Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='EastLondonUK']Furciaczek - to w koncu w Leyton jestes czy nie?

Bo jak w Leyton to rzut beretem do Wanstead park czy Wanstead Flats.

Juz sie zupelnie pogubilam.....

Jest tu ktos na wschodzie oprocz mnie i Gos?[/quote]

Teraz Upton Park:evil_lol:
Ale autko mamy wiec nie problem podjechac jak TZ bedzie mial wolne, z tym ze tylko z jednym psem...Preziem najprawdopodobniej bo Fura zazdrosna o suczke moze byc;)
A moze ktos ma ochote na grila wpasc kiedys:cool3:

Moj mail:
[email][email protected][/email]

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='furciaczek']
A moze ktos ma ochote na grila wpasc kiedys:cool3:[/quote]
Kuszące :sabber: Może latem sie do Was wybierzemy jeżeli nas przyjmiecie. Z mojej wiochy do Was to ok.40min bez korków.

W niedzielę jedziemy na naszą pierwszą wystawą z Kali. Już się boję, młoda szaleje za psami, więc na ringu raczej nic nie wygramy:eviltong: Ale ćwiczyć trzeba.

Posted

[quote name='GoskaGoska']a moze kiedys wybierzemy sié na kawé:roll: , gdzies w centrum bez czworonogów :eviltong: latwiej bédzie skazdej ciotce[/quote]

Na kawe to ja zawsze chetna jestem:loveu:

[quote name='UTAAP'][B]furciaczek[/B], wyslalam.[/quote]

Dostalam i przesle dalej:p

Posted

[quote name='eiwob']Kuszące :sabber: Może latem sie do Was wybierzemy jeżeli nas przyjmiecie. Z mojej wiochy do Was to ok.40min bez korków.

W niedzielę jedziemy na naszą pierwszą wystawą z Kali. Już się boję, młoda szaleje za psami, więc na ringu raczej nic nie wygramy:eviltong: Ale ćwiczyć trzeba.[/quote]

A gdzie ta wystawa :) ?

Posted

Upton Park? :crazyeye:

No nic....tez rzuc beretem.....ale.....przynajmniej sklepy masz tam tanie chociaz heheheh

Ta "zazdrosna sunia" to duza?

I ile masz w sumie tych psow?

Mam/mialam kolezanka w okolicy z Cane Corse ale.. nie odzywa sie (chyba) do mnie jak w koncu Zara sie wnerwila na jej psa i go z lekka klapnela w ucho.....bo na nia ciagle chcial skakac - tak sie jakos lubial bawic, rozpedzic sie i na nia zkakac.. a troche wazyl.....

Dlaczego nie macie w profilach wyraznych zdjec psow?

Po Frytce ktora z domniemanego setera okazala sie spanielka ja nic nie chce "zakladac" heheheh

Posted

[quote name='UTAAP']A gdzie ta wystawa :) ?[/quote]
W Ely niedaleko Cambridge.

W lipcu jedziemy na wystawę beaglową, nie ma jak wystawy klubowe ;)

Posted

East London, nawet nie wiedzialam ze tu jakies dobre sklepy mam...zajeta bylam szukaniem dobrego rzeznika:evil_lol:
Psy sztuk 2, cane corso i pies w typie sznupa olbrzyma:p Mozna je u mnie w galerii popodziwiac razem z kotami...ale ona nie spaceruja wiec psina twoja bezpieczna:lol:

Eiwob powodzenia na wystawie:loveu:

Za godzine jakde do PL:multi:

Posted

[quote name='eiwob']W Ely niedaleko Cambridge.

W lipcu jedziemy na wystawę beaglową, nie ma jak wystawy klubowe ;)[/quote]
Acha, powodzenia!!:thumbs:
A jaka/gdzie jest klubowa wystawa beagle w lipcu (nie moge nigdzie znalezc)?

[B]furciaczek[/B] milego pobytu!!

Posted

[quote name='UTAAP']Acha, powodzenia!!:thumbs:
A jaka/gdzie jest klubowa wystawa beagle w lipcu (nie moge nigdzie znalezc)?[/quote]
Wystawa jest w Digswell organizowana przez Beagle Association.

furciaszek, Utaap trzymanie kciuków się przyda. Nieee dziękuję ;)

furciaszek, udanego pobytu i bezpiecznej drogi!

Posted

Ermmm Furciaczek - ja nei wiem jak znalezc twoja galerie... .. Kliknelam na profil myslalam ze tam jest link ale nie ma.... Ktos mnie oswieci? dzieki...

szerokiej drogi i wracaj szybko - pojdziemy do parku.

Te Twoje psy takie grozne ze ich nie wyprowadzasz? 3 wielkie psy i do tego koty? heheheheh Ja mam 1 kota ale w porywach mialam do 9.... kociara jestem..... heheh

Posted

No wiec, posprawdzalam sobie dojazdy i jak na razie wychodzi ze moze moglaby do Hyde Parku z futrem sie wybrac. Jade na weekend do rodzicow i stamtad do Hyde Parku mam chyba pociag a potem autobus, w kazdym razie tylko 1 przesiadka, i pozniej latwy dojazd na Orpington. Do Wanstead Park to juz gorzej, minimum 2 przesiadki :roll:.

Jeszcze sie upewnie czy bede jechac z Anerley czy z Orpington i czy ostatecznie uda nam sie dojechac.

Posted

Potrzebuje skanu wyniku badan w pulawach lub z niemiec, jezeli ktos moglby mi pomoc to chetnie bym sie odwdzieczyl jakos, moja sytuacja wyglada bardzo przykro i musze szybko dzialac.

Posted

[quote name='EastLondonUK']Ermmm Furciaczek - ja nei wiem jak znalezc twoja galerie... .. Kliknelam na profil myslalam ze tam jest link ale nie ma.... Ktos mnie oswieci? dzieki...

szerokiej drogi i wracaj szybko - pojdziemy do parku.

Te Twoje psy takie grozne ze ich nie wyprowadzasz? 3 wielkie psy i do tego koty? heheheheh Ja mam 1 kota ale w porywach mialam do 9.... kociara jestem..... heheh[/quote]

Jakie 3 psy?? Ja wiem o 2:evil_lol: I skad pomysl ze nie wyprowadzam:diabloti:
Podroz rozpoczelam wypadkiem samochodowym a zakonczylam 12godzinnym spoznieniem...ale wazne ze dotarlam prawie calo i zdrowo:lol:

Posted

[quote name='eiwob']W Ely niedaleko Cambridge.

W lipcu jedziemy na wystawę beaglową, nie ma jak wystawy klubowe ;)[/quote]

Czyli Blackpool odpadlo? My sie wybieramy, ale chyba bardziej dla samej wycieczki. Wystawianie z boku wyglada o wiele latwiej niz jest w rzeczywistosci... My jestesmy juz po 3. Na pierwszej wystawie byl jedynym czarnym terierem i.... dostalismy rase :multi:Ale generalnie bardzo sie cieszylam, bo to byla halowka i maly w ogole nie byl zestresowany, wrecz przeciwnie powiedziala bym :mad: Na drugiej wystawie przegral ze swoja siostra miotowa, ktora jest w rekach hodowcy i jej (hodowcy) i paru innych osob zdaniem jest znacznie gorsza eksterierowo. Ale ja sie tam nie dziwie ani nie smuce, bo moj ukochany futrzak cala wystawe spedzil z nosem przy ziemi. Przynajmniej ta czesc na ringu. Wychodzilismy do porownan chyba z 5 razy, wszystko przegralismy, w koncu dostalismy best male puppy (w rasie), co nie zaskakuje, bo bylismy jedynym male puppy :lol:
No a ostatnia wystawa to w ogole porazka byla. Przed wyjazdem okazalo sie ze moje spodnie "wystawowe" sa mokre i wzielam takie szeroookie sztruksy. Ja w nich chodze i jest ok. ylko ze ja chodze na 2 nogach, a na wystawie bylo nog 6. No i ktoras z tych 6 nog przydepnela nogawke i przy wejsciu na ring polecialam jak dluga :lol: Bylismy zgloszeni do 3 klas, na samym koncu podnioslam z ziemi kawalek smakolyka ktory komus wypadl i na ten kawalek maly znosnie podbiegl, dostalismy 3 miejsce w puppy class. Ta ostatni wystawa nie miala czarnych wiec wszystko bylo w tzw any variety working. Najbardziej sie ciesze, ze pomimo ze jestem osoba raczej ambitna to wystawy dla mnie to tylko zabawa i te wszystkie przegrane mnie tylko rozbawiaja. No i oczywiscie to, ze moj psiak lubi jechac zobaczyc tyle psow, powachac te wszystkie smakolyki... Na Blackpool szykujemy pieczona watrobke, moze sie uda. ;)

Posted

[quote name='dzordz']Potrzebuje skanu wyniku badan w pulawach lub z niemiec, jezeli ktos moglby mi pomoc to chetnie bym sie odwdzieczyl jakos, moja sytuacja wyglada bardzo przykro i musze szybko dzialac.[/quote]

Na niewiele sie przyda do takich, jak planujesz celow, nawet jesli ci ktos wysle skan. Po prostu sa inne terminy pobierania probek i badania :shake:

Fur, co Ty tam znow zamieszalas z przejazdem, lo matko jedyna, cale towarzystwo w porzadku ??

Posted

[B]furcia[/B], co tam sie stalo :crazyeye:? Dolaczam z pytaniem od karjo czy towarzystwo w porzadku?
[B]nykea[/B], nas watrobka pieczona nie zawiodla chyba jeszcze nigdy, ostatni test byl na Crufts i bylo super :lol:

Posted

Jejku, przepraszam Was ogromnie, ale naprawdę w tej wstrętnej dziurze nie mam netu :mad: Za to robale i myszki :razz: Na net latam do pobliskiej kafejki, ale sciągają ze mnie 1funciora za godzinę, więc jednak staram się streszczać... No a usilnie szukam normalnego mieszkania!! :eviltong: Jak już się gdzieś należycie osiedlę i nieco mi się w życiorysie uspokoi, to na pewno wrócę do "codziennego" wertowania dogo ;) A na razie zapraszam Was do Frytkowej galerii, gdzie są zdjęcia z naszych spacerków po Wanstead (zdecydowanie polecam ten park!!! Frytka go uwielbia:evil_lol:)
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f626/oto-frytka-_-131846/index12.html#post12486245[/url]
Co prawda posty oczywiście poskakały i się bajzel w mój monolog wkradł, ale cóż, zdjęcia są... I tym razem chyba wyraźnie widać, że Fryt to ani seter (a szkoda:eviltong:) ani jamnik :crazyeye: tylko Cocker Spaniel, który kupił sobie już połowę spacerowiczów :evil_lol:

Posted

Potwierdzam ze Frytka robi furore w okolicy..... dzisjaj obie z Zara robily za body guards jak jedna konczyla to druga zaczynala... przyspieszyly paru joggerow (za wolno biegali), troche dzieci wprawily w ruch... heheheheh uwalily sie w blotku jak swinki, poplywaly w zielonych bajorkach, otrzepaly sie na nas wracalysmy do domu jakbysmy same sie w bajorach wymoczyly....

No ale wazne ze psice zadowolone ze spaceru byly :loveu:

Zara jednak w domu "obcych" psow nie trawi. Wpuscila Frytke, do miski z woda dala dojsc ale juz do "swojego" fotela to nie..... A jak biedna Frytka chciala wejsc do pokoju z Zary kotem (bo kot jest Zary a nie moj...) to sie Zarze powazny wk...rw wlaczyl i z zebami do Frytki wyleciala.

Frytka w sumie na tym wygrala bo z kocyka w kuchni zostala przeniesiona na moje lozko gdzie brzucholem do gory lezala i gdzie odwiedzil ja kot (lizac ja po glowie a ona trupa udawala tak jej dobrze chyba bylo) i z nia chwile polezal - Zara spala na "swoim" fotelu... i byl spokoj.

Zara podzieli sie zarciem, lody razem jadly (na pol" w parku itd ale jednak domu strasznie pilnuje a juz kota "swojego" to.... Kiedys sasiadka przyszla, kot u Mlodej na lozku spal, sasiadka chciala go poglaskac a Zara wskoczyla do kota na lozku i zeby sasiadce pokazala.... Strasznie kocha tego "swojego" kota rudzielca i bardzo go pilnuje.....

No to kto sie do naszych spacerow dolaczy?

Gos ma soboty wolne to chyba sobota bylaby najlepsza.....

Heloooooooooooooooooooooooo??????

Tu fajnie widac okolice:

[url=http://www.192.com/maps/]Street Maps - Maps and Travel[/url]

Wpisac kod pocztowy E11 3RR i powiekszyc.... TYLE wodyyyyyyyyyyyyyy do taplanie sie :)

Posted

Pare zdjec:

[B][url=http://emigrantka.myphotoalbum.com]Photo Sharing by MyPhotoAlbum.com :: MyPhotoAlbum[/url]

[/B]No i moze ktos sie skusi i zajrzy tu?[B]

[url=http://www.polacy.co.uk/index.php?str=forum&mod=grupa&id=2044]Polacy.co.uk - Nie jesteś sam[/url]

[/B]Dzisiaj dopiero zalozone wiec trzeba troche rozkrecic ale chce zebrac do kupy ludzi z Londynu i najblizszych okolic Hmmmmm Uda sie?

Posted

Od jakiegos czasu mam problemy z logowaniem sie tutaj.

Nie moge zalogowac sie przez forum tylko musze wlazic na glowna strone i tam sie logowac a pozniej dopiero wchodzic na forum :shake:

Ale chyba w koncu udalo mi sie znalezc galerie....

[url]http://www.dogomania.pl/gallery/481/2/7502.html[/url]