tutaj link: http://www.wirtualnemedia.pl/article/2222894_41_proc._Polakow_to_internauci.htm Quote
szajbus Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Wobec tego wycofuje go se swojej aukcji. Nie ma sensu, żeby miał dwie, Na jego miejsce czeka masa schroniskowców. Dodam tylko, że oglądający go ludzie i dzwoniący do p. Siemińskiej w jego spawie nie wiedza o nim z powietrza, tylko z ogłoszeń. Powiedziałam, ze nie było aukcji, na której nie miał obserwatorów, a potem dowiedziałam się od Tosi, ze również oglądających go na żywo. Czemu go nie chcą? Oto jest pytanie. Enchantress piszesz o wieku???? W ogłoszeniach czarno na białym jest napisane w jakim jest wieku i po jakich przejściach. Nikt nie jechał tam w ciemno. Nie upieram się, jeśli decydujecie na nowe ogłoszenie na allegro to zróbcie je. Ja życzę mu z całego serca jak najszybciej tego jedynego, kochającego domku. I oby to była ta właściwa droga. Ja nadal obstaję przy swoim zdaniu. Rozmawiałam z Enchantress na gg, ze być może trzeba by poszukać wśród znajomych osoby mające wejścia do TV i zrobić mu króciutki reportaż itp. czy jakiegoś dziennikarza, którego by wzruszył los Tobbiego. Miała sie zorientować. W Łodzi jest masa lecznic, czy były tam rozwieszone ulotki Tobiego? Ja w tym nie pomogę. Nie jestem z Łodzi i jestem uwiązana w domu. Quote
katya Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Ja bym nie podawała kontaktu na p.Siemińską, żeby jakieś matoły jej głowy nie zwracały, nie przyjeżdżały se piesk obejrzeć... tylko kontakt na kogoś z wolontariatu. Quote
Aarionne Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Szajbus - poczekaj jeszcze, Tobi nie ma jeszcze nowego Allegro. Skontaktujecie się z panią Siemińską i zapytajcie dlaczego te osoby nie chciały Tobiego. Czy to były osoby, które przyjechały specjalnie po niego? I go nie wzięły? To jest dla mnie co najmniej dziwne. Proszę - niech ktoś się skontaktuje z tą panią i dowie się jaka jest prawda, jakie są powody takich decyzji... Niestety do Allegro nie dzwoniłam, dzisiaj miałam dzień pełen pracy, nie miałam kiedy się tym zająć. Jeśli mielibyśmy mu robić nowe Allegro to faktycznie trzeba ustalić na kogo będzie podany kontakt. Kogo proponujecie? Czy takie dane jak w obecnym Allegro Tobika? Quote
Niewiasta_21 Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 Ja miałam tylko jeden telefon w sprawie Tobiego,własnie od tej pani która miała wypadek. Inni ludzie pisali do mnie na gg,ale tylko dlatego ze bardzo ich wzruszyła Tobiego historia. Ja nie podawałam nigdy telefonu do pani Siemińskiej ani nie kazał mnikomu tam jechac. Wiec dziwne jest to ze wogółe ludzie wiedza o Tobim i gdzie on jest...?? Chyba ze my o czyms nie wiemy. Quote
szajbus Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Aniu nie jest to dziwne, bo Tobi miał podane w ogłoszeniach dane do ptzytuliska pani Siemińskiej. Dopiero później miał zmianę danych kontaktowych. I jeszcze nie jestem pewna czy na wszystkich ogłoszeniach Quote
Niewiasta_21 Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 Aha,to o tym nie wiedziałam. Jak chcecie zmienic dane to mozecie,ja sie nie obraze. Mysle ze mozecie dac takze dane na Hanie,bo ona ma kontakt z pania Siemińska. Quote
szajbus Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 dziewczyny poogłaszajcie go na portalach internetowych Od początku ma ogłoszenia na: http://www.allegro.pl/item324533035_lopata_w_leb_i_do_studni_przezyl_czeka_na_dom.html http://ale.gratka.pl/ogloszenie/766462_tobi_mial_zginac_ale_przezyl_i_czeka_na.html http://www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?aid=1112843&cid=170 http://www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,23338450,Lodz_Zwierzaki___Adopcja,146-192.html http://www.eoferty.com.pl/id58412.html http://www.ogloszenia.interpress.net.pl/index.php?p=detale&id=28439&from= Quote
Niewiasta_21 Posted March 13, 2008 Author Posted March 13, 2008 W takim razie najlepiej podac kontakt na kogos kto ma najwiecej kontaktu z p. Siemińska i jeździ tam. Zawsze bedzie mógł sie umówic z chetnymi ludźmi i pojechac z nimi,wtedy bedzie wiadomo czemu ludzie nie adoptują Tobiego. Quote
Tygrysek ^^ Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Żeby tylko TYGRYS-ic mu futerka nie ukradła... :evil_lol: Quote
_Tosia_ Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 kontakt mozna tez podawac do mnie: 511 683 457 Quote
szajbus Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Tobi, pies po wielkich przejściach marzy o kochającym domku! Quote
Recommended Posts