barkot Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 [URL="http://img159.imageshack.us/my.php?image=obraz033ag6.jpg"][IMG]http://img159.imageshack.us/img159/3222/obraz033ag6.th.jpg[/IMG][/URL] tak, to taka historia:shake: sa dwie przemile i rasowe jamniczki obecnie przebywaja w Bieszczadach Pan, u ktorego sa od poczatku ma ich trzy, do tego osiem kotow Pan jest bardzo chory, przestaje chodzic, pytal czy moglabym mu jakos pomoc, mowi ze musi oddac dwie sunie...To dla mnie bardzo smutna misja nie w mojej mocy jest oceniac Pana, po prostu na wszelkie sposoby chce naglosnic te suczki, sa rasowe i dosc mlode wiec moze znajda sie chetni... wiecej szczegolow o suniach napisze gdy sie cos dowiem Quote
basia0607 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Są cudowne szkoda ,że ja jestem już zajamniczona.Myśle, że szybko znajdą domki. Quote
barkot Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 [URL=http://img233.imageshack.us/my.php?image=obraz035mw0.jpg][IMG]http://img233.imageshack.us/img233/9601/obraz035mw0.th.jpg[/IMG][/URL] te sunie chyba juz wiedza, ze ten dom juz nie dla nich Quote
malagos Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 To dramat... Mysle, ze na takie śliczne suczki bedą chętni, najlepiej, gdyby poszły do adopcji razem. U mnie były dwie jamniczki na tymczasie i szukały domu równo 5 tygodni, wszędzie ogłaszane. Ale znalazły takich ludzi, ze ze swiecą szukać :loveu: Quote
barkot Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 [URL=http://img233.imageshack.us/my.php?image=obraz040qs7.jpg][IMG]http://img233.imageshack.us/img233/4879/obraz040qs7.th.jpg[/IMG][/URL] dzieki dziewczyny za dodanie otuchy ja na razie, jak widzicie, walcze z wklejaniem zdjec jeszcze mi to kiepsko idzie i pochlania mnostwo czasu Quote
basia0607 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Nie martw się, ja sie uczę od marca i dalej nie umię !! Quote
barkot Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 Czarna sunia to Romi Ruda sunia to Wendy transport z miejsca gdzie teraz sa do miejsca gdzie by sie znalazl domek bedzie oplacony przeze mnie i znajomych, kwestie organizacyjne nie graja roli, byle by domek sie znalazl Quote
malagos Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Najlepsze jest allegro, ale żeby nie trafiły do rozmnażaczy :shake: Dwie suczki to łakomy kąsek... Czyli najlepszy byłby dom przejsciowy, ktory by wysterylizował suczki i przetrzymał kilka dni, zanim trafią do domu stałego. Sa na forum osoby, które wstawia je na allegro i inne ogłoszenia. Quote
barkot Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 ja sie dowiem o sterylki, ale obawiam sie , ze nie bylo... ale mysle ze moglabym to finansowo wziac na siebie tam gdzie sa, moga jeszcze troche byc, sterylki mozna by tam przeprowadzic i zabrac je jak wydobrzeja bardzo by sie przydal ktos kto umie oglaszac na allegro, bo ja na razie ni w zab... Quote
eurydyka Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 dajcie znac tanitce na pw,moze da rade zrobic allegro,ja najwczesniej czw wieczorembo teraz jestem z dala od domu sterylka w domu u tego pana bylaby lepszym rozwiazaniem i dopiero adopcja,sunie w domowych znanych warunkach szybciiiej wydobrzeja Quote
Kar0la Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Rany jakie cuda. Eurydyka ma rację. Najlepiej by było sterylki przeprowdzić tam, gdzie są. To dla nich mniejszy stres i szybszy powrót do zdrowia, a i pseudohodowcy by stracili zainteresowanie wysterylizowanymi suniami. Quote
eurydyka Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 podniose, pomoc potrzebna, a przede wszystkim zgoda obecnego wlasciciela na te sterylki Quote
lewkonia Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Kto da domek dla dwóch jamniczek? Są nierozdzielne. Quote
tanitka Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 ja jestem za sterylizacją suczek tam gdzie są. Oferuję ogłoszenia ich na allegro. Szybko powinny znaleźć dom - daję im tydzień, max. dwa na szukanie domu. :lol: Quote
barkot Posted November 6, 2007 Author Posted November 6, 2007 tanitka, naprawde moglabys wrzucic suczynki na allegro? napisz jakie info Ci trzeba, zaraz bede sie telefonicznie dowiadywac o szczegoly Quote
Bea1 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 napiszcie moze w ogloszeniu, ze wysterylizowane;) odstraszy to potencjalnych cwaniaczkow...sunie przecudne..domek bedzie szybciutko. Quote
barkot Posted November 6, 2007 Author Posted November 6, 2007 a oto wiecej info o suniach: 1. sa to siostry z jednego miotu, maja 3 lata ojciec i matka jamniki rasowe ale bez rodowodu (matka Funia jest jeszcze u Pana, ale ona tam zostanie. Z nia jedna i kotami Pan sobie poradzi) 2. Pan to inzynier zootechnik, dawniej hodowca z zamilowania wlasnie jamnikow. Bardzo dobrze zaopiekowane, szczepienia sa. Dawniej duzo biegaly po lasach, maja silny instynkt mysliwski, spory jamnikowy temperament. Niestety biegac przestaly, Pan juz nie wychodzi...Mam wiadomosc, ze chwilowo nawet jest w szpitalu. Zoo opiekuje sie sasiadka. 3. Wendy jest bardziej z "charakterkiem", ci co znaja jamniki wiedza o co chodzi. Romi jest bardziej przytulanka. 4. Nie sa sterylizowane, ALE jestem po rozmowie. Do wydania beda po sterylkach, przeprowadzi sie to na miejscu. Tak musimy je oglaszac: wkrotce po sterylkach. 5. Jak to jamniczki: sa zazdrosne o siebie, matka Funia z charakterna Wendy tworza front przeciw Romi, zwlaszcza w sytuacjach glaskania czy "brania na kolanka". Dlatego zastanawiamy sie mocno czy to wazne zeby poszly razem? Nie wiem, czy rozdzielenie ich bedzie dla nich takie zle, bo Wendy troche przesladuje Romi. Mysle, ze mozna je rozdzielic... Co sadzicie? Quote
tanitka Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 ja uważam, że z uwagi na ich konfliktowy stosunek do siebie, powinny być oddane osobno.:roll: Quote
Bea1 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 [quote name='tanitka']ja uważam, że z uwagi na ich konfliktowy stosunek do siebie, powinny być oddane osobno.:roll:[/quote] tez tak uwazam, byla juz taka sytuacja ...po rozdzieleniu/mimo watpliwosci/ sunia zdominowana zmienila sie w radosnego "szczeniaka";) Quote
eurydyka Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 podpisze sie pod tym co mowia tanitka i bea1 Quote
barkot Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 czy ktos moze zrobic dla nich allegro? tanitka, dasz rade? jesli nie, ja sprobuje, mam konto na allegro, tylko jeszcze nigdy niczego nie wystawialam.... poradzcie jak to sie robi:shake: Quote
Recommended Posts