albiemu Posted November 17, 2007 Share Posted November 17, 2007 [B]Orzechowce.... mam wrażenie, że to miejsce przyciąga do siebie straszne przypadki ludzkiego okrucieństwa[/B] [B][I][COLOR=red]jestem Bianka suczka tylko do bicia[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=red]nie zastałam niczego więcej od życia[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=red]pokornie przyjmowałam kolejne razy[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=red]nie żywię do swojego pana za to urazy[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=red]bił bo pewnie musiał, to była moja wina[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=red]pewnie byłam niegrzeczna to była przyczyna [/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=red]weź mnie mój kochany pańciu z powrotem do domu[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=red]Tobie do bicia byłam potrzebna, tutaj potrzebna nie jestem nikomu ....[/COLOR][/I][/B] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images33.fotosik.pl/47/f62b68209d3b1f16.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images29.fotosik.pl/114/2bd4f65d06319edf.jpg[/IMG][/URL] albiemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
albiemu Posted November 17, 2007 Author Share Posted November 17, 2007 Bianka jest piękną młoda sunią ale jakie to ma znaczenie skoro nie broniła sie przed biciem - to nie było tak zabwane niż gdyby było inaczej. Z tą sunia można zrobic wszystko, nawet głaskanie sprawia jej ból bo tylko z tym kojarzy ludzki dotyk. Nie wiem, ale trauma tej dziewczynki jest porażająca dla mnie. Ona nie wyjdzie z boksu, stała jak słup soli a mnie słona łza gryzła oczy. Ja trzeba będzie wynieść na rękach bo kroku nie postawi. Była bardzo bita to usłyszałam, nawet nie musieli tego mówić - obolała psychika Bianki powiedziała wszystko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
albiemu Posted November 17, 2007 Author Share Posted November 17, 2007 [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images31.fotosik.pl/47/747eecb30f5e92ec.jpg[/IMG][/URL] przerażona dotykiem piękna młoda Bianka.Ona nie ma więcej niż 1,5 roku wg mnie :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w-lenka Posted November 17, 2007 Share Posted November 17, 2007 czy mozliwy jest transport do torunia?-zakochalam sie w tyj małej napisz prosze cos wiecej o niej jak mozesz --bosh jaka ona biedna-napisz jaki ma stosunek do innych psow i do ludzi czy agresja reaguje? jaka jest duza -jejku chyba sie zakochałam dawaj info Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
albiemu Posted November 17, 2007 Author Share Posted November 17, 2007 w-lenka, Bianka jest krainą lagodności pomimo tego co przeszła. Jest niewielka,sięga trochę poniżej kolan. Nie ma w sobie ani grama agresjii ani w stosunku do ludzi ani do zwierząt. To naprawdę wyjątkowo piekna i łagodna sunia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorota412 Posted November 17, 2007 Share Posted November 17, 2007 :-(Matko Boska, swiat sie konczy. Ten wiersz i te oczy:-( Lenka, jesli mozesz wez ją:-( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
albiemu Posted November 17, 2007 Author Share Posted November 17, 2007 ząbki ma ładne zaglądałam jej do pysia i tak jak pisalam nie daje jej więcej niż 1,5 roku naciągając do dwóch lat ... Jak podchodzi się do boksu wybiega na moment potem zaraz wbiega do budy i już tylko z niej zagląda. Nie podejdzie na woałnie,cmokanie - siedzi tylko w budzi i cała się trzęsie. Naprawdę bardzo boi sie człowieka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w-lenka Posted November 17, 2007 Share Posted November 17, 2007 a w boksie jest z innymi psiakami?-bosh orzechow patrrzyłam na mapie to jest na 2 koncu polski jejku jej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w-lenka Posted November 17, 2007 Share Posted November 17, 2007 ona jest wielkosci mamby? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
albiemu Posted November 17, 2007 Author Share Posted November 17, 2007 w boksie jest z innymi psiakami i wzrostem do Mamby jest zblizona, może dosłownie ciutkę niższa ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w-lenka Posted November 17, 2007 Share Posted November 17, 2007 a dało by rade zrobić wiecej fot i załatwic jak co transport do torunia? traz znikam bede pod wieczór ale mała jest kochana mimo ze jeszcze nie poznała nic dobrego ale jest młoda i wrzystko przed nia -wystarczy odpowiednia il miłości i pracy z nia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
albiemu Posted November 17, 2007 Author Share Posted November 17, 2007 w-lenka dziękuje, że oferujesz również pomoc Biance, ale z tego co czytam inne wątki, Twoja ofertapomocy dotyczy też innych psiaków ???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziutka Posted November 17, 2007 Share Posted November 17, 2007 [quote name='albiemu']w-lenka dziękuje, że oferujesz również pomoc Biance, ale z tego co czytam inne wątki, Twoja oferta pomocy dotyczy też innych psiaków ????[/quote] To samo zauważyłam wczoraj na wątku naszej ulv....i w-lenka proponowała DT bulkowi....ale znowu na innym wątki znalazłam jej post, że może na DT brać tylko suki.....zadałam pytanie, czemu proponuje DT psu skoro może brać tylko suki i dostałam odpowiedź, że skoro bulek ma byś uśpiony to mu pomoże....może jestem zbyt przewrażliwiona po Ozzym, Grmomiku i Perraszku - ale sprawdzam każdego kto oferuje pomoc....:cool1: Może jakaś wizyta przed daniem psa do DT. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARCHEWA Posted November 17, 2007 Share Posted November 17, 2007 Ogromna tragedia:-(,ta sunia jest taka przerazona:-(w oczach ma tyle strachu:-( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
caroolcia Posted November 17, 2007 Share Posted November 17, 2007 rany ale piekny pyszczek!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w-lenka Posted November 17, 2007 Share Posted November 17, 2007 przepraszam ze taki chaos tu na dogo zaprowadziłam fakt ze tak moze sie wydawać ale top z tej przyczyny ze pomoge w miare swoich mozliwosci kazdemu psiakowi który potrzebuje pomocy - ktos tam napisał ze psiak ma byc uspiony wiec zaoferowałam pomoc ze jak ma umrzec to lepiej niech przejedzie te 0.5 polski ale niech zyje na DT u mnie. Z powodu zaniedbania zmarła ostatnio moja sunia pojawiła sie nagle i znikneła nagle szukam -szczeze powiem takiego aniłka - lecz wiem ze nigdy juz nie znajde takiej suni-ale wiem tez ze jest gro psiakow ktore tak jak Gana przezyły w zyciu cos z powodu czego postanowiono juz ich nie kochac ale. Ale jak zwierze jakim takze jest człowiek kazde ma prawo do miłości a juz jesli nie uczucia to do godnego traktowania.Co z odwiedzinom to moze byc właśnie ciezko bo ja mieszkam w toruniu a to daLEko i nie mam mozliwosci jechac do niej Dlatego pytram o szczegóły zachowanie kontakty z innnymi wygląd jak najbardziej szczegółowy fakt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
albiemu Posted November 18, 2007 Author Share Posted November 18, 2007 Piękna Bianka szuka domu! Lenko jeszcze raz dziękuję za oferowaną pomoc ale nie wyobrażam sobie jak chcesz sobie poradzić z masą psiaków które chcesz zabierać plus Bianka. Proponuje zastanów się nad tym, bo z doświadczenia wiem, że lepiej dobrze pomóc jednemu psu nie dopilnować całej gromady. Ja nie chcę aby z powodu zaniedbania zmarła u Ciebie Bianka,swoje przeszła potrzebuje kogoś kto będzie mógł nad nią pracować i mieć tylko dla niej czas z uwagi na to jak jest wylękniona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARCHEWA Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 Albiemu,może ogłosić sunię na Allegro i Ale.gratce? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magda z. Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 mój Bismarck przeszedł to co ona plus jeszcze psy w schronie prawie go zagryzły, mam go od roku, ma wątek na dogo. Taki psiak potrzebuje ciągłej kontroli, bo chęć ucieczki w momencie przestraszenia jest silniejsza od wszystkiego-po kilku dniach u mnie przestraszył sie piłki na podwórku i przez pół miasta za nim biegłam, a im byłam blizej tym on dalej, ale się udało, od tamtej pory preferujemy szelki:cool3:nawet sobie nie wyobrażałam ile czasu zajmnie przywrócenie go do w miarę normalnej formy. Bianka musi mieć zapewniony spokój, dom gdzie wszyscy będą sie nią opiekować i uważać na wszelkie swoje zachowania-np niekontrolowana gestykulacja rękami. Mój pies dopiero zaczyna szczekać, jak przychodzą goście to zmyka do łazienki-ale wcześniej ich ogląda-to juz duży sukces:) Trzeba psinie założyć allegro, ja swojego niuńka znalazłam na ogłoszeniu u weterynarz, gdy mój jamniol odchodził z powodu nowotworu nerki. Najlepiej jakby nowy własciciel miał wcześniej psa, bo doświadczenie jest potrzebne, nie ma co się oszukiwać. Trzymam kciuki za sunię i za wymarzony domek dla niej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w-lenka Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 Ehhh zbólem powiem ze chyba za bardzo zakochałam sie w niej - Jesli bym brała to na pewno nie wiecej niz jedna psine bo poprostu nie stac mnie na wiekrza ilość finansowo i psychicznie. Wiosna ide na kurs psów lękliwych - bo bardzo chce pracowac z takimi psami , lecz wole jednak zeby sunia nie była moim "pierwszym" tylko zeby znalazła os juz z wykrztałceniem takim . Przepraszam za bardzo sie nakreciłam . Mysle tez ze odl jest zbyt duza na tak zszarpane nerwy małej. Lecz przyjme gazdego psiaka na DT - wrzuciłam to na dogo psa od nas bo tu w Toruniu tez przeprowadzamy interwencje ale odpadł z 1 postem - AUTYZM PYSIA----wdzieczna bede o inf o psach potrzebujacych w moim regionie a takze o pomocc techniczna w zalaczeniu zdiecia pysia pod swoimi postami. SUNIA DO gory Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magda z. Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 w góre psinko!!!!!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halcia Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 Psinka na bank znajdzie dom bo to podopieczna albiemu a Jej zawsze sie to udaje.Ale litosci ,szybko sunia ma krotka siersc,zimna bude,a jedzenie tylko czasem,zalezy kto na zmianie,Jej strach stres zimno i glod dobrze nie rokuje,Pospiech /przemyslany/bardzo wskazany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Becia66 Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 Przerażona suczynka szuka ciepłego, spokojnego domku...:roll: [IMG]http://img441.imageshack.us/img441/8238/dscn5368pg2.jpg[/IMG] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
albiemu Posted November 18, 2007 Author Share Posted November 18, 2007 ja bardzo proszę o allegro dla Bianki :) - wierzę naprawdę, naprawdę bardzo mocno, że sie uda! Lenka dziękuję za wyrozumiałość i zrozumienie. Do góry nasza śnieżna pani!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magda z. Posted November 19, 2007 Share Posted November 19, 2007 ja też trzymam kciuki, musi się jej udać, jak znajdzie już swojego człowieka to szybko zacznie się zmieniać:razz: każdy postęp takiego psa ogromnie cieszy, namawiam zastanawiających się, jakbym nie mieszkała w bloku i w centrum, to bym ją wzięła, ale ze swoim mam slalom między ludźmi, a jest od niej większy:roll: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts