Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

katya napisał(a):
A co dokładnie robi?

W domu chodzi za tymczasowymi opiekunami jak cień. Jakby bała się że jak straci ich z oczu to wszystko pryśnie jak mydlana bańka :(

Jak tylko znikają za drzwiami jest płacz...drapanie w drzwi...
Na razie zostawiają ją na 5-10 minut.

Posted

Pokochała domek i boi się, ze czar pryśnie.
Moze jak wychodzą z domu, niech zostawią włączony telewizor czy radio. Poza tym, niech ja czymś zajmą przed wyjściem : kostka, nowa zabawka itp.
Początkowo niech ja zostawiają na kilka minut i stopniowo wydłużają czas. Swoja poprzednia sunie zostawiałam tak w domu , a sama stawałam za drzwiami i zasłuchiwałam. jak była grzeczna - nagradzałam.
Z Balbinką też to zdało egzamin, ale z Zuzką wszytskie sposoby spaliły na panewce. nawet jak wchodzę do łazienki to są podkopy pod drzwiami. I bądź tu babo mądra!

Posted

Najskuteczniej jest wziąć jeszcze jakiegoś psiaka choćby na tymczas- wtedy będą zajęte sobą i nie będą się nudzić:p Wiem, że nie każdemu odpowiada ta metoda:lol:
Zresztą psy b ardzo często piszczą przez te pierwsze 10-15 minut, a potem się uspokajają, może z nią też by tak było?

Posted

No baaaa....Fasolka zrobiła olbrzymie postępy:)
Płacze tylko pierwsze 10 minut a potem ciszaaaaa (wiem bo DT zostawia w domu dyktafon pod ich nieobecność :evil_lol:)

Fasolkę w sobotę zaszczepiliśmy i zaczipowaliśmy.

Posted

Moriaaa napisał(a):
No baaaa....Fasolka zrobiła olbrzymie postępy:)
Płacze tylko pierwsze 10 minut a potem ciszaaaaa (wiem bo DT zostawia w domu dyktafon pod ich nieobecność :evil_lol:)

Fasolkę w sobotę zaszczepiliśmy i zaczipowaliśmy.

Czyli Fasolka jest na podsłuchu:evil_lol:

• 2 weeks later...