Jump to content
Dogomania

bita Bianka z Orzechowców - pierwszy raz w łzach zmieniam tytuł - w nowym domu!

Recommended Posts

Posted

[B]Orzechowce.... mam wrażenie, że to miejsce przyciąga do siebie straszne przypadki ludzkiego okrucieństwa[/B]

[B][I][COLOR=red]jestem Bianka suczka tylko do bicia[/COLOR][/I][/B]
[B][I][COLOR=red]nie zastałam niczego więcej od życia[/COLOR][/I][/B]
[B][I][COLOR=red]pokornie przyjmowałam kolejne razy[/COLOR][/I][/B]
[B][I][COLOR=red]nie żywię do swojego pana za to urazy[/COLOR][/I][/B]
[B][I][COLOR=red]bił bo pewnie musiał, to była moja wina[/COLOR][/I][/B]
[B][I][COLOR=red]pewnie byłam niegrzeczna to była przyczyna [/COLOR][/I][/B]
[B][I][COLOR=red]weź mnie mój kochany pańciu z powrotem do domu[/COLOR][/I][/B]
[B][I][COLOR=red]Tobie do bicia byłam potrzebna, tutaj potrzebna nie jestem nikomu ....[/COLOR][/I][/B]

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images33.fotosik.pl/47/f62b68209d3b1f16.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images29.fotosik.pl/114/2bd4f65d06319edf.jpg[/IMG][/URL]

albiemu

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bianka jest piękną młoda sunią ale jakie to ma znaczenie skoro nie broniła sie przed biciem - to nie było tak zabwane niż gdyby było inaczej. Z tą sunia można zrobic wszystko, nawet głaskanie sprawia jej ból bo tylko z tym kojarzy ludzki dotyk. Nie wiem, ale trauma tej dziewczynki jest porażająca dla mnie. Ona nie wyjdzie z boksu, stała jak słup soli a mnie słona łza gryzła oczy. Ja trzeba będzie wynieść na rękach bo kroku nie postawi.
Była bardzo bita to usłyszałam, nawet nie musieli tego mówić - obolała psychika Bianki powiedziała wszystko.

Posted

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images31.fotosik.pl/47/747eecb30f5e92ec.jpg[/IMG][/URL]

przerażona dotykiem piękna młoda Bianka.Ona nie ma więcej niż 1,5 roku wg mnie :(

Posted

czy mozliwy jest transport do torunia?-zakochalam sie w tyj małej napisz prosze cos wiecej o niej jak mozesz --bosh jaka ona biedna-napisz jaki ma stosunek do innych psow i do ludzi czy agresja reaguje? jaka jest duza -jejku chyba sie zakochałam dawaj info

Posted

w-lenka, Bianka jest krainą lagodności pomimo tego co przeszła. Jest niewielka,sięga trochę poniżej kolan. Nie ma w sobie ani grama agresjii ani w stosunku do ludzi ani do zwierząt. To naprawdę wyjątkowo piekna i łagodna sunia.

Posted

ząbki ma ładne zaglądałam jej do pysia i tak jak pisalam nie daje jej więcej niż 1,5 roku naciągając do dwóch lat ... Jak podchodzi się do boksu wybiega na moment potem zaraz wbiega do budy i już tylko z niej zagląda. Nie podejdzie na woałnie,cmokanie - siedzi tylko w budzi i cała się trzęsie. Naprawdę bardzo boi sie człowieka.

Posted

a dało by rade zrobić wiecej fot i załatwic jak co transport do torunia? traz znikam bede pod wieczór ale mała jest kochana mimo ze jeszcze nie poznała nic dobrego ale jest młoda i wrzystko przed nia -wystarczy odpowiednia il miłości i pracy z nia

Posted

[quote name='albiemu']w-lenka dziękuje, że oferujesz również pomoc Biance, ale z tego co czytam inne wątki, Twoja oferta pomocy dotyczy też innych psiaków ????[/quote]

To samo zauważyłam wczoraj na wątku naszej ulv....i w-lenka proponowała DT bulkowi....ale znowu na innym wątki znalazłam jej post, że może na DT brać tylko suki.....zadałam pytanie, czemu proponuje DT psu skoro może brać tylko suki i dostałam odpowiedź, że skoro bulek ma byś uśpiony to mu pomoże....może jestem zbyt przewrażliwiona po Ozzym, Grmomiku i Perraszku - ale sprawdzam każdego kto oferuje pomoc....:cool1:
Może jakaś wizyta przed daniem psa do DT.

Posted

przepraszam ze taki chaos tu na dogo zaprowadziłam fakt ze tak moze sie wydawać ale top z tej przyczyny ze pomoge w miare swoich mozliwosci kazdemu psiakowi który potrzebuje pomocy - ktos tam napisał ze psiak ma byc uspiony wiec zaoferowałam pomoc ze jak ma umrzec to lepiej niech przejedzie te 0.5 polski ale niech zyje na DT u mnie. Z powodu zaniedbania zmarła ostatnio moja sunia pojawiła sie nagle i znikneła nagle szukam -szczeze powiem takiego aniłka - lecz wiem ze nigdy juz nie znajde takiej suni-ale wiem tez ze jest gro psiakow ktore tak jak Gana przezyły w zyciu cos z powodu czego postanowiono juz ich nie kochac ale. Ale jak zwierze jakim takze jest człowiek kazde ma prawo do miłości a juz jesli nie uczucia to do godnego traktowania.Co z odwiedzinom to moze byc właśnie ciezko bo ja mieszkam w toruniu a to daLEko i nie mam mozliwosci jechac do niej Dlatego pytram o szczegóły zachowanie kontakty z innnymi wygląd jak najbardziej szczegółowy fakt

Posted

Piękna Bianka szuka domu!

Lenko jeszcze raz dziękuję za oferowaną pomoc ale nie wyobrażam sobie jak chcesz sobie poradzić z masą psiaków które chcesz zabierać plus Bianka. Proponuje zastanów się nad tym, bo z doświadczenia wiem, że lepiej dobrze pomóc jednemu psu nie dopilnować całej gromady. Ja nie chcę aby z powodu zaniedbania zmarła u Ciebie Bianka,swoje przeszła potrzebuje kogoś kto będzie mógł nad nią pracować i mieć tylko dla niej czas z uwagi na to jak jest wylękniona.

Posted

mój Bismarck przeszedł to co ona plus jeszcze psy w schronie prawie go zagryzły, mam go od roku, ma wątek na dogo. Taki psiak potrzebuje ciągłej kontroli, bo chęć ucieczki w momencie przestraszenia jest silniejsza od wszystkiego-po kilku dniach u mnie przestraszył sie piłki na podwórku i przez pół miasta za nim biegłam, a im byłam blizej tym on dalej, ale się udało, od tamtej pory preferujemy szelki:cool3:nawet sobie nie wyobrażałam ile czasu zajmnie przywrócenie go do w miarę normalnej formy. Bianka musi mieć zapewniony spokój, dom gdzie wszyscy będą sie nią opiekować i uważać na wszelkie swoje zachowania-np niekontrolowana gestykulacja rękami. Mój pies dopiero zaczyna szczekać, jak przychodzą goście to zmyka do łazienki-ale wcześniej ich ogląda-to juz duży sukces:) Trzeba psinie założyć allegro, ja swojego niuńka znalazłam na ogłoszeniu u weterynarz, gdy mój jamniol odchodził z powodu nowotworu nerki. Najlepiej jakby nowy własciciel miał wcześniej psa, bo doświadczenie jest potrzebne, nie ma co się oszukiwać. Trzymam kciuki za sunię i za wymarzony domek dla niej.

Posted

Ehhh zbólem powiem ze chyba za bardzo zakochałam sie w niej - Jesli bym brała to na pewno nie wiecej niz jedna psine bo poprostu nie stac mnie na wiekrza ilość finansowo i psychicznie. Wiosna ide na kurs psów lękliwych - bo bardzo chce pracowac z takimi psami , lecz wole jednak zeby sunia nie była moim "pierwszym" tylko zeby znalazła os juz z wykrztałceniem takim . Przepraszam za bardzo sie nakreciłam . Mysle tez ze odl jest zbyt duza na tak zszarpane nerwy małej. Lecz przyjme gazdego psiaka na DT - wrzuciłam to na dogo psa od nas bo tu w Toruniu tez przeprowadzamy interwencje ale odpadł z 1 postem - AUTYZM PYSIA----wdzieczna bede o inf o psach potrzebujacych w moim regionie a takze o pomocc techniczna w zalaczeniu zdiecia pysia pod swoimi postami. SUNIA DO gory

Posted

Psinka na bank znajdzie dom bo to podopieczna albiemu a Jej zawsze sie to udaje.Ale litosci ,szybko sunia ma krotka siersc,zimna bude,a jedzenie tylko czasem,zalezy kto na zmianie,Jej strach stres zimno i glod dobrze nie rokuje,Pospiech /przemyslany/bardzo wskazany.

Posted

ja bardzo proszę o allegro dla Bianki :) - wierzę naprawdę, naprawdę bardzo mocno, że sie uda! Lenka dziękuję za wyrozumiałość i zrozumienie.

Do góry nasza śnieżna pani!!!!

Posted

ja też trzymam kciuki, musi się jej udać, jak znajdzie już swojego człowieka to szybko zacznie się zmieniać:razz: każdy postęp takiego psa ogromnie cieszy, namawiam zastanawiających się, jakbym nie mieszkała w bloku i w centrum, to bym ją wzięła, ale ze swoim mam slalom między ludźmi, a jest od niej większy:roll: