GoskaGoska Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 najlepiej zaszczep go ponownie na wściekliznę, do PL nie jest taki problem powinno byc ok. Jesli masz paszport i papiery. jeśli masz wápliwosci sprawdz na [URL="http://www.defra.gov.uk"]www.defra.gov.uk[/URL] , mozesz tez napisac do nich maila odpowiadajá lub 0207-580-4324 Quote
chelsea Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 ok zaszczepie, a czy powinnam odrobaczac.odkleszczac? chce jechac za tydzien, czy powinnam jakos czekac konkretny czas? dziekuje za odp i sprawdze w derfie, tylko moze juz ktos przewozil i wie jak to sie odbywa:] Quote
Habibi Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Do wywozu do PL nie potrzebujesz odkeszczania ani odrobaczania, gorzej bedzie z powrotem do UK, bo jest szczepienie stracilo waznosc 5 dni temu, badania na przeciwciala sa niewazne. Quote
chelsea Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 to swietnie, rozumiem ze wystarczy tylko wscieklizna:] wracac nie mam zamiaru:) dziekuje bardzo! Quote
dahme Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 chcialabym sie zapytac ... bo wylecialo mi juz z glowy ... jak to jest ... jak przywioze psa z polski do anglii a potem chce jechac na urlop z psem ... przypuscmy ze tez do polski .. to jak wracam z urlopu to jak wyglada sprawa na granicy ... czy potrzebuje zrobic jakies badania przed wjazdem na teren UK? a dodatkowo czy powinnam szczepic psa co roku wedlug polskich zasad, zeby potem nie miec problemu na granicach w europie? Quote
pusia2405 Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Dahme, zawsze przed wjazdem do UK musisz odrobaczyć i odpchlić psa (oczywiście trzymając się godzin). Poza tym szczepienie na wściekliznę co roku wg polskich zasad. Quote
osho Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 [quote name='dahme']jak przywioze psa z polski do anglii a potem chce jechac na urlop z psem ... przypuscmy ze tez do polski .. to jak wracam z urlopu to jak wyglada sprawa na granicy ... czy potrzebuje zrobic jakies badania przed wjazdem na teren UK? [/quote] [COLOR=DarkSlateGray]jeśli pilnujesz terminów szczepień to kwarantanna jest ważna do końca życia psa - ale musisz go oczywiszcze odrobaczyć i "odkleszczyć" :diabloti: przed każdym wjazdem na teren uk, jeśli spóźnisz się jeden dzień ze szczepieniem kwarantanna jest nieważna i cały proces trzeba powtórzyć[/COLOR] [quote name='dahme'] a dodatkowo czy powinnam szczepic psa co roku wedlug polskich zasad, zeby potem nie miec problemu na granicach w europie?[/quote] [COLOR=DarkSlateGray]tak, termin ważności szczepionki to jedno a ustawowy (w polsce) obowiązek szczepienia psa co rok to odrębna sprawa[/COLOR] Quote
dahme Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 kochani ... :) wy jak zawsze pomocni :) jak ja sie mam wam odwdzieczyc :Rose: ... zawsze mam jakies pytania a jak ktos inny pyta to u mnie pustka w glowie :/:oops: wiec skoro tak juz na wstepie ladnie wam przyslodzilam, zeby sie podlizac ... to zapytam jeszcze o jedno :mdrmed: jak myslicie ile moglo by kosztowac nadanie psa jako cargo z Francji (kolo Bordeaux) do Polski ... wolalabym przewiezc osobiscie samochodem ... ale mam prawko dopiero 3 miesiace :/ a to by wypadalo w listopadzie ... wiec warunki srednio sprzyjające i sama nie wiem jak to zalatwic... Quote
GoskaGoska Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Aga i Amber jeszcze raz serdecznie dziękuję za wplatę. Kwote przelalam będzie pewnie w pon lub we wtorek widoczna na wątku rozliczeniowym. Mialam parę dni poślizgu, bo kod cos nie przychodzil, ale juz ok :lol:. Jeszcze raz bardzo dziękuję. :loveu: Quote
osho Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 [quote name='dahme']jak myslicie ile moglo by kosztowac nadanie psa jako cargo z Francji (kolo Bordeaux) do Polski ... wolalabym przewiezc osobiscie samochodem ... ale mam prawko dopiero 3 miesiace :/ a to by wypadalo w listopadzie ... wiec warunki srednio sprzyjające i sama nie wiem jak to zalatwic...[/quote] [COLOR=DarkSlateGray]tym razem nie pomogę, bo nie mam pojęcia ... za to witam w klubie, też z 3 m-ce temu zdałem prawko :diabloti:[/COLOR] Quote
dahme Posted July 27, 2008 Posted July 27, 2008 ja zdalam tutaj w anglii aty tez tu?? pamietam jak pisales, ze bedziesz szukal pracy w swoim zawodzie ... i nie wiem jak to w koncu sie zakonczylo ... co slychac u ciebie? Quote
osho Posted July 27, 2008 Posted July 27, 2008 [COLOR=DarkSlateGray]nie, ja ciągle jeszcze w pl - i tutaj zdałem prawko, u mnie jest (bo nie skończyło się :diabloti:) tak, że zrezygnowałem z pracy żeby samemu sobie postawić kropkę nad "i" i szukam mieszkania w londynie dla siebie i psa, szukam z polski więc niemrawo to idzie ale w końcu musi się znaleźć coś właściwego i wtedy jazdaaa ... eh, nawet już prawie (jak wiadomo robi różnicę :diabloti:) miałem coś w rękach - jedynka na mill hill, czyli dla psa raj, w domu gdzie jedna z panien też miała dużego psiaka i miała właściwe podejście do wychowania ale gdy wymienialiśmy już właściwie końcowe maile okazało się że jednak jeden z ich przyjaciół postanowił zamieszkać z nimi ... więc szukamy dalej :diabloti:[/COLOR] Quote
Kamila Posted July 27, 2008 Posted July 27, 2008 A my wlasnie szukamy kogos kto by chcial wziasc jeden z naszych pokoi(bardzo maly) i nie mozemy znalezc :cool1: U mnie do jutra jest jeszcze Amberka :loveu: Sunia cud miod normalnie :loveu: [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img70.imageshack.us/img70/2007/amber16nk9.png[/IMG][/URL] [URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=70&i=amber16nk9.png][IMG]http://img70.imageshack.us/img70/2007/amber16nk9.dfae4b8120.jpg[/IMG][/URL] Quote
osho Posted July 27, 2008 Posted July 27, 2008 [quote name='Kamila']A my wlasnie szukamy kogos kto by chcial wziasc jeden z naszych pokoi(bardzo maly) i nie mozemy znalezc :cool1:[/quote] [COLOR=DarkSlateGray]no tylko mi straaaasznie zależy na północnym londynie a ty na południu mieszkasz ...:-( ...psiak uroczy ... modelka normalnie ... [/COLOR] Quote
zaba14 Posted July 27, 2008 Posted July 27, 2008 Kamila modelka sliczna imie trafione w 100% ;) ale lepiej pochwal sie jaki masz aparat i obiektyw, bo zdjecie cudowne, mile dla oka ;) jak i inne w ruchu ktore sa o wiele trudniejsze do zrobienia, a galeriw Twoja sledze bo jest czym nacieszyc oczy ;) Quote
Kamila Posted July 27, 2008 Posted July 27, 2008 [quote name='osho'][COLOR=darkslategray]no tylko mi straaaasznie zależy na północnym londynie a ty na południu mieszkasz ...:-([/COLOR] [COLOR=darkslategray]...psiak uroczy ... modelka normalnie ...[/COLOR] [/quote] Dziekuje ;) A Pd Londyn jest fajniejszy :eviltong: [quote name='zaba14']Kamila modelka sliczna imie trafione w 100% ;) ale lepiej pochwal sie jaki masz aparat i obiektyw, bo zdjecie cudowne, mile dla oka ;) jak i inne w ruchu ktore sa o wiele trudniejsze do zrobienia, a galeriw Twoja sledze bo jest czym nacieszyc oczy ;)[/quote] Oooo nie wiedzialam ze mam ukrytych odwiedzajacych :cool3: ciesze sie ze sie podobaja ale nie wszystkie wychodza mi takie jak bym chciala ;) A foce Nikonem D50. Quote
osho Posted July 27, 2008 Posted July 27, 2008 [quote name='Kamila'] ... A Pd Londyn jest fajniejszy :eviltong: ... [/quote] [COLOR=DarkSlateGray]może i jest ... chętnie kiedyś odwiedzę :diabloti: ... ale mam powody nie do przebicia :diabloti:[/COLOR] Quote
soti Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 ":pDziekuje ;-) A Pd Londyn jest fajniejszy :eviltong:" Kamilo - rozwiń prosze Quote
osho Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 [quote name='soti']":pDziekuje ;-) A Pd Londyn jest fajniejszy :eviltong:" Kamilo - rozwiń prosze[/quote] [COLOR=DarkSlateGray]jest fajniejszy, przecież tam mieszka i [COLOR=DarkGreen][B]kamila[/B][COLOR=DarkSlateGray] i [B][COLOR=DarkGreen]lala[/COLOR][/B][COLOR=DarkGreen][COLOR=DarkSlateGray] ... :diabloti:[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR] Quote
Kamila Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 [quote name='osho'][COLOR=darkslategray]jest fajniejszy, przecież tam mieszka i [COLOR=darkgreen][B]kamila[/B][COLOR=darkslategray] i [B][COLOR=darkgreen]lala[/COLOR][/B][COLOR=darkgreen][COLOR=darkslategray] ... :diabloti:[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/quote] Wlasnie mialam to napisac :eviltong: Prawie 5lat mieszkam w Pd Londynie i jak jade do Pn to sie czuje jakos tak nie swojo :oops: Quote
osho Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 [COLOR=DarkSlateGray]... ale pólnoc londynu jest chyba jednak bezpieczniejsza no nie ?[/COLOR] Quote
Kamila Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 [quote name='osho'][COLOR=darkslategray]... ale pólnoc londynu jest chyba jednak bezpieczniejsza no nie ?[/COLOR][/quote] Nie wiem czy jest jakas roznica ;) Quote
dahme Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 ja tez poszukuje miejsca w polnocnym, albo polnocnozachodnim bo tam wiecej pracy dla mnie :) (a przynajmniej na to wyglada ... zobaczymy co sie okaze :roll: ) osho - a ty w jakim zawodzie szukasz ?? amber przesliczna (az przeslalam linka kolezance co zostawila swojego seterka w polsce) Quote
osho Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 [quote name='dahme']osho - a ty w jakim zawodzie szukasz ??[/quote] [COLOR=DarkSlateGray]ja na razie szukam mieszkanka/pokoju bo to jest wąskim gardłem całego przedsięwzięcia - przecież nie zdecyduję się na pracę a potem powiem "so sorry, haven't managed to organize any flat for mysef, hope you can understand" :diabloti: miałbym już jednego potencjalnego pracodawcę poza listą :diabloti: skończyłem ochronę środowiska na wydziale chemicznym polibudy i to jest moje docelowe dążenie - jakieś laboratorium, firma konsultingowa etc, chcę robić to co lubię i uważam za ważne, ewentualnie coś z webmasteringiem, bo też lubię ... a na początek jestem gotowy zacząć prawie z czymkolwiek żeby mieć środki do życia (można dalej szukać pracując a oszczędności wydać na przyjemniejsze rzeczy niż opłacanie landlord'a) ... przy czym prawie - np. rzeźnikiem nie będę ... ostatnie dwa lata pracowałem jako planista produkcji w dużej firmie ... więc mogę iść i w tą stronę, choć to nie jest szczyt moich marzeń i cel zawodowego spełnienia [/COLOR] Quote
Recommended Posts