Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

Posted

Tak, to dziadek Gloris Genial Gott czyli Ivan ;) Śmiejemy się z Martą i Jackiem, że co złe w Marzycielu i Pafnucym to przez ruskie geny :evil_lol:

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

weszka napisał(a):
Tak, to dziadek Gloris Genial Gott czyli Ivan ;) Śmiejemy się z Martą i Jackiem, że co złe w Marzycielu i Pafnucym to przez ruskie geny :evil_lol:

No tak.. .dobrze ze jest na co zgonic;)

Posted

weszka napisał(a):

buuahahah :klacz: co prawda to prawda :lol:

pochwal się nikonkiem? jaki? ja choruję na nowy aparat ale nawet nie wiem co teraz na topie

Posted

Dołączam się do życzeń dla młodej duchem i ciałem ośmiolatki! Cudownie pachnących tropów, kilku udanych bezpiecznych ucieczek (ale tak, żeby Pańci nie zdenerwować), wiatru we włosach, super występu w weteranach!

Posted

[quote name='weszka']
A Kusz taki podrostek ale jak się ją ogarnie, ustawi i w ogóle to pomijając uszy nie jest taki brzydal ;) Za to upartością ostatnio mnie rozwala, oj ma to to charakterek chyba ruskie geny z niej wychodzą :diabloti: Słodziak taki a jakby jej popuścić to w aksamitnych rękawiczkach przejmie władzę.

czyli sznauc na 1000%

Posted

[quote name='AnkaG']No tak ruskie geny ... :)
Fajne dziewczynki :) One zupełnie inne są niż czarnuchy :)

Ano inne, teraz mam najlepsze porównanie bo jest z nami Furla ;) Moje szare czasem patrzą na nią jakby spadła z kosmosu i na pysku mają "co ty k**wa robisz?" :diabloti: Ale sforę tworzą idealną gdzie każdy się uzupełnia, jedna nie szczeka to inna nadrabia, jedna zyga do ludzi, inna do psów, ktoś się tarza a ktoś inny tapla w błocie, ktoś zwiewa, ktoś przy człowieku itd. Nudy nie ma :evil_lol:

[quote name='malawaszka']buuahahah :klacz: co prawda to prawda :lol:

pochwal się nikonkiem? jaki? ja choruję na nowy aparat ale nawet nie wiem co teraz na topie

Dobrze mieć na co lub kogo zwalić ;)
Zakupiłam Nikona D5300 + Nikkor 18-105 VR. Też nie byłam na bieżąco ale troszkę poczytałam i na moje potrzeby i umiejętności jest akurat. Chciałam żeby był lepszy niż stary D40x ale też nie potrzebuję cudów. Kupiłam na raty przez allegro i trwało to 15 min i jaka radocha :multi:

[quote name='marako']Dołączam się do życzeń dla młodej duchem i ciałem ośmiolatki! Cudownie pachnących tropów, kilku udanych bezpiecznych ucieczek (ale tak, żeby Pańci nie zdenerwować), wiatru we włosach, super występu w weteranach!

Dzięki, dzięki! Dirki skorzystała z okazji i urodzinowo oddaliła się niespodziewanie w krzaki olewając moje wołanie, za nią oczywiście poszła reszta tylko one wróciły za chwilę, a Dirki brak. Słyszę że łazi po krzakach bo trzaska gałęziami i dzwoni adresówką więc tyle dobrze że blisko ale w końcu po nią tam poszłam (drapiąc sobie nogi malinami, parząc pokrzywami) i co robi Dirki... w najlepsze obżera się śliwkami :mad:

[quote name='zerduszko']Najlepszego. Boskie foto https://lh5.googleusercontent.com/-6esJZlwE-Rg/U77iD217WGI/AAAAAAAAOkk/ggJ9ZrKFD2A/s512/DSC_0129.JPG
Gratuluje nowego aparatu :loveu:

Dzięk wielki!

[quote name='wilczy zew']czyli sznauc na 1000%

Nie wyprze się ;)

Posted

Witamy brodaczy pierwszy raz, ale będziemy zaglądać :)

Również życzę wszystkiego najlepszego - trochę spóźnione życzenia, ale szczere. Tak btw na sznaucerach solowo-pieprzowych widać siwiznę?

Posted

[quote name='malawaszka']dżizes jakie te aparaty teraz mają mozliwości :mdleje: robiłaś już zdjęcia na tym wielkim ISO???? ja kto wygląda?

Przepaść technologiczna ;) Właśnie te z soboty co wstawiłam na fb (i tu zaraz więcej wstawię) robiłam próbnie na ISO5000 i 25000. Nie widzę różnicy ale myślę że testem będą zdjęcia z wystawy gdzie jest przeważnie kiepskie albo trudne światło i ruchome obiekty. A Helsinki już za 24 dni ;)

[quote name='Talia']Witamy brodaczy pierwszy raz, ale będziemy zaglądać :)

Również życzę wszystkiego najlepszego - trochę spóźnione życzenia, ale szczere. Tak btw na sznaucerach solowo-pieprzowych widać siwiznę?

Witamy nowego gościa :) i dziękuję za życzenia, tych dobrych nigdy dość ;)
Siwiznę troszkę widać ale trzeba wiedzieć jak wyglądała morda za młodu ;)

A teraz wspomniane już zdjęcia, tym razem z czarnym Furliszonowym dodatkiem :)

co one tam robią?

to ja idę do Ciebie bo coś szare mają swoje sprawy

lizawka

próba pozowania w wykonaniu Furli ;)

Posted

Uszy w biegu żyją własnym życiem :) A Furla jak to ona jest sobą na całego :evil_lol: Kochane z niej suczysko :loveu: ale i świr na całego :diabloti:

Wczoraj miałyśmy jechać na tropienie i przy okazji na spacer z całym stadkiem ale niestety jak to w życiu zawsze coś. W sobotę o 23 nagle Dirulcowi pękł paskudny ropień, którego wcale nie było widać. Pękł przypadkiem jak ją chciałam przesunąć i dotknęłam akurat ręką i z przerażeniem patrzę a tu cała dłoń we krwi i coś cieknie po łapie! Myślałam że kleszcz ale kucam i widzę że to taka pskudna maź. Więc za fraki sukę i do łazienki, wyjmuję zestaw małego weta i do roboty. Pół godz. czyszczenia, wycięcia kłaków wokół, spuszczania syfu (bleh dobrze że ja akurat "lubię" takie klimaty), odkażone, popryskane czy należy no i lepiej wygląda więc zostawiłam. W nocy jeszcze musiałam dać jej p/bólowy bo niespokojna była, ja nieco czuwałam na wszelki wypadek gdyby z tego coś wynikało. No i tym samym z wycieczki nic nie wyszło. Wczoraj jeszcze musiałam nakłuć inne miejsce żeby zeszło trochę syfu ale już dużo lepsze, opuchlizna zeszła więc powinno być ok. I tak skojarzyłam że te ostatnie parę dni co Dirki była taka markotna to nie nadchodząca ciąża urojona tylko to musiało już rosnąć bo wczoraj wieczorem już była znacznie żwawsza i w lepszym nastroju. Biedulka a kurde śladu nie było :shake:

Posted

Ani w nocy ani wczoraj nie chciałam jechać na dyżur bo nie mam zaufania do dyżurów niedzielnych, siedzą sami technicy którzy nic nie wiedzą i nie mogą, a stawka plus 100%. Popatrzę jeszcze na to po pracy i najwyżej pojedziemy do moich wetów na konsultację.

Posted

Piekne zdjęcia :)

Furla jest taka swojska :) pewnie przez kolor;) Bo na te Twoje Dziewczyny zawsze patrze jak na zjawisko ;) W życiu nie widziałam na żywo olbrzyma pieprz i sól :)

Posted

weszka napisał(a):
Przepaść technologiczna ;) Właśnie te z soboty co wstawiłam na fb (i tu zaraz więcej wstawię) robiłam próbnie na ISO5000 i 25000. Nie widzę różnicy ale myślę że testem będą zdjęcia z wystawy gdzie jest przeważnie kiepskie albo trudne światło i ruchome obiekty. A Helsinki już za 24 dni ;)

matko a u mnie przy ISO 800 już śnieży jak szlag :splat: teraz jeszcze bardziej choruję na aparat nowy - mój już ma 7 lat - mógłby w końcu upaść czy co... :evil_lol:

foty są cudne!!!

Posted

Saththa napisał(a):
Piekne zdjęcia :)

Furla jest taka swojska :) pewnie przez kolor;) Bo na te Twoje Dziewczyny zawsze patrze jak na zjawisko ;) W życiu nie widziałam na żywo olbrzyma pieprz i sól :)

Nie widziałaś pieprzaka, no nie :mdleje:Chyba muszę ci wycieczkę naukową zorganizować. Całkiem niedaleko Ciebie mieszkają moje 2 szczeniaki to może pojedź sobie obejrzeć hehe Za to sąsiad od doga niemieckiego jak mnie zobaczył z Furlą w sobotę to stwierdził "ale dziwnie wygląda czarny olbrzym" :evil_lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
matko a u mnie przy ISO 800 już śnieży jak szlag :splat: teraz jeszcze bardziej choruję na aparat nowy - mój już ma 7 lat - mógłby w końcu upaść czy co... :evil_lol:

foty są cudne!!!

Wszystko idzie do przodu. Mój stary Nikon nie upadł ale coś mu się z ostrzeniem stało, najpierw nie łapał ostrości choć na wizjerze obraz był ostry, po przeglądzie jest odwrotnie czyli ogólnie lepiej dla zdjęć ale przy słabym świetle i szybkich obiektach nie wyrabia już. Facet w serwisie powiedział że musieliby go do Nikona odesłać ale ustawienie tego to koszt nieproporcjonalny do wartości starego sprzętu, a i w ogóle może się nie udać więc zrezygnowałam.

Posted

weszka napisał(a):
Nie widziałaś pieprzaka, no nie :mdleje:Chyba muszę ci wycieczkę naukową zorganizować. Całkiem niedaleko Ciebie mieszkają moje 2 szczeniaki to może pojedź sobie obejrzeć hehe Za to sąsiad od doga niemieckiego jak mnie zobaczył z Furlą w sobotę to stwierdził "ale dziwnie wygląda czarny olbrzym" :evil_lol:

No nie widziałam :) nawet jak na wystawie byłam teraz, w zeszłym i 2,3,4 lata temu to nie widziałam Olbrzyma :(

Pokazywałam TZtowi w weekend to był zdziwiony ;) :lol: ZDJECIA Twoich Suczych Pieprzaków!!!! - zeby nie było niedomówień :diabloti:

No ale na nich wszystkie znaczenia widać :) A Czarne jest czarne ;) Ewentualnie czarnosiwe jak Tazzman :lol:

Posted

Saththa napisał(a):
No nie widziałam :) nawet jak na wystawie byłam teraz, w zeszłym i 2,3,4 lata temu to nie widziałam Olbrzyma :(

Pokazywałam TZtowi w weekend to był zdziwiony ;) :lol: ZDJECIA Twoich Suczych Pieprzaków!!!! - zeby nie było niedomówień :diabloti:

No ale na nich wszystkie znaczenia widać :) A Czarne jest czarne ;) Ewentualnie czarnosiwe jak Tazzman :lol:

Białe (choć pieprzaste) kruki :cool3:
No ja myślę, że nie foty mojej osoby TZowi pokazywałaś ;) hihi

Posted

[quote name='weszka']

Zamieszczone przez Saththa No nie widziałam :smile: nawet jak na wystawie byłam teraz, w zeszłym i 2,3,4 lata temu to nie widziałam Olbrzyma :-(

Pokazywałam TZtowi w weekend to był zdziwiony ;-) :lol: ZDJECIA Twoich Suczych Pieprzaków!!!! - zeby nie było niedomówień :diabloti:

No ale na nich wszystkie znaczenia widać :smile: A Czarne jest czarne ;-) Ewentualnie czarnosiwe jak Tazzman :lol:
Białe (choć pieprzaste) kruki :cool3:
No ja myślę, że nie foty mojej osoby TZowi pokazywałaś ;) hihi

No jesli się czujesz Swoją Suczą Pieprzaczką.... :evil_lol:

POkazywałam te ze spaceru jak sie Dirki i Kusz biegnąc tuliły :lol: